Förr räckte det med en kvast – idag krävs säkra dörrlås, fönsterlås och altanlås

Förr i tiden när man bodde ute på landet och visste vilka alla i trakten var, så förekom inbrott väldigt sällan och än idag kan man notera att många på landsbygden sällan låser dörren eftersom tjuvarna i större grad förekommer i tätt bebodda områden. Det var till och med så att man förr i tiden skyltade med att ha en kvast framför dörren när man inte var hemma. Detta är knappast tänkbart idag, eftersom man nu istället inte vill visa några tecken på sin frånvaro för att inte locka till sig tjuvar.

Öka tryggheten med säkra lås

Man är mer anonym i områden där det bor många människor och det kan till och med vara svårt att veta vilka ens närmaste grannar är. Detta utnyttjar gärna tjuvarna samtidigt som de dessutom numer har tillgång till exempelvis en flyktbil och mobil. Det blir därmed enklare att ge sig av efter ett inbrott och via mobilen kan en medhjälpare hålla koll så att ingen närmar sig huset medan inbrottet sker. I takt med att antalet inbrott ökar i Sverige, så minskar tryggheten och det blir därmed viktigt att ha både säkra dörrlås, fönsterlås och altanlås till sin bostad.

Tjuvar jobbar på dagen precis som många andra

Visste du att de flesta inbrott sker på dagen? Tjuvarna jobbar nämligen ofta på dagtid, precis som många andra, vilket gör det extra gynnsamt för dem. Det är vanligare med inbrott när folk är på jobbet än när man är bortrest. De tar sig alltid in lättaste vägen och en tjuv har hökögon där de lätt noterar bostadens svagaste punkt. Det är därför man ska vara extra noggrann med att ha effektiva fönsterlås och altanlås samt givetvis bra dörrlås. Glöm inte att ta undan stege, yxa och andra saker från trädgården – detta kan tjuven ta användning av för att ta sig in i ditt hem.