Rekommenderad brandsläckare för bil och båt

Som brandsläckare i bilen och husvagnen, på båten eller annan fordon rekommenderar If denna pulversläckare med 2 kg pulver. Denna modell har en släckkapacitet på 13A, vilket är den högsta i denna storlek på marknaden. Välj mellan standardutförande i röd färg och vit eller svart lack.

När du köper en brandsläckare från Housegard så kan du registrera dig och ta del av Housegards trygghetsgaranti. Läs mer om det längst ner på sidan. 

Från 340 kr Ordinarie pris 425 kr
+
 • Produkten rekommenderas av If
 • Kompetent kundservice
 • 15 dagars öppet köp
 • Tillgänglighet: I Lager
 • Lagervara med omgående leverans

Om brandsläckare

Brandsläckare  

Det finns olika typer av brandsläckare, varav pulversläckare, skumsläckare, koldioxidsläckare och vattensläckare är de vanligaste. Valet av brandsläckare bör baseras på vilken typ av brand som kan uppstå där den ska placeras, och vem som ska använda brandsläckaren. Dessa faktorer avgör vilken typ av släckmedel, samt vilken mängd släckmedel, dvs storlek på släckaren, som är lämpligast.

En mindre pulversläckare med 2 kg pulver passar utmärkt som komplement till en 6 kg pulverbrandsläckare i hemmet, eller för att släcka småbränder i bilen, garaget, båten, husvagnen eller sommarstugan.

Lär dig mer om de olika typer av brandsläckare, effektivitetsklassningen av brandsläckare, SS-EN 3 samt färgval och mycket mer i vår guide om brandsläckare.

  

Produktegenskaper för Housegard 2 kg pulversläckare

 • Användningsområden: Den här släckaren är väl anpassade för fordon som husvagn, privatbil, mindre lastbil och arbetsfordon. Självklart så ingår också väggfäste i förpackningen!
 • Brandklass: ABC
 • Släckmedel: Pulver
 • Storlek: 2 kg
 • CE-märkt och godkänd enligt SS-EN3 med effektklassningen 13A 89B C
 • Rekommenderat intervall för översyn: 5 år
 • Två (2) års garanti mot material- och tillverkningsfel
 • Färg: Röd / Vit / Svart

    

ABC-pulversläckare kan användas mot brand i fasta organiska material (trä, papper, osv), vätskor (t ex bensin och olja), samt gas och elektrisk utrustning.

 

Housegards trygghetsgaranti

Housegards trygghetsgaranti Om olyckan är framme och du tvingas använda din Housegard brandsläckare inom 5 år från köptillfället, så får du en helt ny brandsläckare av Housegard. Garantivillkor: Du har råkat ut för en brand, har anmält branden till ditt försäkringsbolag och har sedan tidigare  registrerat dig för Housegards trygghetsgaranti.

  

Specifikation
Leveranstid Lagervara med omgående leverans
Brandklass A B C
Släckmedel Pulver
Innehåll 2 kg
Släckeffekt 13A 89B C
Produkt certifierad enligt SS-EN 3 - Brandsläckare
Godkänd Ja
Certifikat CE
Höjd (mm) 380
Längd (mm) 120
Produktvikt (kg) 4.5000
Skriv din egen recension
Du recenserar:Rekommenderad brandsläckare för bil och båt
Customer Questions
Vad är det för skillnad mellan pulver- och skumsläckare?

Pulver är det släckmedel som har bäst släckkapacitet per kilo släckmedel, och anses vara lätt att använda även för den ovane. Detta är skälet till varför pulver i många fall är förstahandsvalet som handbrandsläckare. Den stora nackdelen med pulver är...

Vilken färg får en brandsläckare ha?

Brandsläckare ska vara röda på allmänna platser och arbetsplatser. I privata utrymmen som bostäder finns det dock inga krav på färgen på brandsläckarna.

Behöver man ha en brandsläckare på fritidsbåten?

Fritidsbåtar med en motor på över 20 hk och båtar med öppen låga ombord (till exempel båtkök) måste utrustas med minst en godkänd handbrandsläckare (2 kg pulver). Om båten är längre än 10 m måste man ha minst två brandsläckare.

Behöver man ha en skylt på bilen där det framgår att man har en brandsläckare/gasflaska i bilen?

Hej! För brandsläckare finns inga regler om märkning. För gasflaskor gäller följande skylt: Gasbehållare förs i säkerhet vid brandfara Mvh, /Ida

Vilka temperaturområden klarar olika brandsläckare?

Hej! Vilken temperaturområde en brandsläckare klarar av beror på typ av brandsläckare.  Släckaretyp Min temperatur Max temperatur  Pulversläckare -30°C +60 °C Skumsläckare +5°C +60 °C Koldioxidsläckare -30°...

Vilka mått har denna 2 kg brandsläckare?

Brandsläckaren 2 kg har följande mått:  Höjd (mm) 380 Diameter (mm) 120 Dessa mått och övriga tekniska specifikationer finns på produktsidan under fliken "Specifikation".

Medföljer hållaren till brandsläckaren?

Ja, hållare till brandsläckare ingår alltid.

Skall den sitta fastspänd i framsätet?

Det finns inga krav på var man ska placera brandsläckare i en bil så det är upp till var och en att hitta en bra placering.

Är det inte hög explotionsrisk om man har brandsläckare i bilen? Om bilen börjar brinna det kan väl bli snabbt 60 grader där? Och då vet jag inte vad är större fara att ha eller inte ha brandsläckare i bilen?

Att ha en brandsläckare i bilen innebär ingen större explosionsrisk. En brandsläckare kan inte explodera när det blir för varmt eftersom de inbyggda säkerhetsventilerna i så fall öppnas och minska trycket i brandsläckaren. Däremot kan en brandsläckare explodera när den skadas fysiskt, till exempel i en bilolycka. Men det händer extremt sällan att en brandsläckare explodera och fördelarna med att ha en brandsläckare övervägar de (minimala) risker för en explosion.

Fick du inte svar på din fråga?