Planera säkra sommaräventyr med rätt flytväst

Vad har du för sommarplaner? Lockar kanske aktiviteter som fiske, vattensport, segling eller andra båtäventyr? Vackra sommardagar med soligt väder och ett stilla blått vatten lockar många semesterfirare ut till sjöss. Och vad är väl inte härligare än att glida fram över havet med en tyst segelbåt och bara njuta av stillheten, de vackra vyerna och frihetskänslan som det för med sig.

Flytvästen räddar liv och är en prisvärd livförsäkring

När man beger sig ut till sjöss så gäller det att vara rätt utrustad, så att både en själv och ens medresenärer är skyddade om man råkar falla i vattnet. Många tror att det endast är barn som ska ha flytväst, men det är viktigt att alla på båten har rätt sorts skydd. Flytvästar räddar liv och blir därmed en prisvärd livförsäkring. För barn och icke simkunniga rekommenderas räddningsvästar. Det som är speciellt med dessa är att de är designade på så vis att användaren vänds rätt i vattnet, så att huvudet hålls upp ovanför vattenytan. En vanlig flytväst kräver simkunnighet eftersom den inte vänder användaren till ryggläge. I guiden om flytutrustning kan du ta del av mer information.

Glöm inte att skydda husdjuren med en anpassad flytväst

Hunden sägs ju vara människans bästa vän och är en trevlig medresenär när husse eller matte ska bege sig ut med båten. Det underlättar ju dessutom för en att ha med sig hunden på semestern, så slipper man tänka på att skaffa hundvakt. Med Baltics flytvästar får både katter och hundar en god flytförmåga och dess rejäla remmar runt magen håller flytvästen på ordentligt på plats. Dessutom är den försedd med ett lyfthandtag, så att man enkelt kan bära husdjuret ombord på båten.