Rattkrycka Megalock® Standard

manufacturer

Rattkryckan MegaLock Standard är en kraftig rattkrycka av högsta kvalitet, som tillsammans med MegaLock Twin är de enda rattkryckorna på marknaden som är testade och godkända av Stöldskyddsföreningen och försäkringsbolagen. MegaLock Standard placeras mitt över ratten och förebygger även stölder av multifunktionsrattar.

Vid köp av produkten ingår självriskeliminering i Skandinavien på upp till 5.000 kr, vilket innebär att självrisken ersätts om bilen mot förmodan skulle bli stulen, trots att rattkryckan användes. Det är leverantören av produkten, inte försäkringsbolaget, som erbjuder självriskeliminieringen.

1 095,00 kr
Ladda ner produktblad (PDF)

Om rattkryckor

Rattkrycka

Rattkryckor (rattlås) är mekaniska låsanordningar som sätts över själva ratten och därmed gör det omöjligt att använda ratten och köra iväg med bilen. Rattkryckor är ett effektivt stöldskydd för samtliga bilar, även för bilar med elektroniska startspärrar. Anledning är att organiserade ligor av biltjuvar i många fall kan dekodera (läsa av) signalerna från elektroniska startspärrar och sedan enkelt köra iväg med bilen. Att avlägsna ett starkt mekaniskt skydd däremot är alltid besvärligt, det tar tid och är förenat med högt ljud, vilket avsevärt minskar risken för bilstöld. Biltjuvarna väljer nämligen hellre en bil utan rattkrycka, helt enkelt.

Kraftiga rattkryckor utgör därmed ett enkelt och mycket effektivt stöldskydd för samtliga bilar.

Produktegenskaper för rattkrycka MegaLock Standard

Rattkrycka MegaLock Standard är av högsta kvalitet, och tillsammans med MegaLock Twin den enda rattkryckan på marknaden som är testad av Svenska Svensk Brand- och Säkerhetscertifiering (SBSC) och godkänd av Svenska Stöldskyddsföreningen (SFF) enligt standard TFFN 902 ("Mekaniskt extra stöldskydd för bil"). Produkten rekommenderas av både Polis och de flesta försäkringsbolag.

MegaLock Standard är väldigt lätt att använda, passar nästan alla bilar och monteras på bara fem sekunder. Observera att MegaLock Standard skyddar även effektivt från stöld av multifunktionsrattar.

Användning

Rattkryckan MegaLock Standard passar alla bilar, även bilar med kraftigare ratt, till exempel multifunktionsratt, och syns tydligt från utsidan.Rattkryckan ska monteras över ratten med det svarta handtaget pekande uppåt åt höger. Öppna genom att vrida nyckeln 3/4 varv åt höger. Dra isär tills de gula bågarna sitter stadigt runt ratten. Lås genom att vrida nyckeln 3/4 varv åt vänster. Denna rattkrycka kan monteras tvärs över ratten om så önskas. Annars monteras den så att den täcker en eller flera "ekrar".

MegaLock är ett stöldskydd som du enkelt kan ta med dig när du byter bil.

Självriskeliminering

Med varje MegaLock-produkt ingår självriskeliminering, dvs en ersättning på upp till 5.000 kr för MegaLock Standard om bilen blir stulen i Skandinavien, om MegaLock-produkten har använts. Det är leverantören av MegaLock som erbjuder självriskeliminiering, inte försäkringsbolaget. För att självriskeliminering ska gäller, krävs en kopia av kundens inköpskvitto, polisanmälan och försäkringsanmälan (som anger självriskbeloppet). För att förtydliga ersätts bara självrisken om bilen blivit stulen, dvs. förflyttad från sin plats. Andra brott, som rattlåset inte skyddar mot, som till exempel inbrott eller skadegörelse, omfattas inte av självriskelminieringen.

Förpackningsinnehåll

• Rattkrycka MegaLock Standard
  • Två (2) stycken nycklar
  • ID bricka.

Om du har tappat bort nyckeln till din MegaLock Standard och har ID brickan kvar, kan du beställa nya nycklar från oss. Kontakta oss för mer information.

Se avsnitt om MegaLock i Stoppa Tjuven

Låstyp Rattlås
Säkerhetsklass Ingen klassning
Stöldskydd certifierat enligt TFFN 902
Låssystem Inget
Färg Gul

Du kanske även är intresserad av följande produkt(er)?

SSF Bilrutemärkning

368,00 kr