Spårsändare / GPS tracker SweTrack Engine till fordon

SweTrack™ Engine är en GPS-spårare som ger dina fordon det stöldskydd de förtjänar! Med en GPS-spårare på era fordon får du ett fantastiskt stöldskydd och en stor trygghet - spåraren kan ställas in för att skicka ett sms till dig om en rörelse upptäcks medan fordonet står parkerad, och du kan när som helst ta reda på var fordonet befinner sig med din mobiltelefon. 

2 295 kr Ordinarie pris 2 495 kr
- +
 • Produkten rekommenderas av If
 • Kompetent kundservice
 • 15 dagars öppet köp
 • Tillgänglighet: I Lager
 • Lagervara med omgående leverans

Om spårsändare

Guide om spårsändare och spårsystem  

Spårsändare larmar om ett objekt förflyttas och kan sedan lokalisera objektet. Det finns många goda skäl att installera en spårsändare på bilen, båten, motorcykeln, skotern, entreprenadmaskinen eller annan stöldbegärlig ägodel. En spårsändare minskar stöldrisken, ger ägaren ökad trygghetminskad responstid vid ett tillgrepp, i många fall ger den lägre försäkringspremie och självrisk, och dessutom kan det också vara ett försäkringskrav.

I vår guide om spårsändare kan du lära dig mer om bland annat olika spårningsteknologier, spårsändarnas funktioner och produktegenskaper och skillnaden mellan spårsändare och spårsystem.

Produktegenskaper för SweTrack™ Engine

SweTrack™ Engine är en komplett spårningslösning med alla tänkbara funktioner inbyggda. Spåraren är byggd för att kunna leverera problemfri spårning oavsett tillämpning. Både GPS, GSM och rörelsedetektor är inbyggda i själva enheten, vilket underlättar vid installation då inga externa mottagare eller sensorer behöver placeras ut på olika ställen och kopplas ihop. Du behöver inte oroa dig för att batterierna ska ta slut - SweTrack Engine ansluts direkt till elsystemet i fordonet, och får därmed ström direkt från bilbatteriet. För dig som företagare innebär detta en enorm trygghet - du kan se var alla dina fordon befinner sig i realtid, vilket ger dig utökade möjligheter att kontrollera, följa upp och effektivisera din verksamhet. Du kan även förebygga stölder av fordon och maskinutrustning med SweTrack Engine - om en grävskopa försvinner från arbetsplatsen mitt i natten så får du ett sms direkt, likaså om en av transportbilarna lämnar garaget när den egentligen skall stå parkerad.

Montera din SweTrack™ Engine på fordonet, starta spårningen och koppla av. Om något händer, så kan du vara säker på att SweTrack™ Engine håller ett öga på ditt fordon. Dessutom är all programvara, och kommunikation mellan dig och spåraren, på svenska. Produkten har en rejäl design, vattentåligt skal och smarta larmfunktioner; du varnas om fordonet vidrörs, får lågt batteri, eller lämnar ett visst område.

Att komma igång med SweTrack™ Engine är en barnlek - när du har monterat spåraren och laddat ned appen kan du spåra direkt! Med hjälp av SweTrack Live-appen kan du följa spårarens rörelser i realtid, samt se hur den rört sig historiskt. Du kan även aktivera olika typer av larm, exempelvis rörelselarmet som gör att du får en varning så fort fordonet börjar röra sig. Det enda du behöver för att använda SweTrack Engine är ett SIM-kort från valfri operatör laddat med sms och datatrafik. För dig som vill använda livespårningen i hög grad så erbjuder vi kostnadseffektiva abonnemang utan bindningstid där du får all datatrafik och sms-trafik du behöver. SweTrack™ Engine skyddar din bil - dygnet runt, året runt. 

Positioneringsfunktioner

 • Positionsuppdatering - Skicka ett SMS till SweTrack™ Engine, som ögonblickligen svarar med en länk till dess nuvarande plats på karta. 
 • Livespårning - Fri livespårning via SweTrack Live ingår utan kostnad (läs mer nedan).
 • Regelbunden uppdatering om position - SweTrack™ Engine kan regelbundet meddela dig om dess position via SMS. Exempelvis kan du begära en uppdatering en gång i timmen. 
 • Positionshistorik - Lagra tidigare positioner i det inbyggda minnet samt följ enhetens rörelser under valfri tidsperiod, genom appen eller webbsidan. 
 • Håll dig uppdaterad när GPS-täckning saknas - Tack vare LBS-tekniken så kan SweTrack™ Engine uppdatera dig om sin position även på de platser där GPS-satelliterna inte går att få kontakt med - detta görs via mobildatanätet.  

Larmfunktioner

 • Geografiskt stängsel - Du ställer in ett tillåtet område på kartan - SweTrack™ Engine varnar dig om den lämnar det förutbestämda området. På så sätt kan du få en varning om bilen exempelvis lämnar uppfarten när du är på semester. 
 • Hastighetsvarnare - Du varnas via SMS om en viss hastighet (km/h) överskrids. 
 • Batterivarning via sms - SweTrack™ Engine varnar dig med ett SMS när batterinivån är låg. 
 • Skaksensor - Du varnas via ett SMS när SweTrack™ Engine känner av en skakning. Du kan till exempel få en varning om någon börjar rycka i båttrailern.
 • Fallsensor - SweTrack™ Engine har en inbyggd fallsensor, som kan konfigureras att varna dig så fort den monteras loss från fordonet.
 • Avlyssningsfunktion - Ring upp SweTrack™ Engine, och den aktiverar den inbyggda mikrofonen - vilket låter dig höra allt som sägs i närheten av den!  

Konstruktion och montage

 • Vattentät konstruktion - SweTrack™ Engine har en vattentät konstruktion, vilket gör det möjligt för enheten att befinna sig i upp till 30 minuter på en meters djup. Regn och rusk är inga problem - med andra ord är den perfekt till såväl båten som bilen! 

Leveransomfång

 • SweTrack™ Engine
 • Extra kabel
 • Svensk manual 
 • Snabbmanual på engelska fås på begäran
 • Kontantkort från Comviq - laddat med en veckas användning! 

 

Godkännande hos försäkringsbolag

Nedanstående uppgifter uppdaterades senast 2018-03-24. Kontrollera alltid med ditt försäkringsbolag vilka villkor som gäller för din försäkring.

Bilförsäkring hos If

SweTrack Extreme är i dagsläge inte godkänd av Stöldskyddsföreningen och uppfyller därmed inte försäkringsbolaget Ifs villkorskrav för att stöldförsäkringen ska gälla för följande bilmodeller: BMW X5, BMW X6, Land Rover, Range Rover som är 3 år eller yngre samt alla bilar med ett värde över 1,5 mkr. Är du intresserad av ett SSF-godkänt spårningssystem rekommenderar vi Guard Systems.

 

Båtförsäkring 

Swetrack Extreme ger följande försäkringsfördelar (rabatter) med följande försäkringsbolag:

Försäkringsbolag Rabatter
Atlantica 10% rabatt på försäkringsavgiften, samt en självriskreducering på 2000 kr vid stöld eller stöldförsök.
Svedea 10% rabatt på försäkringsavgiften, samt en självriskeliminering vid stöld eller stöldförsök.
Svenska Sjö 10% rabatt på försäkringsavgiften, samt självriskeliminering.
Trygg Hansa 10% rabatt på försäkringsavgiften.
Länsförsäkringar (samtliga kontor) 10% rabatt samt självriskreducering vid stöld eller stöldförsök.
EIS Självriskeliminering vid stöld eller stöldförsök

  

Livespårning med SweTrack Live 

Med SweTrack Live kan du följa GPS-spårarens position i realtid, sekund för sekund. Du ser exakt var bilen, båten, hunden eller transportbilarna befinner sig - direkt i din smartphone. Och du som har flera GPS-spårare ser givetvis alla samtidigt, utan att behöva flera konton. Det är vad vi kallar äkta realtidsspårning.

Det enda du behöver för att använda SweTrack Live är en GPS-spårare från SweTrack och ett SIM-kort med lite datatrafik, till exempel ett kontantkort. Vi tvingar aldrig in våra kunder i krångliga avtal med höga avgifter och långa bindningstider!

En GPS-spårare från SweTrack och SweTrack Live är det bästa sättet att motverka fordonsstölder! Aktivera rörelselarmet när bilen står parkerad - så fort en rörelse upptäcks så får du ett larm, direkt i telefonen!

Det tar bara några minuter att montera en av våra GPS-spårare och börja följa positionen i appen. Självklart finns vår kundtjänst här för att hjälpa dig, om du har frågor längs vägen.

Mer information
Leveranstid Lagervara med omgående leverans
Certifikat CE
CE märkning Nej
Tracking teknologi GPS (Satellit), GSM (Mobilnät)
Spårsändarens funktioner Spåra vid förfrågan, Spåra via tidsintervall, Livespårning, Positionshistorik, Geografisk stängsel, Vibrationslarm, Hastighetslarm, Batterivarning, Spänningslarm, Avlyssningsfunktion
Abonnemang Utan abonnemang
IP klass IP65 - Dammtät och spolsäker
Batteritid Nej
Batteriets elektrokemiska ämne Lithium (Li)
Batteristorlek Specialstorlek
Batterispänning i Volt (V) Nej
Batterikapacitet i mAh 500
Uppladdningsbart batteri Ja
Längd (mm) Nej
Bredd (mm) 90
Höjd (mm) 50
Djup (mm) 16
Produktvikt (kg) 0.065
Skriv din egen recension
Du recenserar:Spårsändare / GPS tracker SweTrack Engine till fordon
Customer Questions
Det finns inga frågor och svar om denna produkt än.
Fick du svar på din fråga?