JavaScript seems to be disabled in your browser.
Du måste ha JavaScript aktiverat i din webbläsare för att kunna använda funktionaliteten på denna hemsida.

Brandsläckare Firephant 1 kg Röd

manufacturer

Firephant är en unik svensk designad brandsläckare som bl.a tilldelats den internationella designutmärkelsen reddot design awards,best of the best 2012. Rena,mjuka linjer drar ögat till sig och leder handen enkelt rätt. Firephant är en gedigen säkerhetsprodukt i sin mest absoluta utformning.

När du köper en brandsläckare från Housegard så kan du registrera dig och ta del av Housegards trygghetsgaranti. Läs mer om det längst ner på sidan. 

  • Köp 25 för 450,00 kr st och spara 19%
549,00 kr
Ladda ner produktblad (PDF)

Om brandsläckare

Brandsläckare  

Det finns olika typer av brandsläckare, varav pulversläckare, skumsläckare, koldioxidsläckare och vattensläckare är de vanligaste. Valet av brandsläckare bör baseras på vilken typ av brand som kan uppstå där den ska placeras, och vem som ska använda brandsläckaren. Dessa faktorer avgör vilken typ av släckmedel, samt vilken mängd släckmedel, dvs storlek på släckaren, som är lämpligast.

En mindre pulversläckare med 1 kg pulver passar utmärkt som komplement till en 6 kg pulverbrandsläckare i hemmet, eller för att släcka småbränder i bilen, garaget, båten, husvagnen eller sommarstugan.

Lär dig mer om de olika typer av brandsläckare, effektivitetsklassningen av brandsläckare, SS-EN 3 samt färgval och mycket mer i vår guide om brandsläckare.

  

Produktegenskaper förpulversläckare Firephant 1 kg

Firephant är en unik svenskdesignad brandsläckare som bl.a tilldelats den internationella designutmärkelsen reddot design awards, best of the best 2012. Rena, mjuka linjer drar ögat till sig och leder handen enkelt rätt. Firephant är en gedigen säkerhetsprodukt i sin mest absoluta utformning. Firephant form och storlek tilltalar estetiskt och den placeras likt en inredningsdetalj gärna på en välsynligplats– vilket säkerställer en livsavgörande tillgänglighet. 2-kilos Firephant är ett litet, smidigt brandskydd perfekt för köket men även bilen, båten eller husvagnen. Det släcker effektivt mindre bränder i hemmet och fungerar som komplement till en 6kg pulversläckare.

  • Användningsområden: hus, fritidsbostad, lägenhet
  • Brandklass: ABC
  • Släckmedel: Pulver
  • Storlek: 1 kg
  • CE-märkt och godkänd enligt SS-EN3 med effektklassningen 8A 34B C
  • Rekommenderat intervall för översyn: 5 år
  • Två (2) års garanti mot material- och tillverkningsfel
  • Diameter: 117 mm  
  • Höjd: 320 mm

    

ABC-pulversläckare kan användas mot brand i fasta organiska material (trä, papper, osv), vätskor (t ex bensin och olja), samt gas och elektrisk utrustning.

 

Housegards trygghetsgaranti 

Housegards trygghetsgarantiOm olyckan är framme och du tvingas använda din Housegard brandsläckare inom 5 år från köptillfället, så får du en helt ny brandsläckare av Housegard. Garantivillkor: Du har råkat ut för en brand, har anmält branden till ditt försäkringsbolag och har sedan tidigare  registrerat dig för Housegards trygghetsgaranti.

  

Lagerstatus Lagervara med omgående leverans
Brandklass A B C
Släckmedel Pulver
Innehåll 1 kg
Släckeffekt 8A 34B C
Färg Röd
Produktvikt (kg) 2.6000