Spårsändare / GPS tracker SweTrack™ MaxiTracker

SweTrack™ MaxiTracker är en liten batteridriven spårsändare i en vattentät konstruktion. Spårsändarens liten storlek gör det möjligt att använda den för att spåra båtmotorer, motorcyklar, fyrhjulningar med flera. En obligatorisk abonnemangsavgift för livespårning tillkommer.

Observera att denna produkt fungerar endast med ett tillhörande SweTrack Live abonnemang (läs mer om abonnemanget nedan). Månadskostnad på 49 kr tillkommer.

990,00 kr
 
 • Produkten rekommenderas av If
 • Kompetent kundservice
 • 15 dagars öppet köp
Lagervara

Om spårsändare

Guide om spårsändare och spårsystem  

Spårsändare larmar om ett objekt förflyttas och kan sedan hjälpa til att lokalisera objektet. Det finns många goda skäl att installera en spårsändare i bilen, båten, motorcykeln, skotern, entreprenadmaskinen eller annan stöldbegärlig ägodel. En spårsändare minskar stöldrisken, ger ägaren ökad trygghet, minskad responstid vid ett tillgrepp, i många fall ger den lägre försäkringspremie och självrisk och dessutom kan det också vara ett försäkringskrav.

I vår guide om spårsändare kan du lära dig mer om bland annat olika spårningsteknologier, spårsändarnas funktioner och produktegenskaper och skillnaden mellan spårsändare och spårsystem.

Om spårsändare

Guide om spårsändare och spårsystem

Spårsändare larmar om ett objekt förflyttas och kan sedan hjälpa til att lokalisera objektet. Det finns många goda skäl att installera en spårsändare i bilen, båten, motorcykeln, skotern, entreprenadmaskinen eller annan stöldbegärlig ägodel. En spårsändare minskar stöldrisken, ger ägaren ökad trygghet, minskad responstid vid ett tillgrepp, i många fall ger den lägre försäkringspremie och självrisk och dessutom kan det också vara ett försäkringskrav.

I vår guide om spårsändare kan du lära dig mer om bland annat olika spårningsteknologier, spårsändarnas funktioner och produktegenskaper och skillnaden mellan spårsändare och spårsystem.

Produktegenskaper för SweTrack™ MaxiTracker

Nya MaxiTracker från SweTrack är en batteridriven spårsändare i en vattentät konstruktion som ryms i din handflata. Med MaxiTracker är möjligheterna oändliga: du kan använda den för att spåra båtmotorer, varutransporter eller veteranbilar - bara din egen fantasi sätter gränserna! Dessutom kommer MaxiTracker med ett batteri på hela 6.000 mAh, och har smarta energisparfunktioner inbyggda, som gör att den endast är aktiv när spårningsobjektet är i rörelse. Tack vare detta, så levererar produkten upp till 3 års standbytid eller 100 dagars aktiv användning (baserat på en timmes körning per dag)!

Med MaxiTracker tar vi begreppet "kort startsträcka" till helt nya nivåer. Man behöver inte ens skaffa ett eget kontantkort eller ett eget mobilabonnemang, utan SweTrack MaxiTracker har ett inbyggt SIM-kort. Aktivera och börja använda SweTrack MaxiTracker med följande tre steg.

 1. Ladda produktens batteri med den medföljande USB-kabeln
 2. Placera spårsändaren på avsett objekt 
 3. Teckna ett SweTrack Live abonnemang (kostnad f n 49 kr i månaden) via SweTracks hemsida.
 4. Skapa ett konto i appen.

Tack vare den inbyggda magneten så blir monteringen superenkel, och du kan med enkelhet flytta spårsändaren mellan olika spårningsobjekt utan att behöva tänka på kabeldragning och strömförsörjning. Och eftersom MaxiTracker är vattentät (IP67), så kan du känna dig helt trygg när du tar den med dig ut på sjön!

Produkten uppdaterar sin position i appen per automatik varannan minut när spårningsobjektet är i rörelse, och du kan när som helst ta fram fullständig historik på hur spårsändaren har rört sig under valfri tidsperiod.Batteritiden på produkten påverkas av hur ofta produkten används; vänligen se tabellen längre ned på sidan för kalkylationer på batteritiden.

 

Funktioner

 • Smart mobilapp - SweTrack MaxiTracker fungerar med SweTrack Live appen, som låter dig se GPS-spårarens position direkt från din dator eller mobila enhet. Läs mer om SweTrack Live nedan.
 • Livespårning - Livespårningen låter dig se hur GPS-spåraren rör sig, direkt på skärmen. SweTrack MaxiTracker uppdaterar sin position varannan minut, och alla ändringar visas direkt på kartan i appen SweTrack Live.
 • Geostängsel - Med appen SweTrack Live kan du ställa in ett geografiskt stängsel. Det innebär att du varnas ögonblickligen via en pushnotis om fordonet lämnar ett visst område - t.ex. garageuppfarten. Du kan ett obegränsat antal geostängsel.
 • Positionshistorik - Alla positioner sparas i appen SweTrack Live - så du kan när som helst gå tillbaka, välja valfri tidsperiod och se hur ditt fordon rört sig under den valda tidsperioden.
 • Vattentålig design - SweTrack MaxiTracker är gjord för att döljas i ditt fordon - du kan till exempel placera den i bilens motorutrymme, eller under sadeln på din mc. Därför har vi valt att ge SweTrack MaxiTracker en vattentålig konstruktion - så att den alltid är redo, oavsett väder och vind.
 • Smart energisparfunktion - Det smarta energisparläget gör att produktens batteriförbrukning minimeras när spårningsobjektet är stillastående - MaxiTracker är bara aktiv då den noterar rörelse, vilket ger produkten en fantastisk batteritid, se nedan.
 • Fri support - Via vårt onlinebaserade supportcenter kan du alltid få hjälp med din SweTrack Lite - när som helst på dygnet. Om svaret på din fråga inte finns där, så kan du enkelt kontakta oss för vidare vägledning. Givetvis är all dokumentation på svenska!
 

 

Batteritider

 • Standbytid: Upp till tre år
 • Konstant användning: 100 timmar
 • 1 timmes användning/dag: 100 dagar
 • 30 minuters användning/dag: 200 dagar

Med användning menas att spårningsobjektet är i rörelse. När objektet är stillastående, är produkten i standbyläge (viloläge).

 

 

Livespårning med SweTrack™ Live

Med SweTrack MaxiTracker kan du följa din SweTrack spårsändare / GPS-trackers position i realtid, sekund för sekund. Du ser exakt var bilen, båten, motorcykeln, snöskotern, fordonet eller hunden befinner sig - direkt i din smartphone. Och du som har flera SweTrack spårsändare ser du givetvis alla samtidigt, utan att behöva flera konton.

SweTrack MaxiTracker har ett integrerat SIM-kort som laddas på via SweTracks hemsida och i trafikavgiften ingår obegränsad spårning i Europa (EU, Norge & Schweiz), i samtliga operatörers nät. Produkten växlar sömlöst mellan de olika näten, så att den alltid är ansluten till den operatör som har bäst täckning. I Sverige växlar enheten exemplevis mellan Telia, Telenor och Tele2s nät och väljer den med bäst täckning för tillfället.

Datatrafiktjänsten är helt utan bindnings- eller uppsägningstider - du kan avaktivera och aktivera tjänsten efter tycke och smak, vilket innebär att du bara betalar för exakt den tid du vill använda spårningen. Perfekt för dig som har exempelvis en båt, och bara vill använda spårningen under sommaren!

En spårsändare från SweTrack i kombination med SweTrack Live är det bästa sättet att motverka fordonsstölder. Aktivera rörelselarmet när fordonet står parkerad eller när båten ligger i hamn - så fort en rörelse upptäcks så får du ett larm, direkt i telefonen.

Se kom igång filmen om SweTrack Live.

 

Montage

Installation

Installationen är mycket enkel, kunden behöver inte göra någon konfiguration förutom att ladda ned SweTrack appen. SweTrack MaxiTracker har en inbyggd magnet som gör att du enkelt kan montera spårsändaren på valfri metallyta! Läs mer om montage i vår guide om spårsändare.

Specifikation
Leveranstid Lagervara
Godkänd Nej
Certifikat CE
CE märkning Ja
Abonnemang Abonnemang krävs
Tracking teknologi GPS (Satellit)
Spårsändarens funktioner Spåra vid förfrågan, Spåra via tidsintervall, Livespårning, Positionshistorik, Geografisk stängsel, Täckningslarm
Strömkälla Inbyggt batteri
Batteritid 3 år
Uppladdningsbart batteri Ja
Batterikapacitet i mAh 6000
IP klass IP67 - Dammtät och vattentät
Höjd (mm) 29
Bredd (mm) 60
Längd (mm) 85
Produktvikt (kg) 0.05
Räcker det med skivbromslås och GPS tracker för att få full försäkring?
Hej Kimmo, Det finns tyvärr inget absolut svar på din fråga utan det beror på vad du har försäkrat (modell, värde med mera) och vilka försäkringsvillkor du har i din försäkring. Vänligen kontakta din försäkringsrådgivare för att ta reda på exakta försäkringsvillkor...
Är det inget abonnemang till SweTrack™ MaxiTracker? Bara ett engångsbelopp när jag beställer?
Hej Susanne,En abonnemangsavgift för livespårning tillkommer.Livespårning med SweTrack™ MaxiTracker har ett integrerat SIM-kort som laddas på via SweTracks hemsida och trafikavgiften är endast 49 kronor per aktiverad månad. I trafikavgiften ingår obegränsad...
Är spårsändaren SweTrack MaxiTracker godkänt av SSF?
Hej Johan, Spårsändaren SweTrack MaxiTracker är i dagsläge (juni 2021) inte godkänt av av SSF (enligt SSFN 1073 utgåva 1 för sök- och spårssystem). Med vänlig hälsning, /Marc  
Fick du inte svar på din fråga?
Write Your Own Review
Du recenserar:Spårsändare / GPS tracker SweTrack™ MaxiTracker
Your Rating