Säkerhetsdörr i standardutförande St George

Säkerhetsdörr i standardutförande med trälaminat eller lack. Säkerhetsdörren kan fås i säkerhetsklass 2, 3 och 4 enligt SS-EN 1627 och erbjuder effektivt inbrottsskydd, brandskydd och ljudisolering. Dörren tillverkas i Sverige.

Är ni intresserade av en säkerhetsdörr? Kontakta oss nedan för att vi ska kunna ta reda på era individuella förutsättningar och önskemål och lämna en skräddarsydd offert. Vänligen ange ert telefonnummer så vi enkelt kan komma i kontakt med er angående eventuella frågor. Observera att vi även kan erbjuda expressinstallationer för standarddörrar, då sker installationen inom 24 timmar eller samma dag.

Frånpris avseeende standarddörr i klass 3 med trälaminat inklusive installation, bortforsling av den gamla dörren samt grovstädning. Eventuella tillval som brevinkast tillkommer.

Kontakta oss för en offert

Specialpris 16 900,00 kr Ordinarie pris 19 900,00 kr
 • Produkten rekommenderas av If
 • Kompetent kundservice
 • 15 dagars öppet köp
Lagervara

Om säkerhetsdörrar

Säkerhetsdörr  

Inbrott i lägenheter sker nästan alltid genom lägenhetsdörren. En säkerhetsdörr i klass 3 eller högre skyddar effektiv mot inbrott. Därutöver skyddar en säkerhetsdörr även mot brand, brandgaser och oljud från trapphuset. I vår Guide om säkerhetsdörrar går vi genom relevanta klassningar och klassificieringar av inbrottsskydd, brandskydd och ljudisolering för säkerhetsdörrar. Dessutom beskriver vi hur installationen av säkerhetsdörrar går till.

Om säkerhetsdörrar

Säkerhetsdörr

Inbrott i lägenheter sker nästan alltid genom lägenhetsdörren. En säkerhetsdörr i klass 3 eller högre skyddar effektiv mot inbrott. Därutöver skyddar en säkerhetsdörr även mot brand, brandgaser och oljud från trapphuset. I vår Guide om säkerhetsdörrar går vi genom relevanta klassningar och klassificieringar av inbrottsskydd, brandskydd och ljudisolering för säkerhetsdörrar. Dessutom beskriver vi hur installationen av säkerhetsdörrar går till.

Produktegenskaper för säkerhetsdörr i standardutförande

Säkerhetsdörren kan erhållas i klass 2, 3 eller 4. Om inget annat anges gäller produktegenskaper och specifikationer en säkerhetsdörr i klass 3.

 • Hög ljuddämpning. Dörren är testad att dämpa Rw 39 dB
 • Rigid stålkarm. Vi ersätter den gamla karmen med en stålkarm som har 1,0 mm stålplåt i hela konstruktionen. Detta är grövre än de flesta dörrar på marknaden.
 • Foderbildande stålkarm som standard. Ersätter träfoder och är mycket mer tålig mot stötar och slag.
 • Bakkantstappar. Tre fasta tappar i bakkant på dörrbladet svänger in i karmen när dörren stängs. Förhindrar att det går att lyfta av dörrbladet på gångjärnssidan.
 • Tre svetsade gångjärn i stål klarar stor belastning.
 • Dörrbladet är totalt 58 mm tjockt, inkl. en överfalls på 9 mm.
 • Dörrbladet består av två 1 mm stålplåtar sammanfogade med osynliga kanter, invändiga förstärkningar och isolering av stenull.
 • Huvudlås: ASSA 510, tillval ASSA 510 flerpunktslås
 • Extralås: ASSA 911
 • Tittöga, mekanisk ringklocka, trycken och vredsats ingår i grundpriset.
 • Material: 1 mm stålplåt och isolering av mineralull.
 • Ytbehandling: Dörren levereras med trämönstrad laminatplåt ur vårt standardsortiment eller med prelackad plåt i standardfärg. Andra ytskikt offereras vid förfrågan.
 • Tlllverkas i Sverige

 

Teknisk specifikation

 • Huvudlås: Assa 510, tillval ASSA 510 flerpunktslås
 • Extralås: ASSA 911
 • Inbrottsklass: SS-EN 1627 RC 3
 • Brandklass: EI2 15 / EW 30, EI2 30
 • Brandgastäthet: Sa och S200
 • Ljudreduktion: Rw 39 dB, tillval 44 dB (utan postinlägg).

 

Installation av säkerhetsdörren

Installation  

Tillverkningen av säkerhetsdörrar sker i fabrik efter standardmått eller måttbeställning. Säkerhetsdörrar går att få i det utseende som önskas med hjälp av boarding, lack eller högtryckslaminat. En säkerhetsdörr av stål kan alltså se ut som en klassisk originaldörr i trä. En säkerhetsdörr kan också målas i NCS-kulörer.

Installationen av en säkerhetsdörr är förhållandevis enkel och tar i regel inte längre än en halv dag. Mer om installationsprocessen kan du läsa i vår Guide om säkerhetsdörrar. 

Specifikation
Leveranstid Lagervara
Tillverkningsland Sverige
Godkänd Ja
Certifierad produkt SS-EN 1627 - Säkerhetsdörrar
Säkerhetsklass Resistance Class 2, Resistance Class 3, Resistance Class 4
CE märkning Ja
Brandteknisk klassning EI30
Ljudreduktion -39 dB
Inomhus / Utomhus Inomhus
Produktvikt (kg) 75
Hur stor öppning i mm är det i brevinkastet?
Nedan hittar du mer information om brevinkastet: Produktegenskaper Brevinkast i förnicklat SPD-plåt. Består av kassett, luckram, lucka och länkarm. Kasetten har inbyggt brandhämmande material i brevskenorna som avger vatten vid brand. Luckramen är...
Vill veta priset för brevinkast på säkerhetsdörr?
Ett brevinkast kostar för närvarande 1000 kr exta vid köp av säkerhetsdörr.
Vad är skillnaden mellan säkerhetsdörr St George klass 2 och St George klass 3?
Skillnaden mellan säkerhetsdörrar St George klass 2 och St George klass 3 är inte bara att själva klassningen. Säkerhetsdörren St George klass 3 är även lite bättre avseende: Brandklassning: EI 45 istället för EI30 Ljudisolering: -43 dB istället ...
-Vad kostar dörren säkerhetsdörr extra St George klass 3 ? - vad kostar installation av dörren? -Har jag som kund någon form av rabatt på er föreslagna dörr? Har hemförsäkringen hos er.
Hej! Ord priset för säkerhetsdörren St George klass 3 är i grundutförande för närvarande (Maj 2019) 18.800 kr, som If kund är det rabatterade priset 15.400 kr. I priset ingår installation och bortforsling av den gamla dörren.  Återkom gärna om du är...
Fick du inte svar på din fråga?
Write Your Own Review
Du recenserar:Säkerhetsdörr i standardutförande St George
Your Rating