JavaScript seems to be disabled in your browser.
Du måste ha JavaScript aktiverat i din webbläsare för att kunna använda funktionaliteten på denna hemsida.

Uppblåsbar räddningsväst med sele Baltic Winner 165 ZIP

manufacturer

Winner 165 är en vidareutveckling av Winner 150 och är en uppblåsbar räddningsväst som är godkänd enligt EN1095/EN ISO 12401. Förutom ny design på framsidan av västen har winner 165 ett mjukare yttermaterial på baksidan för att följa kroppens rörelser bättre och gör den mer bekväm att använda, både med eller utan kläder. Finns i en storlek som passar person 40 - 150 kg.

1 198,00 kr
1 198,00 kr
Ladda ner produktblad (PDF)

Om räddningsvästar

Flytväst  

En räddningsväst vänder en medvetslös eller icke-simkunnig person i ryggläge, till skillnad från en flytväst som inte har denna förmåga. Uppblåsbara räddningsvästar i 150N-klassen har mycket god vändningsförmåga och finns med automatisk eller manuell gasuppblåsning. En uppblåsbar räddningsväst erbjuder i ouppblåst form ingen bärförmåga och rekommenderas därför endast till simkunniga personer.

Vill du lära dig mer om räddningsvästar och annan flytutrustning såsom flytvästar, flytkläder och flytvästar för vattensport? Läs mer om vilka typer av flytutrustning som finns och vilken som passar dina behov bäst, vad Newton-klasser är och mycket mer i vår guide om flytutrustning.


Produktegenskaper för räddningsväst Baltic Winner 165 med säkerhetssele

Uppblåsbar räddningsväst med integrerad säkerhetssele, godkänd enligt EN1095/EN ISO 12401. Selens kraftiga beslag är tillverkade i syrafast, omagnetiskt, rostfritt stål. Istället för kardborreförslutning är Baltic Winner 165 ZIP utrustad med blixtlås. Det ger en jämnare öppning av västen vid uppblåsning och gör återpackningen ännu smidigare. En extra finess är att dragkedjan är försedd med två quick release -snabböppningar; en vid gasuppblåsningen och en vid munventilen. Samtliga uppblåsbara räddningsvästar från Baltic  är utrustade med integrerat grenband som kan förvaras på västens insida. Som tillbehör finns livvästljus och sprayhood.

 • Kraftig D-ring för säker förankriing
 • Smidig snabbjustering av midjebandet
 • Fyra (4) toggles varav tre för infästning i jacka och en invändig för infästning av sprayhood
 • Bekväm fleecefodrad krage
 • Munventil för munuppblåsning och tömning av lungan
 • Sex (6) reflexer och visselpipa
 • Lyfthandtag
 • Gaspatron: 33g CO2
 • Fem (5) års garanti
 • ”Recommended buy” – fem stjärnor i Yachting Monthly
 • ”MBY Gold Award” – testvinnare i Motorboat & Yachting

 

Service och hantering

Uppblåsbara västar kräver en service årligen för att de ska hålla och för att du ska kunna lita på att de uppfyller alla krav när det gäller. Klicka här så får du veta hur du ska göra om du vill lämna in den på service eller få enklare råd om hur du själv kan göra för att se över säkerheten med din väst.

Lagerstatus Beställningsvara, leverans inom 2-4 arbetsdagar
Typ av flytutrustning Räddningsväst
Flytkraft (i Newton) 150 N
Produktvikt (kg) 1.0000

Du kanske även är intresserad av följande produkt(er)?

Hästskoboj Baltic
Hästskoboj Baltic

396,00 kr

495,00 kr

Mer information