MärkDNA Paket för föreningar SmartDNA®

Rating:
0% of 100

SmartDNA® är ett unikt och patenterat DNA-baserat säkerhetsskydd som har kvalitetssäkrat och godkänt av Polisen samt Nationellt Forensiskt Centrum (NFC), f d Statens kriminaltekniska laboratorium (SKL). Produkten är ett biologiskt framställt DNA, ett så kallat smart DNA, som kan appliceras på allt som kan vara stöldbegärligt, till exempel personliga värdesaker såsom smycken, klockor, konst, antikviteter, datorer, kameror, bilar, motorcyklar, båtmotorer etc.

Om du köper minst 5 stycken Hempaket SmartDNA, erhåller ni rabatt på hela beställningen (se nedan). I varje Hempaketet ingår följande:
- 1 flaska märk DNA som räcker till ca 400 märkpunkter, 
- 5 stora dekaler,
- 5 små dekaler
- 4 bildekaler,
- 21 minidekaler samt
- Databasregistrering och laboratoriekostnader.

Komplettera gärna ditt hempaket med flera dekaler och skyltar (se nedan).

Från 796,00 kr Ordinarie pris 995,00 kr

 • Produkten rekommenderas av If
 • Kompetent kundservice
 • 15 dagars öppet köp
Anpassa MärkDNA Paket för föreningar SmartDNA®
MärkDNA Hempaket SmartDNA®   + 796,00 kr

* Obligatoriska fält

Din anpassning
MärkDNA Paket för föreningar SmartDNA
MärkDNA Paket för föreningar SmartDNA®

I lager

796,00 kr

Översikt

  Produktegenskaper för stöldskyddsmärkning SmartDNA

  SmartDNA® kan appliceras på samtliga stöldbegärliga saker och erbjuder därmed ett helt nytt och effektivt brottsförebyggande skydd. SmartDNA® är omöjligt för brottslingar att tvätta bort, förstöra eller på annat sätt skydda sig emot. Varje SmartDNA® innehåller en unik DNA, vilket gör det möjligt att spåra och binda kriminella till platsen och händelsen. SmartDNA® är den enda riktiga DNA produkten på marknaden! I priset för SmartDNA® ingår databasregistrering, laboratoriekostnader och dekaler. 

   

  Användningsområden

  SmartDNA® lämpar sig till skydd/märkning av:

  • Värdesaker (smycken, klockor, kameror)
  • Bilar (även stöldbegärliga bildelar såsom bilradio, instrumentpanel, ratt etc)
  • Konst (skyddar även mot förfalskningar såsom piratkopior)
  • Kontorsutrustning (datorer, mobiltelefoner, surfplattor, kopiatorer etc)

   

  Produktegenskaper

  • STABILT och förändrar inte kvaliteten på produkter eller processer.
  • OÄNDLIGA kombinationsmöjligheter,som ger en unik Identitet för varje objekt
  • INTE giftig eller hälsovådligt.
  • Räcker till 400 stöldskyddsmärkningar
   

  Innehåll

  Stöldskyddsmärkning smartDNA® för grannsamverkan innehåller:

  • 1 flaskor SmartDNA®, som räcker till ca 400 märkpunkter (observera att andra märk DNA produkter på marknaden erbjuder betydligt färre märkpunkter!)
  • 5 stycken UV-laminerade stora dekaler (med diameter 100 mm)
  • 5 stycken UV-laminerade små dekaler (med diameter 50 mm)
  • 4 stycken bildekaler (2 stycken runda med diameter 50 mm och 2 i format 80 x 25 mm)
  • 21 stycken minidekaler (i format 30 x 15 mm)

   

  Polisen och SKL rekommenderar SmartDNA®

  Tekniken har med goda resultat använts av polis i USA och Storbritannien. Polismyndigheten i Stockholms län har studerat och testat SmartDNA® och tillsammans med Nationellt Forensiskt Centrum (NFC), f d Statens kriminaltekniska laboratorium (SKL), funnit att konceptet har unika egenskaper för att förebygga brott och binda brottslingar till exempelvis stöld eller ett rån i butik. Polis i yttre tjänst ska därför, vid brott, eftersöka DNA-spår och vid träff kommer kriminaltekniker att hantera säkring av dessa. DNA-prov skickas sedan till NFC för analys.

  Polismyndigheten i Stockholms län har sedan en tid tillbaka investerat i utbildning, utrustning och praktisk hantering för att direkt kunna agera och följa upp exempelvis ett rån i en butik med installerat SmartDNA®. 

  • Inom polisen är vi mycket positiva till konceptet med SmartDNA® och det kommer, så fort det är etablerat på marknaden, att fungera avskräckande men också skapa stora möjligheter att i högre grad klara upp grova rån.” Anders Burén, chef på Spaningsroteln, Länskriminalen.
  • Du har större chans att återfå stulet gods! Tänk också på att tjuven skyr märkta saker! SmartDNA® är ett bra komplement i Grannsamverkan!” Roland Borgström Brottsförebyggande Närpolis, Järfälla
  Specifikation
  Leveranstid Lagervara med omgående leverans
  Typ av stöldskyddsmärkning DNA, Dekaler
  Godkänd Ja
  Produkt certifierad enligt PAS 820 - DNA-märkning, SSF 1098 - MärkDNA
  Testinstitut Svensk Brand- & Säkerhetscertifiering (SBSC), Sverige
  CE märkning Ja
  Innehåll (ml) 5
  Customer Questions
  Jag kommer att byta bil i veckan. Hur gör jag med DNA-märkningen i den gamla bilen?

  DNA-märkningen är länkad till bilens registreringsnummer, om det är gjort av en privatperson, så vid ett ägarbyte gör det inte någon skillnad. Dock så ska man uppge på kvittot vid försäljningen att den är DNA-märkt. 

  Hur många milliliter vätska innehåller flaskan i hempaket SmartDNA?

  En flaska i hempaket SmartDNA UTAN mikropunkter innehåller ca 5 ml märkvätska och räcker till hela 400 märkpunkter. En flaska i hempaket SmartDNA MED mikropunkter innehåller ca 3 ml märkvätska och räcker till hela 300 märkpunkter.

  Går det bra att applicera SmartDNA på papper?

  Det beror dels på pappret och dels på färgen / trycket på pappret. Själva vätskan är färglös / genomskinlig men det kan inte uteslutas att färgen på pappret missfärgas, varför vi rekommenderar att märka en del / sida av pappret där det inte spelar så...

  Hur åldringsbeständig är DNA märkningen?

  Själva DNA märkningen är extremt åldersbeständing och försvinner inte om den inte slits/nöts bort. Därför bör man applicera DNA märkningen helst i håligheter/skrovligheter där DNA märkningen är skyddad från slitage. Den fluorescerande färgen mattas ...

  Hur ska man göra när man säljer föremål med DNA märkning?

  Det finns DNA märkning både med och utan möjlighet till överlåtelse. Om produkten erbjuder möjlighet till överlåtelse, bör denna överlåtelse ske vid försäljning. Därmed avregistreras den gamla ägaren och istället registreras den nya ägaren. Om produkten...

  Fungerar SmartDNA utomlands?

  SmartDNA's databas är internationell så principeillt kan polis i hela världen spåra gods. I Europa och framförallt Norden är DNA märkningen etablerad, medan den är inte lika etablerad i andra delar av världen (t ex Sydamerika och Afrika).

  Är SmartDNA-vätskan hälsofarlig? Och vad ska man göra när man har fått SmartDNA-vätskan på sig?

  SmartDNA är inte klassificerad som hälsofarlig men beakta följande: I höga koncentrationer kan ångor verkar förslöande och ge huvudvärk, trötthet, yrsel och illamående.  Om du har fått SmartDNA på händer, skölj med vatten och tvätta med tvål. Om...

  Går det att få flera flaskor av samma DNA-kod så man slipper registrera flera gånger?

  Hej! Nej, det är inte möjligt. Man kan dock köpa en betydligt större mängd märk DNA (38 ml, 100 ml eller 500 ml) med Heavy Duty produkten av SmartDNA. Återkom gärna om du har ytterligare frågor. Mvh /Magnus

  Fick du inte svar på din fråga?
  Write Your Own Review
  Du recenserar:MärkDNA Paket för föreningar SmartDNA®