Rekommenderad brandsläckare för bostaden

Rating:
0% of 100

Som huvudbrandsläckare för bostaden rekommenderar If denna godkända pulversläckare med 6 kg pulver, oavsett om du bor i liten lägenhet eller i en stor villa.

Denna pulversläckare har en släckkapacitet på 55A, vilket innebär att den har upp till 60% högre kapacitet än de flesta andra släckare på marknaden.

Välj mellan standardutförande i röd färg och Design Edition i vit, svart eller krom.

När du köper en brandsläckare från Housegard så kan du registrera dig och ta del av Housegards trygghetsgaranti. Läs mer om det längst ner på sidan. 

Ordinarie pris 595,00 kr Från 595,00 kr 476,00 kr
 
 • Produkten rekommenderas av If
 • Kompetent kundservice
 • 15 dagars öppet köp
Beställningsvara, leverans inom 2-4 arbetsdagar

Om brandsläckare

Brandsläckare  

Det finns olika typer av brandsläckare, varav pulversläckare, skumsläckare, koldioxidsläckare och vattensläckare är de vanligaste. Valet av brandsläckare bör baseras på vilken typ av brand som kan uppstå där den ska placeras, och vem som ska använda brandsläckaren. Dessa faktorer avgör vilken typ av släckmedel, samt vilken mängd släckmedel, dvs storlek på släckaren, som är lämpligast.

En godkänd pulversläckare med minst sex (6) kg pulver rekommenderas som släckredskap i lägenhet, villa och fritidshus (ABC bränder). Anledningen är att en 6 kg pulversläckare i förhållande till sin vikt och sin storlek har en oöverträffad släckkapacitet, och ger även en okunnig användare goda förutsättningar att släcka de typer av brand som kan uppstå i en bostad. 

Lär dig mer om de oika typer av brandsläckare, effektivitetsklassningen av brandsläckare, SS-EN 3 samt färgval och mycket mer i vår guide om brandsläckare.

  

Produktegenskaper för pulverbrandsläckare Houegard 55A

Housegard 55A 6 kg pulverbrandsläckare släcker upp till 60% större bränder än övriga 6 kg brandsläckare på marknaden. Om olyckan är framme så kan Housegard 55A vara skillnaden om man lyckas släcka branden eller ej. Denna släckare är speciellt lämplig för villa, fritidshus, garage, lägenhet eller en större båt eller husbil.

 • Brandklass: ABC
 • Släckmedel: Pulver
 • Storlek: 6 kg
 • CE-märkt och godkänd enligt SS-EN3 med effektklassningen 55A 233 BC
 • Rekommenderat intervall för översyn: 5 år
 • Två (2) års garanti mot material- och tillverkningsfel
 • Storlek:168 x 545 x 175 mm
 • Släckarens vikt: 9,1 kg
 • Väggfäste ingår
 • Färg: Röd / Vit / Svart / Krom

  

ABC-pulversläckare kan användas mot brand i fasta organiska material (trä, papper, osv), vätskor (t ex bensin och olja), samt gas och elektrisk utrustning.

 

Se Housegards reklamfilm här:

 

Housegards trygghetsgaranti 

Housegards trygghetsgarantiOm olyckan är framme och du tvingas använda din Housegard brandsläckare inom 5 år från köptillfället, så får du en helt ny brandsläckare av Housegard. Garantivillkor: Du har råkat ut för en brand, har anmält branden till ditt försäkringsbolag och har sedan tidigare  registrerat dig för Housegards trygghetsgaranti.

  

Specifikation
Leveranstid Beställningsvara, leverans inom 2-4 arbetsdagar
Godkänd Ja
Certifikat CE
Produkt certifierad enligt SS-EN 3 - Brandsläckare
Släckmedel Pulver
Brandklass A B C
Innehåll 6 kg
Släckeffekt 55A 233B C
Höjd (mm) 545
Bredd (mm) 175
Längd (mm) 168
Produktvikt (kg) 9.1
Vad är det för skillnad mellan pulver- och skumsläckare?

Pulver är det släckmedel som har bäst släckkapacitet per kilo släckmedel, och anses vara lätt att använda även för den ovane. Detta är skälet till varför pulver i många fall är förstahandsvalet som handbrandsläckare. Den stora nackdelen med pulver är...

Kan jag fylla på min brandsläckare?

När mätaren på brandsläckaren visar rött eller när du haft din släckare i 10 år eller längre, så är det dags att byta ut den.  Många undrar var de kan fylla på sin brandsläckare? Eftersom det är lika kostsamt att fylla på en gammal släckare som det ...

Vilken färg får en brandsläckare ha?

Brandsläckare ska vara röda på allmänna platser och arbetsplatser. En handbrandsläckare ska generellt vara röd, vilket även är den färg som tillåts i standarden för utformning av handbrandsläckare (SS-EN 3-7:2004+A1:2007). Detta för att man lätt skall...

Jag har köpt en brandsläckare av det här märket och i instruktionerna står det att man bör säkerställa att markören står på det gröna fältet. När jag öppnade min så står markören på det gröna men inte mitt i. Den lutar mer åt det röda (åt höger). Bör jag reklamera den? Och vad betyder detta?

Hej Alex, Tack för din fråga.  Denna behöver inte reklameras, så länge den den står på grön så är den okej.  Hör gärna av dig igen ifall du har ytterligare frågor. Vänliga hälsningarSanna

Finns pulversläckaren Housegard 55A 6 kg vit att köpa/hämta på IF.s kontor i Sundsvall ?

Hej Sven-Olof, Tack för din fråga!  Nej vi har endast försäljning via webbutiken där du är välkommen att lägga en order på Pulversläckare Housegard 55A 6 kg vit.Vänlig hälsning,Sanna

Ingår väggfäste vid brandsläckare?

Hej Nick,Ja, ett väggfäste ingår alltid till alla brandsläckare.Vänlig hälsning,/Marc

Fick du inte svar på din fråga?
Write Your Own Review
Du recenserar:Rekommenderad brandsläckare för bostaden