Spårsändare / GPS tracker SweTrack Lite till fordon

SweTrack Lite är en oerhört enkel och funktionsmässigt nedskalad spårsändare / GPS tracker för fast montering i bil eller annat fordon. Den fungerar dessutom på elsystem mellan 9 och 36 volt vilket gör att den passar för flera typer av fordon och maskiner, alltså inte bara personbilar. SweTrack Lite kopplas in med svart/röd kabel i fordonets elsystem och kunden ser därefter positionen i appen SweTrack Live.

Observera att denna produkt fungerar endast med ett tillhörande SweTrack Live abonnemang (läs mer om abonnemanget nedan). Månadskostnad på 49 kr tillkommer.

495,00 kr
 
 • Produkten rekommenderas av If
 • Kompetent kundservice
 • 15 dagars öppet köp
Lagervara

Om spårsändare

Guide om spårsändare och spårsystem  

Spårsändare larmar om ett objekt förflyttas och kan sedan hjälpa til att lokalisera objektet. Det finns många goda skäl att installera en spårsändare i bilen, båten, motorcykeln, skotern, entreprenadmaskinen eller annan stöldbegärlig ägodel. En spårsändare minskar stöldrisken, ger ägaren ökad trygghet, minskad responstid vid ett tillgrepp, i många fall ger den lägre försäkringspremie och självrisk och dessutom kan det också vara ett försäkringskrav.

I vår guide om spårsändare kan du lära dig mer om bland annat olika spårningsteknologier, spårsändarnas funktioner och produktegenskaper och skillnaden mellan spårsändare och spårsystem.

Om spårsändare

Guide om spårsändare och spårsystem

Spårsändare larmar om ett objekt förflyttas och kan sedan hjälpa til att lokalisera objektet. Det finns många goda skäl att installera en spårsändare i bilen, båten, motorcykeln, skotern, entreprenadmaskinen eller annan stöldbegärlig ägodel. En spårsändare minskar stöldrisken, ger ägaren ökad trygghet, minskad responstid vid ett tillgrepp, i många fall ger den lägre försäkringspremie och självrisk och dessutom kan det också vara ett försäkringskrav.

I vår guide om spårsändare kan du lära dig mer om bland annat olika spårningsteknologier, spårsändarnas funktioner och produktegenskaper och skillnaden mellan spårsändare och spårsystem.

Produktegenskaper för spårsändare SweTrack™ Lite

Det unika med spårsändaren SweTrack Lite är hur enkel den är: det krävs ingen konfiguration och inga inställningar. Man behöver inte ens skaffa ett eget kontantkort eller ett eget mobilabonnemang, utan SweTrack Lite har ett inbyggt SIM-kort. Aktivera och börja använda SweTrack Lite med följande tre steg.

 1. Koppla in enheten i fordonet.
 2. Teckna ett SweTrack Live abonnem.ang (kostnad f n 49 kr i månaden) via SweTracks hemsida.
 3. Skapa ett konto i appen.

Den stora skillnaden mot traditionella spårsändare är att SweTrack Lite inte har stöd för mer avancerade inställningsmöjligheter, exempelvis så kan position endast rapporteras varannan minut och inte var tionde sekund som på den dyrare modellen. Däremot får kunden såklart tillgång till alla funktioner i appen: rörelselarm, geografiskt stängsel, obegränsad historik mm.

 

Funktioner

 • Smart mobilapp - SweTrack Lite kommer med vår populära app SweTrack Live, som låter dig se GPS-spårarens position direkt från din dator eller mobila enhet. Läs mer om SweTrack Live genom att klicka här!
 • Livespårning - Livespårningen låter dig se hur GPS-spåraren rör sig, direkt på skärmen. SweTrack Lite uppdaterar sin position varannan minut, och alla ändringar visas direkt på kartan i appen SweTrack Live.
 • Geostängsel - Med appen SweTrack Live kan du ställa in ett geografiskt stängsel. Det innebär att du varnas ögonblickligen via en pushnotis om fordonet lämnar ett visst område - t.ex. garageuppfarten. Du kan även ha hur många geostängsel som helst. Smart, eller hur?
 • Positionshistorik - Alla positioner sparas i appen SweTrack Live - så du kan när som helst gå tillbaka, välja valfri tidsperiod och se hur ditt fordon rört sig under den valda tidsperioden. Perfekt för att blicka tillbaka på sommarens husbilssemester!
 • Enkel installation - Anslut de två kablarna till fordonets 12/24 V-elsystem, ladda ned appen SweTrack Live och skapa ett konto - sedan är du igång. Inga krångliga SMS-kommandon, skruvmejslar eller CD-skivor krävs!
 • Vattentålig design - SweTrack Lite är gjord för att döljas i ditt fordon - du kan till exempel placera den i bilens motorutrymme, eller under sadeln på din mc. Därför har vi valt att ge SweTrack Lite en vattentålig konstruktion - så att den alltid är redo, oavsett väder och vind.
 • Inbyggt batteri - SweTrack Lite strömförsöjs huvudsakligen av fordonets elsystem - men om strömmen skulle brytas, så innehåller GPS-spåraren ett inbyggt backupbatteri på 100 mAh som säkerställer att den kan fortsätta rapportera sin position även om strömmen bryts.
 • Fri support - Via vårt onlinebaserade supportcenter kan du alltid få hjälp med din SweTrack Lite - när som helst på dygnet. Om svaret på din fråga inte finns där, så kan du enkelt kontakta oss för vidare vägledning. Givetvis är all dokumentation på svenska!
 

Livespårning med SweTrack™ Live

Med SweTrack Live kan du följa din SweTrack spårsändare / GPS-trackers position i realtid, sekund för sekund. Du ser exakt var bilen, båten, motorcykeln, snöskotern, fordonet eller hunden befinner sig - direkt i din smartphone. Och du som har flera SweTrack spårsändare ser du givetvis alla samtidigt, utan att behöva flera konton.

SweTrack Lite har ett integrerat SIM-kort som laddas på via SweTracks hemsida och i trafikavgiften ingår obegränsad spårning i Europa (EU, Norge & Schweiz), i samtliga operatörers nät. Produkten växlar sömlöst mellan de olika näten, så att den alltid är ansluten till den operatör som har bäst täckning. I Sverige växlar enheten exemplevis mellan Telia, Telenor och Tele2s nät och väljer den med bäst täckning för tillfället.

Datatrafiktjänsten är helt utan bindnings- eller uppsägningstider - du kan avaktivera och aktivera tjänsten efter tycke och smak, vilket innebär att du bara betalar för exakt den tid du vill använda spårningen. Perfekt för dig som har exempelvis en båt, och bara vill använda spårningen under sommaren!

En spårsändare från SweTrack i kombination med SweTrack Live är det bästa sättet att motverka fordonsstölder. Aktivera rörelselarmet när fordonet står parkerad eller när båten ligger i hamn - så fort en rörelse upptäcks så får du ett larm, direkt i telefonen.

Se kom igång filmen om SweTrack Live.

 

Montage

Installation

Installationsprocessens enkelhet är också en stor fördel för kunden, kunden behöver inte göra någon konfiguration utöver att ansluta produkten till el och ladda ned vår app. Storleksmässigt är den ungefär som en cigarett-tändare, så extremt goda möjligheter till dold placering i fordonet.

Se kom igång filmen om SweTrack Lite.

 

Teknisk specifkation

 • MTK-L1 GPS-chip med ~10m precision
 • GSM 850/900/1800/1900 MHz
 • 9 - 36 V anslutning för fordon
 • Strömförbrukning ca 20mA
 • Automatisk positionering varannan minut
 • Mått (H x B x D): 73 x 25 x 12 mm
 • Vikt: 26 g
 
Specifikation
Leveranstid Lagervara
Certifikat CE
Abonnemang Abonnemang krävs
Tracking teknologi GPS (Satellit), GSM (Mobilnät)
Spårsändarens funktioner Spåra via tidsintervall, Livespårning, Positionshistorik, Geografisk stängsel
Strömkälla Fast anslutning
Batteristorlek Specialstorlek
Uppladdningsbart batteri Ja
Batterikapacitet i mAh 100
Strömförbrukning 20 mA
Höjd (mm) 12
Bredd (mm) 25
Längd (mm) 75
Produktvikt (kg) 0.026
Kom igång med SweTrack spårsändare
Det är enkelt och går fort att komma igång med en spårsändare / GPS-tracker från SweTrack samt spårningstjänsten / appen SweTrack Live. och på denna sida hittar du kom igång filmer för SweTrack Lite, SweTrack Extreme och SweTrack Live.
Om batteriet kopplas ur på bil/mc, har spårsändaren SweTrack Lite ett eget backup batteri?
Från vilken mobiloperatör kommer SIM-kortet till SweTrack spårsändare?
Det är ett operatörsfritt SIM-kort vilket gör att SweTrack spårsändare väljer den operatör som har bäst täckning för tillfället. Har Telia bäst för tillfället väljer den Telia, har Telenor bättre om 30 sekunder så hoppar den över till Telenor och så ...
Hur är det med placeringen av en GPS tracker bilen? Spelar det någon roll om den finns bakom plåt eller måste den ha "fri sikt" mot himmelen, genom tex plast eller glas?
En GPS tracker är inte speciellt känsligt. Merparten av alla kunder monterar den i motorhuven någonstans runt bilbatteriet, men även mer "kreativa" monteringar där man t.ex stoppat in trackern på undersidan av bilbatteriet, bakom bilstereon eller vid...
Hur många amper drar GPS trackern, när den är inkopplad.
Stömförbrukningen vid drift är ca 20 mA.
Hej, måste man ha månadsabonemang hos er för att den ska funka?
SweTrack Lite har ett integrerat SIM-kort som laddas på via SweTracks hemsida och trafikavgiften är för närvarande (juni 2020) endast 49 kronor per aktiverad månad. I trafikavgiften ingår obegränsad spårning i Europa (EU, Norge & Schweiz), i samtliga operatörers nät. Datatrafiktjänsten är helt utan bindnings- eller uppsägningstider - du kan avaktivera och aktivera tjänsten efter tycke och smak, vilket innebär att du bara betalar för exakt den tid du vill använda spårningen.
Fick du inte svar på din fråga?
Write Your Own Review
Du recenserar:Spårsändare / GPS tracker SweTrack Lite till fordon
Your Rating