JavaScript seems to be disabled in your browser.
Du måste ha JavaScript aktiverat i din webbläsare för att kunna använda funktionaliteten på denna hemsida.

0,00 kr

Rekommenderad brandvarnare till villan Budget

En villa har oftast en boyta som överstiger 55 - 60 kvm, vilket anses som övre gräns av vad en brandvarnare täcker. Därför rekommenderar vi till en villa alltid minst 2 brandvarnare. Om villan är större än 120 kvm och/eller har fler våningsplan, behöver du minst tre eller fyra brandvarnare.

Housegard Origo är en högkvalitativ och sammankopplingsbar brandvarnare som kommer i ett prisvärt och praktiskt 2-pack. 

0,00 kr

Brandvarnare med temperaturvarnare, 2-pack Housegard Origo™   (+479,20 kr)

0,00 kr

479,20 kr

599,00 kr

Ladda ner produktblad (PDF)

Om brandvarnare

Brandvarnare  

9 av 10 personer som omkommer i bränder saknar en fungerande brandvarnare. En brandvarnare är en billig livförsäkring. Den reagerar på den livsfarliga röken och varnar dig.

Det finns olika typer av brandvarnare: optiska, joniska och temperaturvarnare. En optisk brandvarnare innehåller en fotocell som larmar när röken bryter ljusstrålen. Man kan säga att en optisk brandvarnare ser röken. Detta system anses vara effektivast när det gäller pyrande bränder, den vanligaste brandtypen.

Lär dig mer om de oika typer av brandvarnare samt var man ska installera och hur man bör underhålla en brandvarnare med mera i vår guide om brandvarnare.

 

Paketinnehåll

Produkt

  Rekommenderad modell    Antal och placering

Brandvarnare

 

I en villa bör man ha flera brandvarnare, och för att säkerställa att man hör larmet från en brandvarnare - även om man är i en annan del av villan än brandvarnaren, är det viktigt att brandvarnarna är sammankopplade. För sammankopplingsbara brandvarnare gäller nämligen: Larma en, larma alla!  

 

En brandvarnare täcker en yta på maximalt 55 - 60 kvm, och ett minsta antal brandvarnare kan därför beräknas utifrån villans storlek. För att en brand upptäcks så tidig som möjlig, rekommenderas att man ha brandvarnare i de rummen där bränder i vanliga fall uppstår, såsom kök, vardagsrum och matsal. Dessutom rekommenderas det att brandvarnare finns i sovrummen för att säkerställa att de boende hör larmet även vid djup sömn och stängd dörr. Brandvarnare ska alltid placeras högst upp på taket och i mitten av rummet.

Typ av varnare Optisk rökvarnare
Sammankopplingsbar Ja, trådlös
Pausfunktion Ja
Strömkälla Utbytbart batteri
Batteristorlek AA / LR6
Batteriets livslängd (ca) 1 år
Färg Vit
Certifierat enligt SS-EN 14604 - Brandvarnare
Godkännanden CE