Reflexspray Albedo 100 Transparent Permanent 200 ml

Albedo 100 Transparent Permanent är en reflexspray som reflekterar ljus, tål väder & vind och fäster på de flesta underlag. Sprayen ger en ljus-reflekterande effekt med optimal vidhäftningsförmåga. Därutöver är sprayen UV-resistent och har lång livslängd på material såsom trä, betong, metall och sten.

Albedo 100 Transparent Permanent är en transparent spray som lämpar sig för tex din cykel, skateboard, hjälm, inlines, gångstavar och andra föremål och faror.

Innehåll: 200 ml

Specialpris 220,00 kr Ordinarie pris 275,00 kr
 
 • Produkten rekommenderas av If
 • Kompetent kundservice
 • 15 dagars öppet köp
Lagervara

Om reflexer

Reflexer  

Risken att bli påkörd av en bil är tre (3) gånger så stor i mörker som i dagsljus. Redan i skymningen ökar risken. Utan reflex upptäcker bilisten dig inte förrän på 20 meters avstånd. Att bära reflexer är ett enkelt och billigt sätt att minska olycksrisken. När en bra reflex träffas av ljuset från en strålkastare, syns du redan på ca 125 meters håll. Reflexer hör inte bara hemma på mörka landsvägar. De flesta olyckor med gående sker nämligen i tättbebyggda områden med gatubelysning. Visste du att reflexer åldrar och tappar mycket av sin reflektionsförmåga över tid? Vi rekommenderar därför att du byter ut dina reflexer varje år.

Läs mer om reflexer, reflektionsförmågan, klassning av reflexer med mera i vår guide om reflexer.

 

Om reflexspray Albedo 100 

Albedo (latin, ’vithet’, av alba, ’vit’) är ett mått på reflexionsförmåga, eller den andel av en strålning som återkastas av en belyst yta eller en kropp. 1,00 albedo betyder att allt ljus reflekteras och 0,00 albedo betyder att inget ljus reflekteras.

Sprayen är i de flesta fall transparent men kan uppfattas som svagt grå beroende på underlag och ur mycket som appliceras. Sprayen reflekterar ljuset i samma riktning som ljuset faller in. Därför är det bara den som är bakom ljuskällan som ser reflektionen. Testa effekten genom att lysa med en ficklampa i ögonhöjd, titta på objektet från en bil med tänt lyse på ca 20 m avstånd, eller ta ett foto med blixt, tex med din mobilkamera.

 

Användningsområden för reflexspray Albedo 100 Transparent Permanent 

Albedo 100 Transparent Permanent är en reflexspray som reflekterar ljus, tål väder & vind och fäster på de flesta underlag. Sprayen ger en ljus-reflekterande effekt med optimal vidhäftningsförmåga. Därutöver är sprayen UV-resistent och har lång livslängd på material såsom trä, betong, metall och sten.

Albedo 100 Transparent Permanent är en transparent spray som lämpar sig för tex din cykel, skateboard, hjälm, inlines, gångstavar och andra föremål och faror.

 

Applicering av reflexspray Albedo 100

Det är viktigt att objektet är torrt och helst rent från smuts och annt löst sittande beläggning när du sprayar. Feta ytor och vissa plster bör behandlas med primer före applicering för att uppnå en god hållbarhet under en längre tid. Mjuka underlag, t ex textil kan bli styva om de sprayas med Light Metallic.

 • Spraya i välventilerade utrymmen, skaka sprayburken minst en minut (minst 20 sekunder efter att kulan lossnat). Upprepa under användningen.
 • Spraya därefter omedelbart på 30 cm avstånd i tunna lager och med jämna svepande rörelser. Håll burken upprätt när du sprayar.
 • Rengör ventilen efter användning genom att spraya upp och ner i 1-2 sekunder.
 • Albedo 100 Permanent tar ca 15 minuter att torka på underlaget beroende på temperatur och fukt. 

Då sprayen nöts bort och effekten avtar gradvis så kan det vara bra att kotrollera effekten med jämna mellanrum på följande sätt:

 • Håll en ljusstark ficklampa mot tinningen och lys på det sprayade området på avstånd.
 • Fotografera den sprayade ytan med digitalkamera med blixt och kontrollera effekten på kortet.
 • Sätt dig i en bil och kontrollera effekten på avstånd.

Vad är riktad reflexverkan och hur syns produkten?

 • Sprayen har riktad reflexverkan vilket innebär att sprayen återkastar ljuset i samma riktning som ljuskällan. Det innebär att personer vid sidan av ljuskällan inte ser reflektionen. För att se reflektionen måste du därför befinna dig bakom ljuskällan.
 • Retroreflektion i produktens partiklar bygger på att de har ett brytningsindex som gör att ljuset reflekteras tillbaka i samma riktning som varifrån ljuset kommer, dvs bilens strålkastare. De partiklar som används i produkten har en spridningsvinkel på ca 0-4 grader. Det innebär att om skillnaden mellan strålkastaren och förarens ögon är 1 meter så är produkten synlig från ca 15-20 meters avstånd. Ju längre bort objektet är desto stärre blir fördelen då man sett effekt av produkten på mer än 100 metrrs avstånd. Det gör att bilisten ser objektet på långt avstånd och hinner på så sätt reagera.
 

Innehåll

Albedo 100 Reflective Spray består av ett transparent lim, reflekterande mikrosfärer och drivgas (butan/propan gas-blandning). För att optimera vidhäftningen så skiljer sig spray- formuleringarna åt mellan sorterna. Produkterna består av skonsamma komponenter t.ex. så används ett lim som är snarlikt det som finns i vissa plåster.

Innehåll: 200 ml

 

Produktfilm om reflexspray Albedo Invisble Bright

Specifikation
Leveranstid Lagervara
Tillverkningsland Sverige
Certifikat CE
CE märkning Nej
Produktvikt (kg) 0.25
Jag vill ta bort reflexsprayen från vagnen eftersom den var gammal och det blev ojämnt. Hur gör jag det?
Reflexspray Albedo 100 Transparent Permanent ska inte gå bort så enkelt, det är själva mening med just denna produkt ("Permanent"). Det går säkert att skrubba bort reflexsprayen något men förmodligen blir det svårt att få bort det helt utan att skada ytan på materialet som sprayen applicerades på.
Kan man få bort reflexspray man sprayat på en vagn?
Meningen är ju att reflexsprayen ska sitta kvar så länge som möjligt och därför går det nog inte att tvätta bort lite snabbt och enkelt. Men sprayen kommer över tid att nötas bort och effekten kommer att avta gradvis.
Fick du inte svar på din fråga?
Write Your Own Review
Du recenserar:Reflexspray Albedo 100 Transparent Permanent 200 ml
Your Rating