Senior säkerhet

Personskador utgör ett av de största hälsoproblemen bland seniorer i Sverige. Det sker ca 2 000 dödsolyckor per år som drabbar äldre och på bara tjugo år har dödsolyckorna bland de äldsta, 80+, nästan fördubblats.

Många människor tror att det är i trafiken de flesta olyckorna sker men den vanligaste olyckan är en fallolycka i hemmet . Fallolyckor är ett stort folkhälsoproblem och leder  till fler dödsfall, större antal inläggningar på sjukhus och fler besök på akutmottagningar än någon annan typ av olycka. Men det är inte enbart i hemmet fallolyckorna sker. Vinterhalvåret i vårt land bjuder på isiga och hala vägar som bäddar för halkolyckor.

Trygghet för de äldre

För att effektivt minska personskadorna hos seniorer är det viktigt att förebygga fallolyckorna eller halkolyckorna. När någon faller beror det ofta på flera samverkande faktorer t.ex. miljöfaktorer (som halka), försämrad syn och dålig balans. För att minska risken för ett fall är det därför viktigt att se till alla riskfaktorerna. Ett effektivt sätt att minska fallolyckor på är att se till att hemmiljön är så trygg och säker som möjligt och att använda de smarta hjälpmedel som finns, samt att vidta försiktighetsåtgärder när man vistas utomhus, t.ex. hålla i räcken när man går upp eller ner för en hal backe. I vårt sortiment har vi även halkskydd till skor med broddar som gör att man får ett stadigt grepp i marken oavsett om man går på en hal väg eller i terräng. Halkskydden är designade för att vara lätta och smidiga att ta av och på och är försedda med reflex. Läs mer om vår säkerhetsprodukter för seniorer här nedan. Välkommen!

Visa som Rutnät Listvy

5 artiklar

per sida
Sätt fallande sortering
Visa som Rutnät Listvy

5 artiklar

per sida
Sätt fallande sortering