Säkerhetstankar

Flytvästar räddar liv på både människor och djur. När du ska köpa en flytväst, så är det viktigt att kolla så att de lever upp till EU-kraven och att de är CE-märkta. Extra trygga är räddningsvästarna som får dig att vändas rätt i vattnet, vilket kan vara extra viktigt om man en person har svimmat eller om hen inte är simkunnig. Västarna gör att man kommer upp ovanför vattenytan och får syre. Barn bör ha flytvästen på båten, men också när de befinner sig i hamnar, bryggor och bergsklippor nära sjö och hav.

Frihetskänslan ute till havs är oslagbar – där finns bara du, havet och horisonten. Vyerna är oslagbara och du kan låta känslan styra över vart du ska åka. Här om någonstans är inte målet det viktigaste, utan resan dit som spelar roll. Med en säker flytväst kan du och din familj, dina vänner och till och med ditt husdjur få en säker båttur, där du garanteras bästa flytförmågan.

Få länder på världen har en så vacker och spektakulär natur att erbjuda som i Sverige, och därför är det ingen överraskning att många svenskar ger sig ut och njuter av friluftslivet, inte bara på sommaren. Vi på säkerhetsbutiken vill hjälpa till ett säkrare friluftsliv. Vi har därför sammanställt 10 nyttiga säkerhetsprodukter och -tips som vi varmt rekommenderar att ni tar med er när det är dags att upptäcka den Svenska naturen till fots eller till havs.

Båtsäsongen är här och vi önskar att den blir säker för din del. Vi har därför sammanställt våra egna tio bästa säkerhetstips för en säker båtsommar.

Vad har du för sommarplaner? Lockar kanske aktiviteter som fiske, vattensport, segling eller andra båtäventyr? Vackra sommardagar med soligt väder och ett stilla blått vatten lockar många semesterfirare ut till sjöss. Och vad är väl inte härligare än att glida fram över havet med en tyst segelbåt och bara njuta av stillheten, de vackra vyerna och frihetskänslan som det för med sig.

Oavsett om du har en cykel eller en MC, så är det viktigt att låsa fast fordonet i exempelvis en stolpe. Detta gör att tjuven inte kan bära iväg fordonet. Dessutom så avskräcks ofta tjuven från att stjäla den. Tjuvar har ofta bråttom och vill inte väcka uppmärksamhet med att stå länge och krångla vid något lå

I samband med att du köper en ny cykel är det läge att fundera över vilket lås du ska satsa på för att förhindra tjuvarnas framfart. En tjuv vill inte väcka någon uppmärksamhet och behöver därför vara snabb när hen ska ta en cykel. Därför är det bra att välja säkra cykellås som har en avskräckande effekt på tjuven. Ett bra cykellås är därför både den bästa och enklaste försäkringen du kan skaffa till ditt fordon. I många fall är ett godkänt lås en förutsättning för att försäkringen ska gälla.

Snart stänger många av landets över en halv miljon ägare sitt fritidshus för vintern. Risken för inbrott och stöld i obebodda fritidshus är dessvärre stor, men det finns ett antal effektiva sätt att minimera risken för inbrott och stöld under den mörka årstiden. Nedan hittar du våra bästa tips för att förebygga inbrott, stöld och även vattenskador.

Snart flyttar många svenskar ut till landets över en halv miljon fritidshus, för att tillbringa sin välförtjänta semestertid där. Oavsett om det bli mycket snickrande eller hängmattan för att kunna slappna av ordentligt, rekommenderar vi att man först bör se över säkerheten, även - eller framförallt - på landet. För att om någonting händer är hjälp ofta betydlig längre bort än hemma. På den här sidan har vi därför sammanställt våra 10 bästa säkerhetstips för ditt fritidshus.

Gemensamt för fordon, såsom cykel, moped och MC är att alla behöver ett säkert fordonslås. Vi är många som varit med om att exempelvis ens cykeln blivit bortförd av någon tjuv. Vad är väl inte tristare än att förbereda sig inför en cykeltur för att sedan inse att cykeln inte längre står kvar där man sist ställde den? Ett säkert cykellås som är certifierat av Svenska Stöldskyddsföreningen (SSF) ger dig en garanti på försäkringen och det blir därmed en väl värd investering.

Med ett säkert cykellås skulle sommardagen varit fulländadDet var en sommardag med strålande sol, blå himmel och väskan var packad med badkläder - det var dags för en härlig cykeltur ut till havet. Väl nere på innergården så fanns det ej någon cykel och jag inser att den blivit stulen. Den härliga sommardagen fick sig en rejäl törn och besvikelsen var stor. Med ett bättre cykellås, så skulle tjuvarna kunnat hindras från att ta cykeln. Resten av dagen blev en halvmesyr, där ...

If presenterar de viktigast 8 råden för att skydda sin båt inför båtsäsongen.