Skumsläckare 9 liter 43A 233B Housegard

Rating:
0% of 100

Housegard 9 liter skumsläckare med en släckkapacitet på hela 43A 233B! Skumsläckare är lämpade att användas inomhus vid olika typer av brandrisker och i miljöer där man vill undvika nersmutsning.

När du köper en brandsläckare från Housegard så kan du registrera dig och ta del av Housegards trygghetsgaranti. Läs mer om det längst ner på sidan.

Specialpris 912,00 kr Ordinarie pris 1 140,00 kr
 
 • Produkten rekommenderas av If
 • Kompetent kundservice
 • 15 dagars öppet köp
Lagervara med omgående leverans

Om brandsläckare

Brandsläckare  

Det finns olika typer av brandsläckare, varav pulversläckare, skumsläckare, koldioxidsläckare och vattensläckare är de vanligaste. Valet av brandsläckare bör baseras på vilken typ av brand som kan uppstå där den ska placeras, och vem som ska använda brandsläckaren. Dessa faktorer avgör vilken typ av släckmedel, samt vilken mängd släckmedel, dvs storlek på släckaren, som är lämpligast.

Skumsläckare har en lägre släckeffekt än pulversläckare, men är lättare att sanera än pulver, och passar därmed bättre i miljöer där man vill undvika nedsmutsning vid användning (t ex offentliga miljöer som kontor, trapphus med mera). Skumsläckare är effektiva mot brand i vätskor som till exempel olja, bensin och alkohol, och i fasta organiska material som trä, textil, papper. Skumsläckare kan också användas mot elektrisk utrustning under 1000 V. 

Lär dig mer om de olika typer av brandsläckare, effektivitetsklassningen av brandsläckare, SS-EN 3 samt färgval och mycket mer i vår guide om brandsläckare.

  

Produktegenskaper för Housegard 9 liter skumsläckare

9 liter skumsläckare med en pree-mix av vatten och AFFF-skumkoncentrat släcker bränder i organiska material, brännbara vätskor och elektriska anläggningar upp till 1000 V.

 • Användningsområden: Den här släckaren är väl anpassade för industri, kontor, lastbil och arbetsfordon. 
 • Brandklass: AB
 • Släckmedel: Skum
 • Storlek: 9 liter
 • CE-märkt och godkänd enligt SS-EN3 med effektklassningen 43A 233B
 • Rekommenderat intervall för översyn: 1 år
 • Två (2) års garanti mot material- och tillverkningsfel
 • Storlek: 201x 658 x 195 mm
 • Släckarens vikt: 13,5 kg
 • Väggfäste ingår
 • Färg: Röd

 

Skum kan användas mot brand i fasta organiska material (trä, papper, osv), vätskor (t ex bensin och olja), samt elektrisk utrustning upp mot 1 000 V.

 

Housegards trygghetsgaranti 

Housegards trygghetsgarantiOm olyckan är framme och du tvingas använda din Housegard brandsläckare inom 5 år från köptillfället, så får du en helt ny brandsläckare av Housegard. Garantivillkor: Du har råkat ut för en brand, har anmält branden till ditt försäkringsbolag och har sedan tidigare  registrerat dig för Housegards trygghetsgaranti.

  

Specifikation
Leveranstid Lagervara med omgående leverans
Godkänd Ja
Certifikat CE
Produkt certifierad enligt SS-EN 3 - Brandsläckare
Släckmedel Skum
Brandklass A B
Innehåll 9 liter
Släckeffekt 43A 233B
Höjd (mm) 658
Bredd (mm) 195
Längd (mm) 201
Färg Röd
Produktvikt (kg) 15.35
Vad är det för skillnad mellan pulver- och skumsläckare?

Pulver är det släckmedel som har bäst släckkapacitet per kilo släckmedel, och anses vara lätt att använda även för den ovane. Detta är skälet till varför pulver i många fall är förstahandsvalet som handbrandsläckare. Den stora nackdelen med pulver är...

Vilken färg får en brandsläckare ha?

Brandsläckare ska vara röda på allmänna platser och arbetsplatser. En handbrandsläckare ska generellt vara röd, vilket även är den färg som tillåts i standarden för utformning av handbrandsläckare (SS-EN 3-7:2004+A1:2007). Detta för att man lätt skall...

Går den att återfyllas?

Hej! Ja, principiellt är det fullt möjligt att fylla en skumsläckare igen men i praktiken är det i regel mycket billigare att köpa en ny skumsläckare än att fylla en gammal. Mvh /Magnus

Fick du inte svar på din fråga?
Write Your Own Review
Du recenserar:Skumsläckare 9 liter 43A 233B Housegard