Temperaturvarnare Deltronic HX-serie sammankopplingsbar

Rating:
0% of 100

Denna temperaturvarnare i Deltronic X-serie är försedd med marknadens mest avancerade och tillförlitliga rökdetektorer och radiosystem på 868 Mhz. Detta gör att temperaturvarnarens räckvidd är längre och stabilare men också att strömförbrukningen är lägre. Samtliga rök- och temperaturvarnare i Deltronic X-serien kan sammankopplas till ett brandvarnaresystem för bästa möjliga brandskydd.

Temperaturvarnaren finns med utbytbart 9V batteri med en ungefärlig batterilivslängd på 1 år eller ett inbyggt batteri med en garanterad batterilivslängd på 10 år, samt med eller utan repeaterfunktion. 

Ordinarie pris 745,00 kr Från 745,00 kr 596,00 kr
 
 • Produkten rekommenderas av If
 • Kompetent kundservice
 • 15 dagars öppet köp
Lagervara med omgående leverans

Om temperaturvarnare

Brandvarnare  

9 av 10 personer som omkommer i bränder saknar en fungerande brandvarnare. En brandvarnare är en billig livförsäkring. Den reagerar på den livsfarliga röken och varnar dig.

En temperaturvarnare reagerar när temperaturen överstiger ca 57-58 grader Celsius och temperaturstigningen sker snabb, vilket är karakteristikt för bränder. En temperaturvarnare kan placeras i fuktiga, dammiga och dragiga rum och är därmed ett bra komplement till en optisk eller jonisk brandvarnare.

Lär dig mer om de oika typer av brandvarnare samt var man ska installera och hur man bör underhålla en brandvarnare med mera i vår guide om brandvarnare.

 

Om Deltronic X-serien

Deltronic X-serien har utvecklats med den senaste och mest avancerade tekniken och resultatet är att tillförlitligheten av detektorerna och radiokommunikationen är hög, räckvidden lång och samtidigt strömförbrukningen låg, vilket ger marknadens absolut längsta batterilivslängd. Deltronic X-serien består av både rökvarnare (PX), temperaturvarnare (HX) samt kombinerade rök- och temperaturvarnare (PHX). Samtliga modeller finns med utbytbart 9V lithiumbatteri med en ungefärlig livslängd på 1 år (1231) eller med inbyggt lithiumbatteri med en garanterad livslängd på 10 år (8231) samt med eller utan repeaterfunktion (T). Samtliga varnare i X-serien kan kopplas med varandra och därmed kan individuella brandvarnaresystem skapas.

 

Produktegenskaper för temperaturvarnare i Deltronic X-serien

 • Avancerat optisk rökvarnare
 • Obegränsat antal enheter kan sammankopplas med möjlighet till zonindelning och 256 kanaler 
 • Professionell radioteknik (868 MHz) med imponerande räckvidd 
 • Marknadens lägsta strömförbrukning
 • Enkel och snabb installation
 • Intelligent testfunktion med “Easy test”-knappen 
 • Låg batterivarning sammankopplas till alla enheter 
 • Regelbunden självkalibrering och avancerat digitalt störningsfilter 
 • Förlarm innan fullt larm, prioriterat eller fördröjt larm samt larmminne
 • Välj mellan utbytbart 9V lithiumbatteri med en livslängd på ca 1 år eller ett inbyggt lithiumbatteri med en garanterad livslängd på 10 år.
 • Välj med eller utan repeaterfunktion 

Repeaterfunktion 

En repeaterfunktion innebär att en varnare fungerar som en brygga som skickar ett mottaget larm vidare, och därmed ökar räckvidden i ett brandvarnaresystem avsevärt. En repeaterfunktion kan behövas i större villor och lägenheter, om det finns tjocka betongväggar, eller om man vill koppla ihop olika våningar eller huskroppar. Alla varnare behöver inte ha repeaterfunktion utan endast den eller dem som ska fungera som en "brygga". Observera att samtliga sammankopplade varnare måste ingå i Deltronics X-serie.

Specifikation
Leveranstid Lagervara med omgående leverans
Garanti 5 år
Typ av varnare Temperaturvarnare
Certifikat CE
Godkänd Ja
Produkt certifierad enligt SS-EN 14604 - Brandvarnare
Frekvens 868 Mhz
Sammankopplingsbar Ja, trådlös
Pausfunktion Nej
Färg Vit
Produktvikt (kg) 0.3000
Klarar värmedetektor Deltronic HX-8231 att sitta i ett ouppvärmt garage? Fungerar det att sammankoppla två enheter där en sitter i garaget och den andra i huset/tvättstugan med mindre än 10 meter avstånd?

Hej Jörgen,Det angivna temperaturintervallet för värmevarnaren är 0° till 45° C och högre och lägre temperaturer kan påverka värmevarnarens funktionalitet och pålitlighet. Temperaturer under 0° C påverkar dessutom batteriet negativt. Med andra ord, medan...

Vilka skillnader finns mellan brandvarnare från Deltronix PX-serie och Housegard Origo-serie

Både Housegard Origo och Deltronic PX-serie är högkvalitativa, sammankopplingsbara brandvarnare, som vi rekommenderar till bostäder. Samtidigt finns ett antal skillnader mellan dessa två modeller:   Funktionalitet Deltronic PX-serien är en modellserie...

Fick du inte svar på din fråga?
Write Your Own Review
Du recenserar:Temperaturvarnare Deltronic HX-serie sammankopplingsbar