Skumsläckare 9 liter 43A 233B Housegard

Housegard 9 liter skumsläckare med en släckkapacitet på hela 43A 233B! Skumsläckare är lämpade att användas inomhus vid olika typer av brandrisker och i miljöer där man vill undvika nersmutsning.

När du köper en brandsläckare från Housegard så kan du registrera dig och ta del av Housegards trygghetsgaranti. Läs mer om det längst ner på sidan.

OBS! Slut hos leverantör och beräknas komma in igen vecka 1, 2022

Specialpris 1 396,00 kr Ordinarie pris 1 745,00 kr
 • Produkten rekommenderas av If
 • Kompetent kundservice
 • 15 dagars öppet köp
Lagervara

Produktegenskaper för Housegard 9 liter skumsläckare

9 liter skumsläckare med en pree-mix av vatten och AFFF-skumkoncentrat släcker bränder i organiska material, brännbara vätskor och elektriska anläggningar upp till 1000 V.

 • Användningsområden: Den här släckaren är väl anpassade för industri, kontor, lastbil och arbetsfordon. 
 • Brandklass: AB
 • Släckmedel: Skum
 • Storlek: 9 liter
 • CE-märkt och godkänd enligt SS-EN3 med effektklassningen 43A 233B
 • Rekommenderat intervall för översyn: 1 år
 • Två (2) års garanti mot material- och tillverkningsfel
 • Storlek: 201x 658 x 195 mm
 • Släckarens vikt: 13,5 kg
 • Väggfäste ingår
 • Färg: Röd

 

Skum kan användas mot brand i fasta organiska material (trä, papper, osv), vätskor (t ex bensin och olja), samt elektrisk utrustning upp mot 1 000 V.

 

Housegards trygghetsgaranti 

Housegards trygghetsgarantiOm olyckan är framme och du tvingas använda din Housegard brandsläckare inom 5 år från köptillfället, så får du en helt ny brandsläckare av Housegard. Garantivillkor: Du har råkat ut för en brand, har anmält branden till ditt försäkringsbolag och har sedan tidigare  registrerat dig för Housegards trygghetsgaranti.

Specifikation
Leveranstid Lagervara
Garanti 2 år
Godkänd Ja
Certifikat CE
Certifierad produkt SS-EN 3 - Brandsläckare
Släckmedel Skum
Brandklass A B
Innehåll 9 liter
Släckeffekt 43A 233B
Höjd (mm) 658
Bredd (mm) 195
Längd (mm) 201
Färg Röd
Produktvikt (kg) 15.35
Hur lång garanti är det på brandsläckare och vad behöver man göra för att hålla den i trim?
Det är två (2) års garanti mot material- och tillverkningsfel på alla brandsläckare. Läs mer om förvaring, kontroll och underhåll av brandsläckare i vår guide om brandsläckare.
Vad är det för skillnad mellan pulver- och skumsläckare?
Pulver är det släckmedel som har bäst släckkapacitet per kilo släckmedel, och anses vara lätt att använda även för den ovane. Detta är skälet till varför pulver i många fall är förstahandsvalet som handbrandsläckare. Den stora nackdelen med pulver är...
Vilken färg får en brandsläckare ha?
Brandsläckare ska vara röda på allmänna platser och arbetsplatser. I privata utrymmen som bostäder finns det dock inga krav på färgen på brandsläckarna.
Kan man fylla om en tömd eller äldre brandsläckare med pulver och i så fall är det billigare än att köpa en ny?
Eftersom det kostar minst lika mycket att fylla på en gammal pulversläckare som det är att köpa en ny har det blivit ovanligt att fylla på en gammal pulversläckare och vi erbjuder därför inte en påfyllning av gamla brandsläckare heller. Vi rekommenderar att lämna in den gamla pulversläckaren för sortering på återvinningscentralen och investera i en ny. 
Går den att återfyllas?
Ja, principiellt är det fullt möjligt att fylla en skumsläckare igen men i praktiken är det i regel mycket billigare att köpa en ny skumsläckare än att fylla en gammal.
Kan man montera brandsläckare och hållare horisontellt?
Det är inget problem att montera och förvara en brandsläckare horisontellt, i bilar är det till och med vanligt att man montera brandsläckare och hållare horisontell. Vid användning måste en brandsläckare dock hållas vertikal.
Fick du inte svar på din fråga?
Write Your Own Review
Du recenserar:Skumsläckare 9 liter 43A 233B Housegard
Your Rating