JavaScript seems to be disabled in your browser.
Du måste ha JavaScript aktiverat i din webbläsare för att kunna använda funktionaliteten på denna hemsida.

0,00 kr

Rekommenderad brandvarnare till villan Standard

Vi rekommenderar att man bör ha minst två trådlöst sammankopplade brandvarnare med 10-års batterier i din villa, om din villa är större än 55 kvm.

0,00 kr

Brandvarnare FireAngel Sammankopplingsbar   (+596,00 kr)

0,00 kr

1 192,00 kr

1 490,00 kr

Ladda ner produktblad (PDF)

Om brandvarnare

Brandvarnare  

9 av 10 personer som omkommer i bränder saknar en fungerande brandvarnare. En brandvarnare är en billig livförsäkring. Den reagerar på den livsfarliga röken och varnar dig.

Det finns olika typer av brandvarnare: optiska, joniska och temperaturvarnare. En optisk brandvarnare innehåller en fotocell som larmar när röken bryter ljusstrålen. Man kan säga att en optisk brandvarnare ser röken. Detta system anses vara effektivast när det gäller pyrande bränder, den vanligaste brandtypen.

Lär dig mer om de oika typer av brandvarnare samt var man ska installera och hur man bör underhålla en brandvarnare med mera i vår guide om brandvarnare.

 

Paketinnehåll

Produkt

 

Rekommenderad modell 

 

Antal och placering 

Brandvarnare

 

I en villa bör man ha flera brandvarnare, och för att säkerställa att man hör larmet från en brandvarnare - även om man är i en annan del av villan än brandvarnaren, är det viktigt att brandvarnarna är sammankopplade. För sammankopplingsbara (även kallat trådlösa) brandvarnare gäller nämligen: Larma en, larma alla! Vi rekommenderar produkterna i FireAngel-serien eftersom de är av absolut högsta kvalitén på marknaden och radiokommunikationen mellan brandvarnarna sker på en skyddad och säker frekvens på 868 Mhz. Dessutom är FireAngel brandvarnarna de enda på marknaden som man kan koppla ihop med andra typer av varnare såsom temperaturvarnare och koldioxidvarnare samt kontrollpanel med flera. 

 

En brandvarnare täcker en yta på maximalt 55 - 60 kvm, och ett minsta antal brandvarnare kan därför beräknas utifrån villans storlek. För att en brand upptäcks så tidig som möjlig, rekommenderas att man ha brandvarnare i de rummen där bränder i vanliga fall uppstår, såsom kök, vardagsrum och matsal. Dessutom rekommenderas det att brandvarnare finns i sovrummen för att säkerställa att de boende hör larmet även vid djup sömn och stängd dörr. Brandvarnare ska alltid placeras högst upp på taket och i mitten av rummet.

Typ av varnare Optisk rökvarnare
Sammankopplingsbar Ja, trådlös
Pausfunktion Ja
Strömkälla Inbyggt batteri
Batteristorlek Specialstorlek
Batteriets livslängd (ca) 10 år
Färg Vit
Certifierat enligt EN 14604
Godkännanden CE

Du kanske även är intresserad av följande produkt(er)?

Rekommenderat brandskyddspaket till mindre villor
Rekommenderat brandskyddspaket till mindre villor

Från: 2 416,04 kr

Till: 3 401,95 kr

Mer information
Rekommenderat brandskyddspaket till stora villor
Rekommenderat brandskyddspaket till stora villor

Från: 4 683,88 kr

Till: 6 566,59 kr

Mer information