Räddningslina Escape Rope Traveller 20 m

Rating:
0% of 100

Räddningslinan Escape Rope Traveller är en utrymningsutrustning som skall användas i nödsituationer där den normala flyktvägen är blockerad, till exempel på grund av brand, rök, gärningsman eller annan fara. Escape Rope Traveller är så liten att den går utmärkt att ta med sig på resan, framförallt till länder med lägre säkerhetsstandarder, vilket gör att Escape Rope Traveller rekommenderas till företag som har anställda som reser till sådana länder.

Escape Rope Traveller lämpar sig dessutom för utrymning från våningsplan som är för höga för vanliga brandstegar (upp till 20 meter), och möjliggör evakuering av småbarn, gamla och handikappade personer.

Specialpris 1 356,00 kr Ordinarie pris 1 695,00 kr
 
  • Produkten rekommenderas av If
  • Kompetent kundservice
  • 15 dagars öppet köp
Lagervara med omgående leverans

Produktfilm om räddningslina Escape Rope

 

Produktegenskaper för räddningslina Escape Rope Traveller

Escape Rope Traveller består av en räddningslina på 20 meter med sele och friktionsbroms. Med Escape Rope Traveller kan du på ett enkelt sätt fira dig ned, antingen till ett annat våningsplan, eller ända ned till marken. Med Escape Rope Traveller kan fler i nöd rädda sig. Du kan även använda Escape Rope Traveller till att fira ned handikappade eller medvetslösa människor med full kontroll från marken.

Escape Rope Traveller är perfekt för företag, som har ansvar för sin resande personal 24 timmar om dygnet. Ingen försäkring kan ersätta en anställd som omkommer i en brand eller annan situation. Escape Rope Traveller är en portabla nödutgång som kan betyda skillnaden mellan liv och död, och rekommenderas framförallt vid resor till länder där säkerhetsstandarder är låga och / eller det finns risk för terrordåd, våldsamheter eller andra hotfulla situationer.

Escape Rope Traveller tar lite plats när den förvaras ihoprullad i transportväskan med en höjd på ca 16 cm och en diameter på ca 12 cm.

Användning av räddningslina Escape Rope Traveller

Escape Rope är lätt att använda, och du kan använda utrustningen om och om igen, vilket gör att du kan öva i lugn och ro. Escape Rope är lätt att ta med på resor för att ev. kunna utrymma ett hotellrum vid ex.vis brandfara.  Escape Rope är en bra och billig livförsäkring om ditt hem skulle överraskas av eld eller annan fara. 

Barn måste väga över 20 kg för att på ett säkert sätt kunna firas ned med Escape Rope. Till mindre barn rekommenderas att använda räddningssele för barn istället. 

Escape Rope instruktion steg 1  Escape Rope instruktion steg 2 Escape Rope Instruktion steg 3 Escape Rope Instruktion steg 4 Escape Rope instruktion steg 5
Fäst linan i en möbel eller något annat stadigt.

Drag nedåt så åker locket av och linan är klar för användning.

Bilden visar tubmodellen av Escape Rope.
Fäst bältet under armarna och drag åt spännet.

Kasta ut linrullen genom fönstret.

Kliv ut och börja nedfärden.
Bromsa genom att dra i linan nedanför den svarta bromsen.

Glid ned för linan genom att gradvis släppa på greppet om linan.
Nästa person drar upp linan, hakar av den från karbinhaken och fäster andra änden i karbinhaken.

Kasta ut den fria änden och linan är klar för ny användning.
Escape Rope kan även användas för att fira ned skadade, medvetslösa eller handikappade personer med full kontroll från marken.

 

Godkännanden

Escape Rope Traveller är testad och godkänd för sitt ändamål av

  • SP (Statens Provningsanstalt), Sverige, med certifikat nr 77020,22
  • BAM (Bundesanstalt für Materialprüfung), Tyskland
  • DNV (Det Norske Veritas), Norge

Maximal belastning

  • Säkerhetslinan Escape Rope klarar ca 740 kg.
  • Tillhörande selen klarar ca 2.500 kg.
  • Medföljande karbinhake klarar ca 240 kg. (Karbinhake kan bytas till en kraftigare variant men eftersom det är endast en person åt gången i selen behöver karbinhaken normalt inte vara kraftigare). 
Specifikation
Leveranstid Lagervara med omgående leverans
Tillverkningsland Sverige
Certifikat CE
Godkännanden Bundesanstalt für Materialprüfung (BAM), Tyskland, DNV GL, Statens Provningsanstalt (SP), Sverige
Utrymning från våning 1:a våning, 2:a våning, 3:e våning, 4:e våning, 5:e våning, 6:e våning, 7:e våning
Produktvikt (kg) 1.0000
Jag har tidigare frågat om det finns något bäst före-datum på räddningslinan och fick svaret (kan läsas här ovan) att räddningslinan inte åldras och kan förvaras hur länge som helst. När jag nu beställde och fick hem linan satt det dock en lapp på den med texten "använd inte efter år 2030". Hur kom ni fram till svaret att den skulle kunna förvaras hur länge som helst?

Hej Anna, Om räddningslinan förvaras torrt och utan direkt solljus åldras räddningslinan i princip inte eller såpass långsam, att det inte har någon praktisk betydelse. Men eftersom inte alla kunder gör det har tillverkaren valt att ange ett bäst-före...

Vad händer om personen som firas ner råkar släppa repet man bromsar med? Blir det fritt fall eller stannar bromsen automatiskt?

Hej Gustav, Tack för ditt meddelande. Räddningslinan Escape Rope har en s k friktionsbroms så därför blir det inget fritt fall om man inte bromsar. Däremot blir det en ganska hårt landning så det är ingenting som rekommenderas. Det är i sammanhanget...

Hur mycket väger de olika versionerna av Escape Rope?

Hej Carl, Här kommer vikterna för de olika modellerna: 10 m    600 gram 15 m    750 gram 20 m    800 gram (Traveller) 25 m    900 gram 36 m 1.250 gram Mvh /Magnus

Jag undrar om det finns något bäst-före-datum på räddningslinan. Hur många år kan man ha den liggandes oanvänd och fortfarande lita på att repet håller om den behöver användas? Sen vill jag även passa på att fråga om det är någon väsentlig skillnad på funktionalitet eller hållbarhet mellan traveller-linan och de andra. Finns det någon anledning att inte köpa traveller (som ju är längre vilket minskar risken att behöva köpa en ny lina vid flytt) om man planerar att ha den hemma?

Räddningslinan Escape Rope kan förvaras åldrar inte och kan förvaras hur långe som helst. Vidare finns det inga väsentliga skillnader mellan den vanliga och Traveller-modellen, så det går bra att att köpa Traveller till bostaden om det räcker med 20...

Fick du inte svar på din fråga?
Write Your Own Review
Du recenserar:Räddningslina Escape Rope Traveller 20 m
Vi hittade andra produkter du kanske gillar!