Uppblåsbar räddningsväst Baltic Legend 165 Svart

Rating:
0% of 100

Legend 165 är en vidareutveckling på Baltics tidigare modeller av räddningsvästar. Med en helt ny design och med en större halsöppning får man en bättre passform än tidigare som gör att västen är mer följsam och sitter mer stadigt och bra på både tjejer och killar. Med Legend har man satsat både på säkerheten med större inspektionsfönster, men också på följsamma material och vadderad baksida för högsta komfort. På huvudbilden visas Legend utan sele, för att se Legend med sele så klicka på bilden till vänster.

Storlek passar person mellan 40-120kg. 
Välj med eller utan integrerad säkerhetssele.  

Ordinarie pris 1 695,00 kr Från 1 695,00 kr 1 356,00 kr
 
 • Produkten rekommenderas av If
 • Kompetent kundservice
 • 15 dagars öppet köp
Beställningsvara, leverans ca 5-7 arbetsdagar

Om räddningsvästar

Flytväst  

En räddningsväst vänder en medvetslös eller icke-simkunnig person i ryggläge, till skillnad från en flytväst som inte har denna förmåga. Uppblåsbara räddningsvästar i 150N-klassen har mycket god vändningsförmåga. En uppblåsbar räddningsväst erbjuder i ouppblåst form ingen bärförmåga och rekommenderas därför endast till simkunniga personer.

Vill du lära dig mer om räddningsvästar och annan flytutrustning såsom flytvästar, flytkläder och flytvästar för vattensport? Läs mer om vilka typer av flytutrustning som finns och vilken som passar dina behov bäst, vad Newton-klasser är och mycket mer i vår guide om flytutrustning.

 Egenskaper för Baltic Legend 165

Istället för kardborreförslutning är Baltic Legend 165 utrustad med blixtlås. Det ger en jämnare öppning av västen vid uppblåsning och gör återpackningen ännu smidigare. En extra finess är att dragkedjan är försedd med två quick release -snabböppningar; en vid gasuppblåsningen och en vid munventilen. Samtliga uppblåsbara räddningsvästar från Baltic  är utrustade med integrerat grenband som kan förvaras på västens insida. 

 • Kraftig D-ring för säker förankriing
 • Smidig snabbjustering av midjebandet
 • Bekvämt vadderad baksida
 • Munventil för munuppblåsning och tömning av lungan
 • Cylinder retainer, en smart säkring som ser till att hålla kolsyrepatronen på plats även vid kraftiga vibrationer och stora temperatursvängningar.
 • Lyfthandtag
 • Gaspatron: 33g CO2
 • Fem (5) års garanti

Service och hantering

Uppblåsbara västar kräver en service årligen för att de ska hålla och för att du ska kunna lita på att de uppfyller alla krav när det gäller. Klicka här så får du veta hur du ska göra om du vill lämna in den på service eller få enklare råd om hur du själv kan göra för att se över säkerheten med din väst.

Specifikation
Leveranstid Beställningsvara, leverans ca 5-7 arbetsdagar
Godkänd Ja
Certifierad produkt EN ISO 12402 - Flytplagg
Typ av flytutrustning Räddningsväst
Uppblåsning av flytväst Automatisk
Flytkraft (i Newton) 150 N
Storlek 40-120 kg
Färg Svart
Produktvikt (kg) 1.000
Hej ! Hur ofta måste salttabletten för den automatiska uppblåsningen bytas och vad är kostnaden för en ny salttablett ? Kan det bli ett bättre pris vid köp av två västar ? Mvh Rolf

Hej Rolf, En cartridge håller i upp till tre år innan den bör bytas. Vid nödvändigt byte av en cartridge efter tre år kan en ny cartridge till Baltic flytvästar beställas här. Återkom gärna om du har ytterligare frågor. Mvh /Magnus

Fick du inte svar på din fråga?
Write Your Own Review
Du recenserar:Uppblåsbar räddningsväst Baltic Legend 165 Svart