Lithium brandsläckare Housegard

Världens första brandsläckare som släcker bränder i lithiumbatterier. Lithiumbatterier blir allt vanligare och finns i dag i allt från mobiltelefoner till airboards med mera. Lithiumbatteriernas höga energitäthet innebär en viss explosions- och brandrisk. Det som gör dessa bränder problematiskt är att befintliga brandsläckare och släckmedel (pulver, skum, koldioxid, vatten) inte förmår att släcka en lithiumbrand. Housegards Lithium brandsläckare med mineralet vermikulit är världens första brandsläckare som kan släcka bränder i lithiumbatterier.

4 796 kr Ordinarie pris 5 995 kr
- +
  • Produkten rekommenderas av If
  • Kompetent kundservice
  • 15 dagars öppet köp
  • Tillgänglighet: I Lager
  • Lagervara med omgående leverans

Om brandsläckare

Brandsläckare  

Det finns olika typer av brandsläckare, varav pulversläckare, skumsläckare, koldioxidsläckare och vattensläckare är de vanligaste. Valet av brandsläckare bör baseras på vilken typ av brand som kan uppstå där den ska placeras, och vem som ska använda brandsläckaren. Dessa faktorer avgör vilken typ av släckmedel, samt vilken mängd släckmedel, dvs storlek på släckaren, som är lämpligast.

Koldioxid är en gas och har som släckmedel den stora fördelen att den inte smutsar ner och inte leder elektrisk ström. Koldioxidsläckare kan därför användas mot brand i känslig elektronisk utrustning. Observera att koldioxid inte är särskilt effektivt som släckmedel, och lätt blåser bort utomhus. 

Lär dig mer om de olika typer av brandsläckare, effektivitetsklassningen av brandsläckare, SS-EN 3 samt färgval och mycket mer i vår guide om brandsläckare.

 

Produktegenskaper för Housegard Lithium brandsläckare

Housegard Lithium brandsläckare är utvecklad för att bekämpa högriskbränder. De är idealiska för hem, hotellrum, fordon, kollektiva och offentliga transportmedel, flyg, båtar, husvagnar, husbilar och vid särskilda brandprocesser som måste bekämpas i ett tidigt skede, innan de utvecklas till full brand.
 
Housegard Lith Ex innehåller det nya släckmedlet AVD (Aqueous Vermiculite Dispersion). AVD är ett vattenbaseret medel som innehåller små vermikulitmineraler, som bildar en keramisk platta som dels kyler ner branden och dels lägger sig som ett tätt skal över brandhärden och därmed kväver elden.
 
Vermikulit är ett naturligt förekommande mineral (ett Aluminium-Järn-Magnesium silikat) som lämpar sig att släcker bränder i metaller som Magnesium och Aluminium samt i lithium batterier. Vermikulit är helt ofarligt för manniskor, djur och andra levande organismer.
 
 

Produktfilm om Lithiumsläckare

Mer information
Leveranstid Lagervara med omgående leverans
Tillverkningsland
Brandklass B
Släckmedel Vermikulit
Innehåll 6 liter
Släckeffekt 13A 89B C
Produkt certifierad enligt SS-EN 3 - Brandsläckare
Godkänd Ja
Certifikat CE
Höjd (mm) 600
Bredd (mm) 250
Längd (mm) 210
Färg Röd
Produktvikt (kg) 9
Skriv din egen recension
Du recenserar:Lithium brandsläckare Housegard
Customer Questions
Vilken färg får en brandsläckare ha?

Brandsläckare ska vara röda på allmänna platser och arbetsplatser. En handbrandsläckare ska generellt vara röd, vilket även är den färg som tillåts i standarden för utformning av handbrandsläckare (SS-EN 3-7:2004+A1:2007). Detta för att man lätt skall...

Fick du svar på din fråga?