JavaScript seems to be disabled in your browser.
Du måste ha JavaScript aktiverat i din webbläsare för att kunna använda funktionaliteten på denna hemsida.

Pulversläckare 6 kg 43A 233B C Housegard Röd

manufacturer

6 kg pulversläckare (handbrandsläckare) är den typ av brandsläckare som rekommenderas för hemmet. De är effektiva och enkla att använda. 

När du köper en brandsläckare från Housegard så kan du registrera dig och ta del av Housegards trygghetsgaranti. Läs mer om det längst ner på sidan. 

525,00 kr
Ladda ner produktblad (PDF)

Om brandsläckare

Brandsläckare  

Det finns olika typer av brandsläckare, varav pulversläckare, skumsläckare, koldioxidsläckare och vattensläckare är de vanligaste. Valet av brandsläckare bör baseras på vilken typ av brand som kan uppstå där den ska placeras, och vem som ska använda brandsläckaren. Dessa faktorer avgör vilken typ av släckmedel, samt vilken mängd släckmedel, dvs storlek på släckaren, som är lämpligast.

En godkänd pulversläckare med minst sex (6) kg pulver rekommenderas som släckredskap i lägenhet, villa och fritidshus (ABC bränder). Anledningen är att en 6 kg pulversläckare i förhållande till sin vikt och sin storlek har en oöverträffad släckkapacitet, och ger även en okunnig användare goda förutsättningar att släcka de typer av brand som kan uppstå i en bostad. 

Lär dig mer om de oika typer av brandsläckare, effektivitetsklassningen av brandsläckare, SS-EN 3 samt färgval och mycket mer i vår guide om brandsläckare.

  

Produktegenskaper för pulverbrandsläckare Houegard 43A

Denna släckare är lämplig för villa, fritidshus, garage, lägenhet eller en större båt eller husbil.

  • Brandklass: ABC
  • Släckmedel: Pulver
  • Storlek: 6 kg
  • CE-märkt och godkänd enligt SS-EN3 med effektklassningen 43A 233B C
  • Rekommenderat intervall för översyn: 5 år
  • Två (2) års garanti mot material- och tillverkningsfel
  • Storlek: 515 x 240 x 150 mm
  • Släckarens vikt: 9,1 kg
  • Väggfäste ingår
  • Färg: Röd
 

ABC-pulversläckare kan användas mot brand i fasta organiska material (trä, papper, osv), vätskor (t ex bensin och olja), samt gas och elektrisk utrustning.

 

 

Housegards trygghetsgaranti 

Housegards trygghetsgarantiOm olyckan är framme och du tvingas använda din Housegard brandsläckare inom 5 år från köptillfället, så får du en helt ny brandsläckare av Housegard. Garantivillkor: Du har råkat ut för en brand, har anmält branden till ditt försäkringsbolag och har sedan tidigare  registrerat dig för Housegards trygghetsgaranti.

  

Lagerstatus Lagervara med omgående leverans
Brandklass A B C
Släckmedel Pulver
Innehåll 6 kg
Släckeffekt 43A 233B C
Godkännanden CE
Höjd (mm) 563 mm
Bredd (mm) 175 mm
Längd (mm) 180 mm
Färg Röd
Produktvikt (kg) 10.0000

Du kanske även är intresserad av följande produkt(er)?