Ögondusch 250 ml

Ögondusch ger effektiv hjälp när man har fått något i ögat; som frätande kemikalier, sand, smuts och damm. Spraya med ögonduschen så fort som möjligt - inom de första sekunderna efter en olycka. Det är också viktigt att skapa en effektiv sköljning, med ett rikligt flöde av vätskan.

Specialpris 220,00 kr Ordinarie pris 275,00 kr
 
  • Produkten rekommenderas av If
  • Kompetent kundservice
  • 15 dagars öppet köp
Lagervara

Om ögondusch

Ögondusch  

Vid en olycka är det viktigt att påbörja sköljningen inom de första sekunderna. Det är också viktigt att skapa en effektiv sköljning, med ett rikligt flöde av vätska. Vätskan bör också vara buffrad, dvs. verka neutraliserande på stänk av alkalier (t.ex. lut) och syror (t.ex. batterisyra).

Produktegenskaper för ögondusch

För vissa arbetsplatser är tillgång till ögondusch oerhört viktigt. Arbetsmiljöverket har till och med särskilda krav och regler för ögonsköljning, vilket framgår i författningssamlingen "Första hjälpen och krisstöd AFS 1999:7". Där står bland annat: "Utrustningen för ögonsköljning skall finnas där det finns risk att ämnen kan skada ögat."

Första hjälpencentrums ögondusch innehåller en trycksatt saltlösning, vilket garanterar en mjuk dimma som effektivt gör rent ögat. Den används idag på allt ifrån förskolor (vid exempelvis sand i ögat) till restauranger och arbetsplatser med kemikalier. Ögonduschen kan även vara ett alternativ till koksaltlösning om du behöver tvätta ett sår och inte har tillgång till vatten.

Användning

Spraya med ögonduschen så fort som möjligt - inom de första sekunderna efter en olycka. Det är också viktigt att skapa en effektiv sköljning, med ett rikligt flöde av vätska. Vätskan bör vara buffrad, dvs. verka neutraliserande på stänk av alkalier (t.ex. lut) och syror (t.ex. batterisyra). Vid frätande ämne i öga - spraya minst 15 minuter samt under transport till läkare. 

Produktfakta

  • Innehåll: 0,9 % steril fosfatbuffrad koksaltlösning (NaCl, natriumklorid). 
  • Drivgas: Kvävgas (nitrogen).
  • Förpackning: flaska 250 ml.
Specifikation
Leveranstid Lagervara
Varumärke Safeworx
Godkänd Ja
Certifikat CE
CE märkning Ja
Produktvikt (kg) 0.3000
Det finns inga frågor och svar om denna produkt än.
Fick du inte svar på din fråga?
Write Your Own Review
Du recenserar:Ögondusch 250 ml
Your Rating