JavaScript seems to be disabled in your browser.
Du måste ha JavaScript aktiverat i din webbläsare för att kunna använda funktionaliteten på denna hemsida.

Temperaturvarnare Deltronic HX-1231 Sammankopplingsbar

manufacturer

Deltronic HX-1231 är en sammankopplingsbar temperaturvarnare, som är försedd med marknadens mest avancerade och tillförlitliga radiosystem. Det gör att temperaturvarnarens räckvidd är längre och stabilare men också att strömförbrukningen är lägre så dina batterier håller längre. Temperaturvarnaren HX-1231 finns även med repeater funktion (tillval) och kan kopplas ihop med andra brandvarnare och temperaturvarnare i Deltronic 1231-serien.

699,00 kr
699,00 kr
Ladda ner produktblad (PDF)

Om temperaturvarnare

Brandvarnare  

9 av 10 personer som omkommer i bränder saknar en fungerande brandvarnare. En brandvarnare är en billig livförsäkring. Den reagerar på den livsfarliga röken och varnar dig.

En temperaturvarnare reagerar när temperaturen överstiger ca 57-58 grader Celsius och temperaturstigningen sker snabb, vilket är karakteristikt för bränder. En temperaturvarnare kan placeras i fuktiga, dammiga och dragiga rum och är därmed ett bra komplement till en optisk eller jonisk brandvarnare.

Lär dig mer om de oika typer av brandvarnare samt var man ska installera och hur man bör underhålla en brandvarnare med mera i vår guide om brandvarnare.

 

Om Deltronic 1231-serien

Deltronic 1231-serien har utvecklats med den senaste och mest avancerade tekniken och resultatet är att tillförlitligheten av detektorerna och radiokommunikationen är hög,  räckvidden lång och samtidigt strömförbrukningen låg, vilket ger marknadens absolut längsta batterilivslängd. Deltronic 1231-serien består av både brandvarnare, temperaturvarnare samt kombinerade brand- och temperaturvarnare med eller utan repeater funktion. Samtliga varnare i 1231-serien kan kopplas med varandra och därmed kan individuella brandvarnaresystem skapas.

 

Produktegenskaper för brandvarnare Deltronic HX-1231

  • Obegränsat antal enheter kan sammankopplas med möjlighet till zonindelning och 256 kanaler 
  • Professionell radioteknik (868 MHz) med imponerande räckvidd 
  • Marknadens lägsta strömförbrukning dvs. längst batterilivslängd 
  • Enkel och snabb installation - anslut batteriet - klart! 
  • Intelligent testfunktion med “Easy test”-knappen 
  • Låg batterivarning sammankopplas till alla enheter 
  • Regelbunden självkalibrering och avancerat digitalt störningsfilter 
  • Förlarm innan fullt larm, Prioriterat eller fördröjt larm samt larmminne

OBS! Tillvalet Repeater funktion (HTX-1231) innebär att brandvarnaren knyter ihop olika sammankopplade grupper av brandvarnare som inte når varandra. Brandvarnaren med repeaterfunktion fungerar därmed som en brygga då den har dubbelt så lång räckvidd. Ett exempel är om man vill koppla samman två hus med varandra så kan man ha en brandvarnare med repeaterfunktion i mellan husen, för att få dom att nå varandra. Alla brandvarnare behöver därmed inte ha repeaterfunktion utan det är endast den som fungerar som "brygga" som behöver det. (OBS! Detta gäller endast Deltronics 1231-serie)

Typ av varnare Temperaturvarnare
Sammankopplingsbar Ja, trådlös
Frekvens 868 Mhz
Pausfunktion Nej
Strömkälla Utbytbart batteri
Batteristorlek 9V / 6F22
Batteriets livslängd (ca) 1 år
Färg Vit
Certifierat enligt SS-EN 14604 - Brandvarnare
Godkännanden CE
Produktvikt (kg) 0.2000