Räddningslina Escape Rope upp till 52 m

Räddningslinan Escape Rope är en utrymningsutrustning som kan användas i nödsituationer där den normala flyktvägen är blockerad, till exempel på grund av brand, rök, gärningsman eller annan fara. Dessutom lämpar sig Escape Rope för utrymning från våningsplan som är för höga för vanliga brandstegar (upp till 52 meter), och möjliggör Escape Rope evakuering av småbarn, gamla och handikappade personer.  Escape Rope är en bra och billig livförsäkring om du skulle överraskas av eld eller annan fara i ditt hem eller på resa.

Välj önskad längd 10, 15, 25, 36 eller 52 meter nedan. Observera att längdena 36 meter och 52 meter är en beställningsvara och har en leveranstid på ca 10 arbetsdagar.

OBS! Denna produkt har för närvarande en längre leveranstid och beräknas kunna skickas i slutet på januari/början på februari. 

Ordinarie pris 1 995,00 kr Från 1 995,00 kr 1 596,00 kr
 
  • Produkten rekommenderas av If
  • Kompetent kundservice
  • 15 dagars öppet köp
Lagervara

Produktfilm om räddningslina Escape Rope

Produktegenskaper av räddningslina Escape Rope

Escape Rope består av en räddningslina på upp till 52 meter med sele och friktionsbroms som kan monteras på väggen med den medföljande vägghållaren. Med Escape Rope kan du på ett enkelt sätt fira dig ned, antingen till ett annat våningsplan, eller ända ned till marken. Med Escape Rope kan fler i nöd rädda sig. Du kan även använda Escape Rope till att fira ned handikappade eller medvetslösa människor med full kontroll från marken.

Escape Rope är perfekt för företag, som har ansvar för sin resande personal 24 timmar om dygnet. Ingen försäkring kan ersätta en anställd som omkommer i en brand eller annan situation. Escape Rope är en portabla nödutgång som kan betyda skillnaden mellan liv och död, och rekommenderas framförallt vid resor till länder där säkerhetsstandarder är låga och / eller det finns risk för terrordåd, våldsamheter eller andra hotfulla situationer.

Escape Rope finns i följande längder:

Längd Antal våningar Vikt 
10 meter    ca   3 våningar 600 g
15 meter  ca   5 våningar  750 g
25 meter ca   8 våningar  900 g
36 meter ca 12 våningar  1.250 g
52 meter ca 18 våningar  1.750 g

 

Observera att antal våningar beräknas utifrån antagande att en våning har en takhöjd på ca 3 meter och att antal våningar som Escape Rope räcker till kan vara mindre om takhöjden är högre.

 

Användning av räddningslina Escape Rope

Escape Rope är lätt att använda, och du kan använda utrustningen om och om igen, vilket gör att du kan öva i lugn och ro. Escape Rope är lätt att ta med på resor för att eventuellt kunna utrymma ett hotellrum vid ex empelvis brandfara.

Barn måste väga över 20 kg för att på ett säkert sätt kunna firas ned med Escape Rope. Till mindre barn rekommenderas att använda räddningssele för barn istället. 

Escape Rope instruktion steg 1  Escape Rope instruktion steg 2 Escape Rope Instruktion steg 3 Escape Rope Instruktion steg 4 Escape Rope instruktion steg 5
Öppna kardborrebandet.

Fäst räddningslinans karbinhake i en krok eller något annat stadigt

(Observera att bilden visar tubmodellen och inte modellen med karborreband.)
Fäst bältet under armarna och drag åt spännet.

Kasta ut linrullen genom fönstret.

Kliv ut och börja nedfärden.
Bromsa genom att dra i linan nedanför den svarta bromsen.

Glid ned för linan genom att gradvis släppa på greppet om linan.
Nästa person drar upp linan, hakar av den från karbinhaken och fäster andra änden i karbinhaken.

Kasta ut den fria änden och linan är klar för ny användning.
Escape Rope kan även användas för att fira ned skadade, medvetslösa eller handikappade personer med full kontroll från marken.

 

Leveransomfång

  • 1 st Escape Rope i önskad längd
  • 1 st vägghållare
  • 1 st krok för fast förankring i vägg/golv/tak medföljer.

 

Godkännanden

Räddningslinan Escape Rope är testad och godkänd för sitt ändamål av SP (Statens Provningsanstalt), Sverige, med certifikat nr 77020,22.

 

Maximal belastning

  • Säkerhetslinan Escape Rope klarar ca 740 kg.
  • Tillhörande selen klarar ca 2.500 kg.
  • Medföljande karbinhake klarar ca 240 kg. (Karbinhake kan bytas till en kraftigare variant men eftersom det är endast en person åt gången i selen behöver karbinhaken normalt inte vara kraftigare).
Specifikation
Leveranstid Lagervara
Tillverkningsland Sverige
Certifikat CE
Godkännanden Bundesanstalt für Materialprüfung (BAM), Tyskland, DNV GL, Statens Provningsanstalt (SP), Sverige
Utrymning från våning 1:a våning, 2:a våning, 3:e våning, 4:e våning, 5:e våning, 6:e våning, 7:e våning, 8:e våning, 9:e våning, 10:e våning, 11:e våning, 12:e våning, 13:e våning, 14:e våning, 15:e våning, 16:e våning, 17:e våning, 18:e våning
Kan en person stå uppe och sänka ner en person kontrollerat med räddningslinan Escape Rope i stället för att stå på marken?
Med räddningslinan Escape Rope kan man bara fira ner sig själv eller en annan person om man står på marken. Anledningen är att man bromsar genom att dra i linan nedanför den svarta bromsen och den kommer man bara åt när man hänger i selen och nerifrån.
Går det att använda "Säkerhetssele för barn Baltic" tillsammans med "Räddningslinan Escape Rope"?
Ja, det går alldeles utmärkt att använda "Säkerhetssele för barn Baltic" tillsammans med "Räddningslinan Escape Rope".
Vad händer om personen som firas ner råkar släppa repet man bromsar med? Blir det fritt fall eller stannar bromsen automatiskt?
Hej Gustav, Tack för ditt meddelande. Räddningslinan Escape Rope har en s k friktionsbroms så därför blir det inget fritt fall om man inte bromsar. Däremot blir det en ganska hårt landning så det är ingenting som rekommenderas. Det är i sammanhanget...
Kan man använda räddningslinan Escape Rope och packa ihop den igen, om man vill träna på hur den används ?
Det går hur bra som helst att använda räddningslinan Escape Rope och sedan rulla ihop den igen, till exempel om man vill öva på hur den används.
Vad ska man välja, brandstege eller räddningslina?
Det finns ingen allmängiltig rekommendation om man ska välja en brandstege eller en räddningslina utan man ska välja utifrån sina egna förutsättningar. Följande punkter bör man dock tänka på vid val av lämplig evakueringsutrustning.
Hur mycket väger de olika versionerna av Escape Rope?
Här kommer vikterna för de olika modellerna: 10 m 600 gram, 15 m 750 gram, 20 m (Traveller) 800 gram, 25 m 900 gram, 36 m 1250 gram.
Jag undrar om det finns något bäst-före-datum på räddningslinan. Hur många år kan man ha den liggandes oanvänd och fortfarande lita på att repet håller om den behöver användas? Sen vill jag även passa på att fråga om det är någon väsentlig skillnad på funktionalitet eller hållbarhet mellan traveller-linan och de andra. Finns det någon anledning att inte köpa traveller (som ju är längre vilket minskar risken att behöva köpa en ny lina vid flytt) om man planerar att ha den hemma?
Räddningslinan Escape Rope kan förvaras åldrar inte och kan förvaras hur långe som helst. Vidare finns det inga väsentliga skillnader mellan den vanliga och Traveller-modellen, så det går bra att att köpa Traveller till bostaden om det räcker med 20...
Fick du inte svar på din fråga?
Write Your Own Review
Du recenserar:Räddningslina Escape Rope upp till 52 m
Your Rating