Värmevakt

Värmevakten monteras ovanför spisen och ansluts via kabel till spistimern bakom spisen. Värmevakten är ett extra tillbehör till Norwescos spistimer. Värmevakten känner av temperaturen på spisplattorna och ger signal till spistimern som bryter strömmen till spisen vid överhettning.

Produkten levereras i samband med installation av Elkedjan. Det angivna priset avser ungefärligt pris för produkten inklusive installation. Vänligen klicka "Beställ här" för att kontakta Elkedjan för exakt prisuppgift och bokning av installation. 

1 276 kr Ordinarie pris 1 595 kr
+
  • Produkten rekommenderas av If
  • Kompetent kundservice
  • 15 dagars öppet köp
  • Tillgänglighet: I Lager
  • Lagervara med omgående leverans

Överhettning indikeras med den röda indikeringslampan på värmevaktens vänstra sida och med ljudlarm.

Ljudindikeringen vid överhettning börjar med svag ljudsignal som efter ca 10 sekunder övergår i stark ljudsignal.

Om överhettningen åtgärdas när värmevakten larmar med svag signal bryts ej strömmen till spisen.

När strömmen till spisen är bruten så kommer stark ljudsignal och röd indikering ges så länge någon platta är för varm och när temperaturen sjunker under larmnivån övergår värmevakten till svag ljudsignal och när sedan temperaturen sjunkit till normal nivå tystnar värmevakten och den röda ljusindikeringen upphör. Spisen kan nu återigen aktiveras med timern.

Om larm ges direkt när en kastrull tas av plattan är det ett tecken på att plattan arbetar med en onödigt hög temperatur och energiförbrukning. Plattan eller kastrullen har förmodligen skadats vid tidigare överhettning.

 

Installation

Värmevakten anslutas av behörig elektriker till 220V.

Elkedjan   Boka dina elektriker här. Vi samarbetar med Elkedjan, Sveriges ledande elektrikerkedja med över 210 butiker och över 1.900 elektriker. Elkedjan utför elinstallationer åt privatpersoner och företag i hela Sverige. 
Specifikation
Leveranstid Lagervara med omgående leverans
IP klass IP40 -
Produktvikt (kg) 1.8000
Skriv din egen recension
Du recenserar:Värmevakt
Customer Questions
Det finns inga frågor och svar om denna produkt än.
Fick du inte svar på din fråga?