Spårsändare / GPS tracker SweTrack Lite till fordon

SweTrack Lite är en oerhört enkel och funktionsmässigt nedskalad spårsändare / GPS tracker för fast montering i bil eller annat fordon. Den fungerar dessutom på elsystem mellan 9 och 36 volt vilket gör att den passar för flera typer av fordon och maskiner, alltså inte bara personbilar. SweTrack Lite kopplas in med svart/röd kabel i fordonets elsystem och kunden ser därefter positionen i appen SweTrack Live.

476 kr Ordinarie pris 595 kr
+
 • Produkten rekommenderas av If
 • Kompetent kundservice
 • 15 dagars öppet köp
 • Tillgänglighet: I Lager
 • Lagervara med omgående leverans

Om spårsändare

Guide om spårsändare och spårsystem  

Spårsändare larmar om ett objekt förflyttas och kan sedan lokalisera objektet. Det finns många goda skäl att installera en spårsändare på bilen, båten, motorcykeln, skotern, entreprenadmaskinen eller annan stöldbegärlig ägodel. En spårsändare minskar stöldrisken, ger ägarenökad trygghetminskad responstid vid ett tillgrepp, i många fall ger den lägre försäkringspremie och självrisk, och dessutom kan det också vara ettförsäkringskrav.

I vår guide om spårsändare kan du lära dig mer om bland annat olika spårningsteknologier, spårsändarnas funktioner och produktegenskaper och skillnaden mellan spårsändare och spårsystem.

 

Produktegenskaper för SweTrack™ Lite

Det unika med spårsändaren SweTrack Lite är hur enkel den är: det krävs ingen konfiguration och inga inställningar utan endast följande tre steg.

 1. Kopplar in enheten i fordonet
 2. Tecknar ett abonnemang (kostnad f n 49 kr i månaden) via SweTracks hemsida,
 3. Skapar ett konto i appen.

Sedan är allt redo för användning. Abonnemanget är helt obunden och gör att kunden kan använda produkten i hela Europa med obegränsad tillgång till alla europeiska mobiloperatörers nät. 

Den stora skillnaden mot traditionella spårsändare är att SweTrack Lite inte har stöd för mer avancerade inställningsmöjligheter, exempelvis så kan position endast rapporteras varannan minut och inte var tionde sekund som på den dyrare modellen. Däremot får kunden såklart tillgång till alla funktioner i appen: rörelselarm, geografiskt stängsel, obegränsad historik mm.

Man behöver inte skaffa ett eget kontantkort eller ett eget abonnemang, utan SweTrack Lite har ett inbyggt SIM-kort som kunden laddar genom abonnemanget, helt utan bindningstid, detta görs via SweTracks hemsida och i priset ingår obegränsad användning i hela Europa!

Funktioner

 • Smart mobilapp - SweTrack Lite kommer med vår populära app SweTrack Live, som låter dig se GPS-spårarens position direkt från din dator eller mobila enhet. Läs mer om SweTrack Live genom att klicka här!
 • Livespårning - Livespårningen låter dig se hur GPS-spåraren rör sig, direkt på skärmen. SweTrack Lite uppdaterar sin position varannan minut, och alla ändringar visas direkt på kartan i appen SweTrack Live.
 • Geostängsel - Med appen SweTrack Live kan du ställa in ett geografiskt stängsel. Det innebär att du varnas ögonblickligen via en pushnotis om fordonet lämnar ett visst område - t.ex. garageuppfarten. Du kan även ha hur många geostängsel som helst. Smart, eller hur?
 • Positionshistorik - Alla positioner sparas i appen SweTrack Live - så du kan när som helst gå tillbaka, välja valfri tidsperiod och se hur ditt fordon rört sig under den valda tidsperioden. Perfekt för att blicka tillbaka på sommarens husbilssemester!
 • Enkel installation - Anslut de två kablarna till fordonets 12/24 V-elsystem, ladda ned appen SweTrack Live och skapa ett konto - sedan är du igång. Inga krångliga SMS-kommandon, skruvmejslar eller CD-skivor krävs!
 • Vattentålig design - SweTrack Lite är gjord för att döljas i ditt fordon - du kan till exempel placera den i bilens motorutrymme, eller under sadeln på din mc. Därför har vi valt att ge SweTrack Lite en vattentålig konstruktion - så att den alltid är redo, oavsett väder och vind.
 • Inbyggt batteri - SweTrack Lite strömförsöjs huvudsakligen av fordonets elsystem - men om strömmen skulle brytas, så innehåller GPS-spåraren ett inbyggt backupbatteri på 100 mAh som säkerställer att den kan fortsätta rapportera sin position även om strömmen bryts.
 • Fri support - Via vårt onlinebaserade supportcenter kan du alltid få hjälp med din SweTrack Lite - när som helst på dygnet. Om svaret på din fråga inte finns där, så kan du enkelt kontakta oss för vidare vägledning. Givetvis är all dokumentation på svenska!

Livespårning med SweTrack™ Live 

Med SweTrack Live kan du följa din SweTrack spårsändare / GPS-trackers position i realtid, sekund för sekund. Du ser exakt var bilen, båten, motorcykeln, snöskotern, fordonet eller hunden befinner sig - direkt i din smartphone. Och du som har flera SweTrack spårsändare ser du givetvis alla samtidigt, utan att behöva flera konton.

Det enda du behöver för att använda SweTrack Live är en spårsändare från SweTrack och ett SIM-kort med lite datatrafik, till exempel ett kontantkort. Vi tvingar aldrig in våra kunder i krångliga avtal med höga avgifter och långa bindningstider.

En spårsändare från SweTrack i kombination med SweTrack Live är det bästa sättet att motverka fordonsstölder. Aktivera rörelselarmet när fordonet står parkerad eller när båten ligger i hamn - så fort en rörelse upptäcks så får du ett larm, direkt i telefonen. Det tar bara några minuter att montera en SweTrack spårsändare och sedan kan du börja följa positionen i appen.

Se kom igång filmen om SweTrack Live.

Montage

Installation

Installationsprocessens enkelhet är också en stor fördel för kunden, kunden behöver inte göra någon konfiguration utöver att ansluta produkten till el och ladda ned vår app. Storleksmässigt är den ungefär som en cigarett-tändare, så extremt goda möjligheter till dold placering i fordonet.

Se kom igång filmen om SweTrack Lite.

Teknisk specifkation

 • MTK-L1 GPS-chip med ~10m precision
 • GSM 850/900/1800/1900 MHz
 • 9 - 36 V anslutning för fordon
 • Strömförbrukning ca 20mA
 • Automatisk positionering varannan minut
 • Mått (H x B x D): 73 x 25 x 12 mm 
 • Vikt: 26 g
Specifikation
Leveranstid Lagervara med omgående leverans
Certifikat CE
Tracking teknologi GPS (Satellit), GSM (Mobilnät)
Spårsändarens funktioner Spåra via tidsintervall, Positionshistorik, Geografisk stängsel
Abonnemang Med abonnemang
Strömkälla Fast anslutning
Strömförbrukning 20 mA
Batteristorlek Specialstorlek
Batterikapacitet i mAh 100
Uppladdningsbart batteri Ja
Längd (mm) 75
Bredd (mm) 25
Höjd (mm) 12
Produktvikt (kg) 0.026
Skriv din egen recension
Du recenserar:Spårsändare / GPS tracker SweTrack Lite till fordon
Customer Questions
Kom igång med SweTrack spårsändare

Det är enkelt och går fort att komma igång med en spårsändare / GPS-tracker från SweTrack samt spårningstjänsten / appen SweTrack Live. och på denna sida hittar du kom igång filmer för SweTrack Lite, SweTrack Extreme och SweTrack Live.

Om batteriet kopplas ur på bil/mc, har spårsändaren SweTrack Lite ett eget backup batteri?
Från vilken mobiloperatör kommer SIM-kortet till SweTrack spårsändare?

Det är ett operatörsfritt SIM-kort vilket gör att SweTrack spårsändare väljer den operatör som har bäst täckning för tillfället. Har Telia bäst för tillfället väljer den Telia, har Telenor bättre om 30 sekunder så hoppar den över till Telenor och så ...

Hur är det med placeringen av en GPS tracker bilen? Spelar det någon roll om den finns bakom plåt eller måste den ha "fri sikt" mot himmelen, genom tex plast eller glas?

En GPS tracker är inte speciellt känsligt. Merparten av alla kunder monterar den i motorhuven någonstans runt bilbatteriet, men även mer "kreativa" monteringar där man t.ex stoppat in trackern på undersidan av bilbatteriet, bakom bilstereon eller vid...

Hur många amper drar GPS trackern, när den är inkopplad.

Stömförbrukningen vid drift är ca 20 mA.

Fick du inte svar på din fråga?
Vi hittade andra produkter som du kanske gillar!