Vattenfelsbrytaren WaterFuse® Plugin med 2st DN20 ventiler

WaterFuse® PlugIn består av en vattendetektor och två motordrivna DN20 ventiler till vattenledningen. När vattendetektorn upptäcker ett läckage stängs ventilerna till vattenledningen av omedelbart. WaterFuse® PlugIn kan därmed snabbt stoppa läckage från enskilda maskiner, till exempel diskmaskiner, tvättmaskiner och kyl/frys med vattenanslutningar. Installationen är mycket enkel.

3 436 kr Ordinarie pris 4 295 kr
+
 • Produkten rekommenderas av If
 • Kompetent kundservice
 • 15 dagars öppet köp
 • Tillgänglighet: I Lager
 • Lagervara, leverans inom 2-5 arbetsdagar

Om fukt- och vattenskador

Fukt- och vattenskador  

Fukt- och vattenskador börjar nästan alltid med några få vattendroppar. Sådana smygläckage är mycket svåra att upptäcka i tid, eftersom vattnet snabbt sugs upp av byggnadsmaterial och inredning. Skadan upptäcks därför oftast först när konstruktionen är mättad, med mycket kostsamma och tidskrävande reparationer till följd. 

I köket installeras i regel alltid kyl, frys samt diskbänkskåp, och ofta även disk- och tvättmaskin. Under samtliga dessa kan vattenläckage uppstå! Alltför ofta byggs utrustning in utan inspektionsmöjlighet och placeras på ett ömtåligt, oskyddat golv. 

Läs mer om hur du kan förebygga fukt- och vattenskador samt gällande regelverk i vår guide om fukt- och vattenskador.

 

Produktegenskaper för vattenfelsbrytare WaterFuse® Plugin

WaterFuse® – PlugIn skyddar enkelt mot vattenskador genom att stänger av vattnet och larmar med tydlig akustisk signal vid läckage. Produkten använder motorventiler som monteras på vattenledningen till objektet som ska övervakas. Den medföljande vattensensorn placeras under objektet. Om vattensensorn har indikerat vatten larmar enheten med pulserande signal, vattnet och eluttaget slås av automatiskt och lysdioden blinkar rött. Tryck på OFF för att tysta systemet och åtgärda läckaget. När du har åtgärdat, tryck ON och vattnet slås på igen. Om någon av vattensensorerna fortfarande är blöta kommer systemet att stänga av igen.

 • Vid läcka bryts vattentillförseln.
 • Motorventil för ”driftsäkerhet”
 • Möjlighet att även bryta strömtillförseln till apparaten som är inkopplad till vattenfelsbrytaren.

 

Förpackningsinnehåll

I paketet ingår följande komponenter

 • 1 st elektronikenhet
 • 1 st vattendetektor med en längd på 5 meter
 • 2 st DN20 ventil som passar till vattenrör med DN20 / R20 rör (1/2" tum, invändigt gänga 19 mm, utvändigt gänga 21 mm)

WaterFuse Plugin finns i olika utföranden med en eller två stycken DN15 eller DN20 ventiler och en eller två vattendetektorer. 

I produktserien ingår även WaterFuse® System, ett komplett vattenskyddssystem som upptäcker minsta lilla vattenläckage och stänger av huvudvattenledningen vid vattenläckage och även i förebyggande syfte när ingen är hemma.

 

Montage av vattenfelsbrytare WaterFuse® Plugin

Montage av vattenfelsbrytare WaterFuse® Plugin är enkel och kräver samma kunskap som att ansluta en disk- eller tvättmaskin.

Elektronikenheten

Anslut elektronikenheten i ett vanligt 230 V eluttag. Eluttaget kan fortfarande användas för att ansluta diskmaskin, tvättmaskin eller annan maskin som ska skyddas.

Ventil

Kabeln från den motordrivna kulventilen kopplas in i elektronikenheten. En eller två kulventiler kan installeras. Ventilen kan monteras i alla lägen, horisontellt, vertikalt, upp och ned samt oberoende av flödesriktning. Enheten har invändig R-gänga. Anslut mot rör med t ex. klämringskoppling. Använd erforderligt tätningsmedel.

Vattensensor

Den medföljande sensorn placeras på den plats som önskas skyddas och ansluts till elektronikenheten. Kopplas in med medföljande kontakt.

 

Specifikation
Leveranstid Lagervara, leverans inom 2-5 arbetsdagar
Certifikat CE
CE märkning Ja
Produktvikt (kg) 3
Skriv din egen recension
Du recenserar:Vattenfelsbrytaren WaterFuse® Plugin med 2st DN20 ventiler
Customer Questions
Hej, jag vill installera ett vattenlarm i min villa. Det finns varianter som sätts på invattnet. Det står att vattenlarm kan kombineras med villalarm. Vad kan ni som försäkringsbolag rekommendera?
Fick du inte svar på din fråga?