10 säkerhetstips till fritidshuset inför vintern

10 säkerhetstips till fritidshuset inför vintern
By

Snart stänger många av landets över en halv miljon ägare sitt fritidshus för vintern. Risken för inbrott och stöld i obebodda fritidshus är dessvärre stor, men det finns ett antal effektiva sätt att minimera risken för inbrott och stöld under den mörka årstiden. Nedan hittar du våra bästa tips för att förebygga inbrott, stöld och även vattenskador.

Om du klickar på länkarna i texten kommer du direkt till respektive produktkategori, längre ner hittar du passande produkter till våra tips.

1

Ett bra sätt att hålla koll på fritidshuset under vintern är övervakningskameror, som till exempel från Arlo eller YOYOCam. Förutom att övervakningskameror har en inbrottsförebyggande effekt kan du vara säker på att det inte har skett ett inbrott eller annan olycka så länge du inte fått ett larm. Därutöver kan man även hålla koll på båten eller andra ägodelar på tomten, om träden klarade en vinterstorm, om gräsmattan behöver klippas och så vidare. Och naturligtvis fungerar övervakningskameror lika bra även på sommaren.

2

Ett smart hem system låter dig hålla koll på att det inte skett ett inbrott, en brand eller en vattenläckage samt gör det möjligt att kontrolla temperaturen i huset och även styra eluttag (t ex ett värmeelement) , så man slipper att oroa sig över om någonting har hänt under vintern. Om inget larm har gått, har förmodligen ingenting hänt. Och om man fått ett larm, kan man snabbt agera, kolla upp och åtgärda problemet.

3

Kalla vintrar resulterar i tusentals frostskador på vattenledningar som resulterar i stora skador och höga kostnader, inte bara för försäkringsbolagen utan även för försäkringstagarna. Vi har därför tagit fram ett unikt paketerbjudande av en vattenfelsbrytare till fritidshus inklusive installation till ett fast pris! Självklart kan man även köpa vattenfelsbrytaren till stuga utan installation.

4

Ett bra skalskydd försvårar alltid inbrottsförsök, och en bortasäker låsning av dörrarna förhindrar att tjuven enkelt kan bära ut stöldgodset. Det är betydligt svårare och tar längre tid om tjuven är tvungen att bära ut all stöldgods genom fönster. Ett komplett låspaket till dörren som ASSA Entré K-1 eller ett nytt behörspaket som ASSA B-1 eller S-1 (till källardörrar) är ett effektivt skydd.

5

Skyddet kan utökas ytterligare genom att installera låsbara fönsterlås till alla fönster. Dels för att tjuven blir tvungen att slå sönder och klättra genom ett fönster för att ta sig in i huset, och dels för att all stöldgods måste fraktas genom det sönderslagna fönstret också, vilket är svårt om tjuven är ensam. Dessutom finns en påtaglig risk för tjuven att skära sig i det krossade glaset.

6

I de flesta fall finns en del värdesaker som förvaras utomhus under vintern, som till exempel trailer, cyklar, stegar. Ett hänglås med låskätting eller vajer kan göra skillnad om värdesakerna är kvar efter vintern eller inte.

7

Märk DNA har visat sig vara ett mycket effktivt stöldskydd eftersom märkta föremål blir mycket mindre värda för tjuvar och hälare, och ökar risken att åka fast. Hempaket SmartDNA innehåller märk DNA och ett stort antal dekaler som räcker till hela sommarstugan - TV apparater, möbler, verktyg, båtmotorer med mera.

8

Tjuverna vill av naturliga skäl inte synas, men den innovativa utomhusbelysningen SafeGuard - en batteridriven LED-lampa med rörelsesensor - gör just detta. Det unika med lampan är just att den är drivs av vanliga hushållsbatterier och kräver ingen elanslutning. 

9

Om du har en båt på en släpvagn på din tomt under vintern, rekommenderar vi att säkra släpvagnen med ett godkänt släpvagnslås.

10 

Genom fjärrstyrning som till exempel YOYOPower som gör att du kan styra upp till fem el-uttag med din mobil (genom app eller SMS). Eftersom YOYOPower dessutom har en inbyggd temperatursensor med temperaturlarm, kan du sätta på (och stänga av) el-drivna värmeelement om det blir för kallt i huset, och undviker på så sätt dyrbara frost- och vattenskador.

Rekommenderade produkter

5 månader sedan
707 view(s)
Gillade du detta inlägg?
0
0
Kommentarer
Lämna din kommentar