MärkDNA med mikropunkter SmartDNA®

SmartDNA® märk-DNA med mikropunkter är den mest effektiva stöldskyddsmärkningen på marknaden. Kombinationen av märk-DNA och mikropunkter gör att märkningen är nästan omöjligt att avlägsna och kan snabbt identifieras av Polisen.

Märk-DNA med mikropunktsmärker är speciellt framtagen för märkning av båtar och båtmotorer, snöskoter, fyrhjulingar och andra stöldbegärliga föremål i tuffa miljöer. 

I priset för ett paket MärkDNA med mikropunkteringår 1 flaska märk DNA med ca 3000 mikropunkter som räcker till ca 300 märkpunkter, 5 stora dekaler, 5 små dekaler, 4 bildekaler, 21 minidekaler samt databasregistrering och laboratoriekostnader. Inga årsavgifter, medlemskap eller registerhållningsavgifter tillkommer.

Komplettera gärna ditt paket med flera dekaler och skyltar.

995 kr Ordinarie pris 995 kr
+
 • Produkten rekommenderas av If
 • Kompetent kundservice
 • 15 dagars öppet köp
 • Tillgänglighet: I Lager
 • Lagervara med omgående leverans

Produktfilm om stöldskyddsmärkning med SmartDNA®

 

Produktegenskaper för märk-DNA med mikropunktsmärkning SmartDNA®

Denna produkter erbjuder ett dubbelt stöldskydd - från märk-DNA och från mikropunkter. Nedan förklarar vi lite mer om hur de fungerar.

Märk-DNA

Märk-DNA från SmartDNA® kan appliceras på alla stöldbegärliga objekt och ger ett helt nytt och effektivt brottsförebyggande skydd. SmartDNA® är omöjligt för tjuven att tvätta bort, förstöra eller på annat sätt skydda sig emot. Varje flaska SmartDNA® innehåller ett unikt DNA, vilket gör det möjligt att spåra och binda kriminella till platsen och händelsen. Det fungerar även bra för konstnärer som vill skydda sig mot förfalskningar. SmartDNA® är den enda äkta DNA produkten från växtriket på marknaden! Observera att andra märk-DNA produkter på marknaden erbjuder betydligt färre märkpunkter än SmartDNA®.

Mikropunkter

Denna produkt innehåller även mikropunkter, som innehåller en unik kod. Denna kod kan läsas av under ett mikroskop. Identifieringen av stöldgods kan därmed ske betydligt snabbare än endast med hjälp av märk-DNA. Märk-DNA ger därmed ytterligare ett skydd. Mikropunkterna består av nickel och inte - som övriga produkter på marknaden - av plast, och kan därmed inte förstöras med hjälp av värme.

Observera dock att mikropunkter kan synas och kännas på föremål, och ska därför inte användas på känsliga objekt som smycken, konst osv - där rekommenderar vi Hempaket märk DNA SmartDNA utan mikropunkter.

Polisen och NFC rekommenderar SmartDNA®

Tekniken har används med bra resultat av polisen i både USA och Storbritanien. I Stockholms län har polisen studerat och gjort testar av SmartDNA® där man kommit fram till att dess unika egenskaper gör att brottslingar kan bindas till brott.

 

Användningsområden för MärkDNA med mikropunktsmärkning

Märk-DNA med mikropunktsmärkning lämpar sig bland annat inom följande användningsområden:

 • Båtar, båtmotorer och båtutrustning
 • Bilar och bildelar (ratt, bilstereo, navigator, stolar mm)
 • Cyklar, motorcyklar, snökoter och fyrhjulingar (ATV)
 • Verktyg
 

Förpackningsinnehåll

 • 1 flaska SmartDNA® märk-DNA med ca 3000 mikropunkter i nickel, som räcker till ca 300 märkpunkter. 
 • 1 stycken UV-laminerade stora dekaler (med diameter 100 mm).
 • 5 stycken UV-laminerade små dekaler (med diameter 50 mm).
 

Användarmanualen och vanliga frågor om SmartDNA®

Info  

Ladda ner användarmanualen.


Specifikation
Leveranstid Lagervara med omgående leverans
Typ av stöldskyddsmärkning DNA, Mikropunkter, Dekaler
Godkänd Ja
Produkt certifierad enligt SSF 1098 - MärkDNA, PAS 820 - DNA-märkning
Testinstitut Svensk Brand- & Säkerhetscertifiering (SBSC), Sverige
Innehåll (ml) 2,5
CE märkning Ja
Produktvikt (kg) 0.3000
Skriv din egen recension
Du recenserar:MärkDNA med mikropunkter SmartDNA®
Customer Questions
Hur många milliliter vätska innehåller flaskan i hempaket SmartDNA?

En flaska i hempaket SmartDNA UTAN mikropunkter innehåller ca 5 ml märkvätska och räcker till hela 400 märkpunkter. En flaska i hempaket SmartDNA MED mikropunkter innehåller ca 3 ml märkvätska och räcker till hela 300 märkpunkter.

Hur registreras DNA-märkningen?

I paketet med DNA-märkningen ingår ett informationsblad med en tydlig beskrivning av registreringsförfarandet. I korta drag registrerar man sin unika och personliga märk DNA-kod ('DNA Vial code') på tillverkarens hemsida. Där registrerar man även samtliga...

Hur ska man stöldskyddsmärka bilen med DNA märkning?

DNA märkning ska appliceras på stöldbegärliga föremål i fordonet som ratten, audio-/ navigationsutrustning, Xenon-lamporna, fälgarna samt höger vägg inne i bagageutrymme.

Går det bra att applicera SmartDNA på papper?

Det beror dels på pappret och dels på färgen / trycket på pappret. Själva vätskan är färglös / genomskinlig men det kan inte uteslutas att färgen på pappret missfärgas, varför vi rekommenderar att märka en del / sida av pappret där det inte spelar så...

Hur åldringsbeständig är DNA märkningen?

Själva DNA märkningen är extremt åldersbeständing och försvinner inte om den inte slits/nöts bort. Därför bör man applicera DNA märkningen helst i håligheter/skrovligheter där DNA märkningen är skyddad från slitage. Den fluorescerande färgen mattas ...

Hur ska man göra när man säljer föremål med DNA märkning?

Det finns DNA märkning både med och utan möjlighet till överlåtelse. Om produkten erbjuder möjlighet till överlåtelse, bör denna överlåtelse ske vid försäljning. Därmed avregistreras den gamla ägaren och istället registreras den nya ägaren. Om produkten...

Kan man ta bort DNA märkningen?

Nej, DNA märkningen kan inte tas bort, åtminstone inte på ett enkelt sätt. Och just detta är ju också meningen, annars skulle ju tjuven kunna ta bort DNA märkningen också. Däremot kan märk DNA nötas bort över längre tidsperioder och på ställen som är...

Fungerar SmartDNA utomlands?

SmartDNA's databas är internationell så principeillt kan polis i hela världen spåra gods. I Europa och framförallt Norden är DNA märkningen etablerad, medan den är inte lika etablerad i andra delar av världen (t ex Sydamerika och Afrika).

Är SmartDNA-vätskan hälsofarlig? Och vad ska man göra när man har fått SmartDNA-vätskan på sig?

SmartDNA är inte klassificerad som hälsofarlig och det räcker med att skölja bort SmartDNA-vätskan med vatten och tvål.

Fick du inte svar på din fråga?
Vi hittade andra produkter som du kanske gillar!