Varningssystem för snö- och isras Isidor - Lång bom

manufacturer

Isidor är den nya varningsstandarden för fastighetsägare och bostadsrättsföreningar vid risk vid snö- och isras. Isidor är ett patenterat system som i grunden utgörs av en lätt, böjlig termoplastbom och diskreta fästen som kan sättas på stuprör eller på fasaden.

Isisor är det enda system som möter alla de krav som föreligger när fastighetsägare måste varna fotgångare för snö -och isras. Det är enkelheten i kombination med hur effektivt den varnar utan att inverka på tillgängligheten som som gör systemet så unikt.

2 500,00 kr
Ladda ner produktblad (PDF)

Produktfilm om Isidor - Varningssystem för is- och snöras

Om varningsskyltar

Varningsskyltar

Det finns ett stort antal olika skyltar såsom förbudsskyltar, påbudsskyltar, varningsskyltar, nödskyltar, brandskyltar, informationsskyltar med mera.

Varningssskyltar ska enligt Arbetsmiljöverket (AFS 2009:2) användas då risker inte kan undvikas eller begränsas tillräckligt mycket genom allmänna tekniska eller arbetsorganisatoriska skyddsåtgärder. Riskområden ska alltid vara tydligt markerade.

I vår guide om skyltar kan du läsa mer om de olika typer av skyltar, skyldigheter som arbetsgivare och fastighetsägare bör känna till, samt några praktiska rad till den som ansvarar för skyltningen.

Produktinformation om Isidor - Varningssystem för is- och snöras

Det är en svår ekvation för fastighetsägare och bostadsrättsföreningar att varna ordentligt för snö- och isras samtidigt som det är emot lagen att spärra av gaturummet utan tillstånd. Isidor är det enda systemet som avgränsar tydligt riskområdet utan att spärra av och minska tillgängligheten för till exempel funktionshindrade, utryckningspersonal, barnvagnar och gatustädning.

Isidor är ett patenterat system som i grunden utgörs av en lätt, böjlig termoplastbom och diskreta fästen som kan sättas på stuprör eller på fasaden. När det är dags att varna fotgängarna är det bara att haka fast bommen i ena väggfästet. Bommen sitter sedan uppe av sig själv. Lätt, snabbt och smidigt.

Isidors termoplastbom och dess flagga varnar tydligt kommande fotgängare att det finns en risk, och genom att vara fysiskt i vägen ser den till att förbipasserande håller sig undan. Samtidigt gör den mjuka och böjliga bommen att det går att ta sig förbi den vid behov, och längden gör att förbipasserande inte tvingas klättra i snövallar eller, ännu värre, ut i vägbanan där det faktiskt ofta är större risk att få nedfallande snö- och isblock på sig eller komma i vägen för förbipasserande bilar på ett halt underlag.

Genom innovativ design, lätt handhavande och flexibel uppbyggnad åtgärdar Isidor de problem som funnits med tidigare lösningar. Isidor har tagits fram i samarbete med Stockholms Stad, Polisen, Plåtslageriernas Riksförbund och Fastighetsägarna, för att möta alla de krav som ställs på ett heltäckande varningssystem.

Bommen finns i två versioner, en kort och en lång. Till varje bom finns en flagga som tydligt förklarar vad som varnas för och hjälper till att guida och "utbilda" förbipasserande hur de bäst rör sig i riskområdet. Till systemet finns även en stolpe som gör att du kan spärra av hela gångbanan vid röjning av tak eller om du vill sätta upp en bom där det i övrigt är svårt att montera ett väggfäste.

Materialspecifikation

• Bommarna är gjorda av en superslagseg PVC-plast.
  • Både väggfäste och fästet som sitter på bommen är gjorda i aluminium och plast.
  • Alla bommar har en reflextejp från 3M på sig som är klassad för utomhus och skyltbruk. (Samma reflexer som används på gatuskyltar).

Leveransomfång Isidor lång bom

• 1 st lång bom
  • 2 st väggfästen (fäste till stuprör finns som tillbehör)
  • 2 st flaggor

Montage av Isidor

Installation

Systemet är extremt lätt att montera på fasaden eller stuprör. Bommen kan låsas fast med hänglås och därmed skyddas från stöld. Ladda ner montageanvisningen (öppnas i nytt fönster).

Lagerstatus Lagervara, leverans inom en vecka
Typ av skylt Varningsskylt
En- eller dubbelsidig Dubbelsidig