Reflexspray Albedo 100 Industrial - Permanent grey - 200 ml

Reflexspray Albedo 100 Industrial Permanent Grey 200 ml är en reflekterande spray för applicering på sten, metall, trä, betong, plast mm med en i dagsljus täckande grå yta. Den fäster på de flesta underlag, tål väder och vind och är perfekt för att märka ut potentiella faror och föremål på arbetsplatsen eller vid hemmet.

OBS! Denna modell bör inte användas på djur eller textilier!

Specialpris 220,00 kr Ordinarie pris 275,00 kr
 
 • Produkten rekommenderas av If
 • Kompetent kundservice
 • 15 dagars öppet köp
Lagervara

Om reflexer

Reflexer  

Risken att bli påkörd av en bil är tre (3) gånger så stor i mörker som i dagsljus. Redan i skymningen ökar risken. Utan reflex upptäcker bilisten dig inte förrän på 20 meters avstånd. Att bära reflexer är ett enkelt och billigt sätt att minska olycksrisken. När en bra reflex träffas av ljuset från en strålkastare, syns du redan på ca 125 meters håll. Reflexer hör inte bara hemma på mörka landsvägar. De flesta olyckor med gående sker nämligen i tättbebyggda områden med gatubelysning. Visste du att reflexer åldrar och tappar mycket av sin reflektionsförmåga över tid? Vi rekommenderar därför att du byter ut dina reflexer varje år.

Läs mer om reflexer, reflektionsförmågan, klassning av reflexer med mera i vår guide om reflexer.

 

Om reflexspray Albedo 100 Industrial Permanent Grey

Albedo (latin, ’vithet’, av alba, ’vit’) är ett mått på reflexionsförmåga, eller den andel av en strålning som återkastas av en belyst yta eller en kropp. 1,00 albedo betyder att allt ljus reflekteras och 0,00 albedo betyder att inget ljus reflekteras.

 

Användningsområden för reflexspray Albedo 100 Industrial Permanent Grey

Reflexspray Albedo 100 Industrial är utvecklad för aplicering på sten, metaller, trä eller betong. Perfekt till barnvagnshjulen, cykelhjul, grindstolpar, postlådor, redskap, soptunnor, målade ytor, trottoarkanter eller staket. Reflexsprayen Albedo 100 Industrial kan jämföras med en lackfärg men med reflekterande effekt och är avsedd för permanent bruk. Reflexspray Albedo 100 Industrial är gråfärgad så den syns även i dagsljus!

 

Applicering av reflexspray Albedo 100

Det är viktigt att objektet är torrt och helst rent från smuts och annt löst sittande beläggning när du sprayar. Feta ytor och vissa plaster bör behandlas med primer före applicering för att uppnå en god hållbarhet under en längre tid. 

 • Spraya i välventilerade utrymmen, skaka sprayburken i minst en minut (minst 20 sekunder efter att kulan lossnat). Upprepa under användningen.
 • Spraya därefter omedelbart på 30 cm avstånd i tunna lager och med jämna svepande rörelser. Håll burken upprätt när du sprayar.
 • Lufttorkar på bara några minuter vid + 20C. Rengör ventilen efter användning genom att spraya upp och ner i 1-2 sekunder.

Då sprayen nöts bort och effekten avtar gradvis så kan det vara bra att kotrollera effekten med jämna mellanrum på följande sätt:

 • Håll en ljusstark ficklampa mot tinningen och lys på det sprayade området på avstånd.
 • Fotografera den sprayade ytan med digitalkamera med blixt och kontrollera effekten på kortet.
 • Sätt dig i en bil och kontrollera effekten på avstånd.

 

Vad är riktad reflexverkan och hur syns produkten?

 • Sprayen har riktad reflexverkan vilket innebär att sprayen återkastar ljuset i samma riktning som ljuskällan. Det innebär att personer vid sidan av ljuskällan inte ser reflektionen. För att se reflektionen måste du därför befinna dig bakom ljuskällan.
 • Retroreflektion i produktens partiklar bygger på att de har ett brytningsindex som gör att ljuset reflekteras tillbaka i samma riktning som varifrån ljuset kommer, dvs bilens strålkastare. De partiklar som används i produkten har en spridningsvinkel på ca 0-4 grader. Det innebär att om skillnaden mellan strålkastaren och förarens ögon är 1 meter så är produkten synlig från ca 15-20 meters avstånd. Ju längre bort objektet är desto stärre blir fördelen då man sett effekt av produkten på mer än 100 metrrs avstånd. Det gör att bilisten ser objektet på långt avstånd och hinner på så sätt reagera.
 

Innehåll

Reflexspray Albedo100 Industrial Permanent Grey består av ett transparent lim, reflekterande mikrosfärer och drivgas (butan/propan gas-blandning). För att optimera vidhäftningen så skiljer sig sprayformuleringarna åt mellan sorterna. Produkterna består av skonsamma komponenter t.ex. så används ett lim som är snarlikt det som finns i vissa plåster.

200 ml

 

Produktfilm om reflexspray Albedo

Specifikation
Leveranstid Lagervara
Tillverkningsland Sverige
Certifikat CE
CE märkning Nej
Produktvikt (kg) 0.18
Dokument
Går det att använda reflexspray för metall Albedo 100 Industrial på textilier?
Jag skulle inte rekommendera att använda reflexsprayen för metall på textiler, i alla fall inte om man någon gång vill kunna få bort reflexfärgen igen. Observera även att reflexsprayen för metall inte är osynlig. Samtidigt finns det en reflexspray samt en reflex roll-on specifik framtagen för kläder och textil, Albedo 100 Textile.
Kan man få bort reflexspray man sprayat på en vagn?
Meningen är ju att reflexsprayen ska sitta kvar så länge som möjligt och därför går det nog inte att tvätta bort lite snabbt och enkelt. Men sprayen kommer över tid att nötas bort och effekten kommer att avta gradvis.
Fick du inte svar på din fråga?
Write Your Own Review
Du recenserar:Reflexspray Albedo 100 Industrial - Permanent grey - 200 ml
Your Rating