Nyckelgömma med Bluetooth MasterLock 5441D

Denna innovativa nyckelgömma från MasterLock är utrustad med både elektroniskt kodlås och Bluetooth, vilket gör att du  enkelt kan ge tillgång till nycklar till din bostad, fritidshus, båt eller cykel till dina vänner, grannar, städare, hantverkare, vårdpersonal med flera via den medföljande appen. 

Appen erbjuder även möjlighet till tidsstyrt tillgång till nyckelgömman, en aktivitetslogg där man kan se när och av vem nyckelgömman öppnades och många andra innovativa funktioner.

Specialpris 2 276,00 kr Ordinarie pris 2 845,00 kr
 
 • Produkten rekommenderas av If
 • Kompetent kundservice
 • 15 dagars öppet köp
Lagervara

Om nyckelgömma

Info  

Nyckelgömmor är avsedda för en tillfällig förvaring av en extra nyckel till hemmet, fritidshuset, båten, cykeln med mera till gäster, grannar, vårdpersonal, städare eller hantverkare. Nyckelgömmor är i regel kontruerade för utomhusbruk och öppnas med kod eller genom en app. Nyckelgömmor erbjuder ett relativt enkelt skydd mot forcering, därför rekommenderas att placera nyckelgömman där den inte är direkt osynlig för ovillkomna besökare.

Läs mer om olika kassaskåp, deras användningsområden och certifieringar i vår guide om kassaskåp.


Produktegenskaper för nyckelgömma med Bluetooth MasterLock 5441D

 • Nyckelgömma för inomhus och utomhusmiljö (-40°C)
 • Styr och övervaka nyckelgömman via app till mobilen och läsplattan eller via datorn
  • Dela enkelt digitala koder till en tillfällig eller permanent besökare/användare.
  • Begränsa åtkomstenutifrån dag och tid
  • Appen fungerar på iPhone iOS 8 eller senare och Android version 4.3 eller senare.
  • Se vart nyckelgömman användes senast
 • Nyckelgömman går att öppna manuellt med kod (upp till 8 siffror)
 • Nyckegömman drivs av ett knappcellsbatteri (CR123) som medföljer. Batterilivslängden är ca 2 år vid normal användning. 
 • Batterivarning vid låg spänning
 • Belyst bakgrundsdisplay 
 • Material: Zink
 • Utvändiga mått (mm)
  • Höjd: 127 mm 
  • Bredd: 83 mm
  • Djup:   59 mm
 • Invändiga mått (mm)
  • Höjd:   94 mm 
  • Bredd: 62 mm
  • Djup:   25 mm

Produktfilm för nyckelgömma med Bluetooth MasterLock 5441D (på engelska)

Specifikation
Leveranstid Lagervara
Varumärke MasterLock
Typ av kassaskåp Nyckelgömma
Certifikat CE
Låsning Kodlås
Färg Svart
Produktvikt (kg) 0.3
Hej. Kan jag vara geografiskt borta från nyckelgömman ( till och med i annat land) och ändå kunna generera en Temporary Code till en besökare som inte har en smartphone. Besökaren får alltså Temporary Code via SMS. Min fråga avser alltså kod till Temporary Code och inte Guest som kräver att gästen måste installera appen.
​Nej, det är inte möjligt. Besökaren måste ha appen installerad för att kunna använda den tillfälliga digitala koden. Alternativet är dock att ge besökaren nyckelgömmans "fysiska" kod och ändrar den senare.
Hur tas den temporära koden 00000 bort från nyckelgömma med Bluetooth MasterLock 5441D?
Har du följt anvisningar i användarmanualen som du hittar på produktsidan?
Kan man ge en tillfällig kod till MasterLock
Ja, om man loggar in på sitt MasterLock konto på www.masterlockvault.com kan man skapa en temporär sifferkod som man sedan kan ge till en granne, en hantverkare eller annan person. Denna temporära sifferkod är giltig i 4 timmar och under denna tid kan nyckelgömman öppnas med koden.
Om man monterar en nyckelgömma i ett olåst utrymme som har inbrottslarm (Ir deckare), kan man då förvara nyckel till fastigheten i den och fortfarande anse att man uppfyller kraven för att hemförsäkringen skall gälla. Larmet går att stänga av via mobiltelefon vilket skulle ge mig möjlighet att ge personer tillgång till fastigheten vid behov.
Det finns inga försäkringskrav eller normer som reglerar användningen av nyckelgömmor. Men det innebär naturligtvis inte att man inte får använda nyckelgömmor, tvärtom ska man hellre gömma nyckeln i en låst nyckelgömma än att gömma nyckeln lös. Nyckelgömman ska dock gömmas ordentligt. Ett larmat utrymme borde också fungera bra.
Kräver nyckelgömma uppkoppling mot internet eller hur kan jag styra den med appen om jag själv inte är på plats?
Nyckelgömma MasterLock 5441D behöver ingen Internetuppkoppling för att kunna styras. Däremot behöver administratören (du) en mobiltelefon med tillhörande MasterLock app och även personen som ska öppna nyckelgömman behöver en mobiltelefon och måste ladda ner MasterLock appen. Självklart är appen kostnadsfri. När du ska ge en annan person tillgång till nyckelgömman gör du det i din egen app som skickar en digital nyckel till användare. Sedan kan personen öppna nyckelgömman genom appen på sin mobil.
Gäller hemförsäkringen om en inbrottstjuv bryter upp nyckelgömman och med nyckeln tar sig in i bostaden?
Det finns inga försäkringskrav eller normer som reglerar användningen av nyckelgömmor. Men det innebär naturligtvis inte att man inte får använda nyckelgömmor, tvärtom ska man hellre gömma nyckeln i en låst nyckelgömma än att gömma nyckeln lös. Nyckelgömman ska dock gömmas ordentligt. Ett larmat utrymme borde också fungera bra.
Jag undrar om nyckelgömman MasterLock 5441D är lämplig för uthyrning av fjällstuga?
Ja, denna nyckelgömma är perfekt för era behov eftersom man enkelt och på distans kan dela ut nycklar och övervaka nyckelgömman via app till mobilen, läsplattan eller datorn. De digitala nycklarna kan vara tidsbestämda, alltså en digital nyckel gäller under vecka 25, en annan digital nyckel endast under vecka 26 osv.
Måste besökaren alltid installera appen/ha en smartphone för att kunna hämta nycklar i MasterLock 5441D?
Det unika med nyckelgömman MasterLock 5441D är att man kan dela ut digitala nycklar med eller utan tidsstyrning, att man kan följa användningen av dessa nycklar via sin egen app etc. Dessa funktioner fungerar endast om även besökaren använder MasterLock appen.
Jag har skaffat en Masterlock 5441D och försöker nu använda appen för hemmabruk. Appen ber om ett "device number" för att lägga till låset, vilket jag inte tidigare sett i några instruktionsmanualer- eller videor. Problem är att låsen numera är fastsvetsat så att baksidan inte går att se, där detta produktnummer påstås vara inetsat. Finns det något sätt att få reda på produktnumret på andra sätt?
Device ID för nyckelgömma Masterlock 5441D står även i den medföljande användarmanualen uppe i vänstra hörnet.
Går det att vara 2 administratörer till nyckelgömman MasterLock 5441D?
Man kan bara vara en administratör till nyckelgömman MasterLock 5441D.
Hur fungerar det att ge temporär tillgång till nyckelgömman överallt? Kopplas nyckelgömman upp mot ett wi-fi nät eller går det endast att kommunicera med nyckelgömman via bluetooth, alltså när en är mindre en 10 meter från nyckelskåpet?
Nyckelgömman behöver inte kopplas upp mot WiFi utan den elektroniska koden skickas direkt från nyckelgömmans ägare / administratör till den som ska kunna öppna nyckelgömman via appen (mobiltelefonen). Mottagaren kan sedan öppna nyckelgömman genom att...
Hej! Jag undrar två saker: 1. Kan en som administratör för låset välja om den temporära tidsbestämda nyckel som delas ska vara en digital (bluetooth) nyckel eller en ”fysisk” kod som slås in på nyckelskåpets panel för att kunna användas till att öppna, eller är det bara digitala nycklar som kan temporärt delas? 3. Hur fungerar det tekniskt att få information att en användare har öppnat samt stängt nyckelskåpet genom utdelad tidsinställd nyckel? (Kommuniceras detta ”bakvägen” genom att när användaren öppnar nyckelskåpet via bluetooth så skickas info om detta från enheten till api:et som skickar info till administratören att användaren med nyckel ”…” har öppnat / stängt nyckelskåpet?)
Denna nyckelgömma med Bluetooth fungerar på följande sätt: Administratören parar ihop sin mobiltelefon genom appen med nyckelgömman via Bluetooth.  Administratören kan sedan använda appen i sin egen mobiltelefon för att öppna nyckelgömman. Administratören...
Varför säljer ni en nyckelgömma där en bilnyckel inte får plats inuti?
Nyckelgömman Masterlock 5441D har invändiga mått på Höjd: 94 mm x Bredd: 62 mm x Djup: 25 mm, och de allra flesta bilnycklar är faktiskt betydligt mindre än så men naturligtvis beror svaret på frågan hur stor din bilnyckel är.
Jag är admin för vårt lås. Jag lägger till användare och skickar inbjudningslänken till dem. De laddar ner appen, registrerar sig och trycker sedan på länken jag skickat. den länken går till play-store. De öppnar appen från play-store och inget har hänt. I vissa fall kan de välja "öppna med master lock" när de trycker på länken och då fungerar det fint. men i de flesta fall så skickas de bara till play-butiken igen. Kan man manuellt med en kod registrera sig som användare (inte admin!) istället?
Vi misstänker att kanske inte alla steg genomfördes i korrekt ordning. Det är avgörande att man följa nedanstående sex steg.
Fick du inte svar på din fråga?
Write Your Own Review
Du recenserar:Nyckelgömma med Bluetooth MasterLock 5441D
Your Rating