Så skyddar du din cykel med rätt lås

I samband med att du köper en ny cykel är det läge att fundera över vilket lås du ska satsa på för att förhindra tjuvarnas framfart. En tjuv vill inte väcka någon uppmärksamhet och behöver därför vara snabb när hen ska ta en cykel. Därför är det bra att välja säkra cykellås som har en avskräckande effekt på tjuven. Här är exempel på säkra cykellås. Ett bra cykellås är både den bästa och enklaste försäkringen du kan skaffa till din cykel. I många fall är ett godkänt lås en förutsättning för att försäkringen ska gälla. En annan sak att tänka på är att ställa in cykeln om natten. Bor man i lägenhet, så brukar det finnas cykelrum att placera cykeln i. Det är också viktigt att stöldmärka cykeln och anteckna ramnumret.

Ett säkert cykellås – en enkel och prisvärd försäkring

I Sverige anmäls cirka 70 000 cykelstölder varje år och det är därför nödvändigt att investera i ett bra cykellås för att få ha kvar sin cykel. Om man verkligen vill vara på den säkra sidan, så ska man använda flera lås eftersom då blir det riktigt svårt för tjuvarna. En sak som kan vara bra att tänka på är att låsa fast cykeln i något, så att man inte kan bära iväg cykeln. För att kunna göra det så kan exempelvis ett godkänt säkert bygellås vara bra att ha. Detta förhindrar möjligheten att bära iväg cykeln, vilket annars är risken om cykeln inte är fastlåst i någonting.

Fordonslåsens egenskaper och funktioner

Det finns många olika sorters cykellås att välja mellan och oftast används ramlås, vikbart lås och bygellås som ett baslås. För att fästa fast cykeln i stolpar eller cykelställ, så är kättingar och även här bygellås lämpliga att använda som extralås.