Känn dig trygg i bostaden med ett säkert dörrlås

Bostaden är oftast den största investering vi gör i livet och det är där vi förvarar våra ägodelar, som både har affektionsvärde och ekonomiskt värde. Det är av största vikt att skydda hemmet från inbrott och det krävs endast små investeringar för att öka säkerheten avsevärt. Hemmet är den plats där vi människor kan luta oss tillbaka och vila från jobb och andra aktiviteter och för att kunna slappna av i ett hem så behöver man känna sig trygg och säker. Ett säkert dörrlås är ett sätt – ett annat sätt är att lura tjuven med små enkla medel.

Skydda dina personliga värdesaker i hemmet med hänglås eller stöldmärkning

För att skydda dina personliga värdesaker i hemmet, så kan ett klassificerat hänglås vara ett bra stöldskydd, där du kan välja om du vill ha kodlås eller nyckel till låset. Ett annat sätt är att skaffa kompletta låspaket, som har lås och vajer eller lås med kätting. Om du vill skydda känsliga värdeföremål som exempelvis konst, så rekommenderas stöldmärkning, vilket innebär ett syntetiskt framställt DNA - SmartDNA® - en märkning som inte går att varken tvätta bort eller förstöra och fungerar konst likväl som på smycken, datorer och klockor etcetera.

Skydda värdesaker och dokument i ett kassaskåp

Kassaskåp är också bra att ha i hemmet eller på kontoret, där du kan låsa in dina värdesaker på ett säkert sätt. Skåpen är specifikt tillverkade för att ge skydd mot både brand och stöld. Det finns olika kassaskåp för olika ändamål och i de fall som du vill skydda dokument i form av exempelvis kontrakt och andra affärshandlingar, så är det ett dokumentskåp du ska välja.