Reflexväst för vuxen

Se till att du syns i trafiken med denna lätta och praktiska reflexväst. Reflexvästen finns i vuxenstorlekar M-XL. Observera att det är obligatoriskt att ha en reflexväst i bilen i många europeiska länder.

  • Produkten rekommenderas av If
  • Kompetent kundservice
  • 15 dagars öppet köp
  • Tillgänglighet: Ej i lager
  • Lagervara med omgående leverans

Om reflexer

Reflexer  

Risken att bli påkörd av en bil är tre (3) gånger så stor i mörker som i dagsljus. Redan i skymningen ökar risken. Utan reflex upptäcker bilisten dig inte förrän på 20 meters avstånd. Att bära reflexer är ett enkelt och billigt sätt att minska olycksrisken. När en bra reflex träffas av ljuset från en strålkastare, syns du redan på ca 125 meters håll. Reflexer hör inte bara hemma på mörka landsvägar. De flesta olyckor med gående sker nämligen i tättbebyggda områden med gatubelysning. Visste du att reflexer åldrar och tappar mycket av sin reflektionsförmåga över tid? Vi rekommenderar därför att du byter ut dina reflexer varje år.

Läs mer om reflexer, reflektionsförmågan, klassning av reflexer med mera i vår guide om reflexer.

 

Produktegenskaper för reflexväst för vuxna

Västen är godkänd och certifierad enligt EN 471 

Skyddskläder certifierade enligt EN 471 ger bäraren synlighet i farliga situationer under alla ljusförhållanden av dagen och under belysning av fordonsstrålkastare i mörkret. Höga krav ställs på bland annat tygets luminans och reflektion. Plagget klassificeras efter ytan synligt material.

Förvara reflexvästen inom räckhåll i bilen

Att få punktering eller andra problem och bli tvingad att stanna vid vägkanten i regn, rusk och mörker, det är inte trevligt. Dessutom är det riskfyllt. Allt fler bilister har därför en reflexväst i bilen, lätt åtkomlig om något händer. I flera europeiska länder är det redan obligatoriskt att ha en reflexväst i bilen.

Specifikation
Leveranstid Lagervara med omgående leverans
Godkänd Ja
Produkt certifierad enligt EN 471 - Varselkläder
Certifikat CE
Färg UV-Gul
Produktvikt (kg) 0.3000
Skriv din egen recension
Du recenserar:Reflexväst för vuxen
Customer Questions
Vilka normer uppfyller reflexvästen för vuxna?

Våra reflexvästar för vuxna är CE-märkta och godkända enligt EN471.

Fick du inte svar på din fråga?
Vi hittade andra produkter som du kanske gillar!