Lithium / AVD brandsläckare 6 liter Housegard

Rating:
0% of 100

Världens första brandsläckare som släcker bränder i lithiumbatterier. Lithiumbatterier blir allt vanligare och finns i dag i allt från mobiltelefoner till airboards med mera. Lithiumbatteriernas höga energitäthet innebär en viss explosions- och brandrisk. Det som gör dessa bränder problematiskt är att befintliga brandsläckare och släckmedel (pulver, skum, koldioxid, vatten) inte förmår att släcka en lithiumbrand. Housegards Lithium brandsläckare med mineralet vermikulit är världens första brandsläckare som kan släcka bränder i lithiumbatterier.

Specialpris 4 796,00 kr Ordinarie pris 5 995,00 kr
 
  • Produkten rekommenderas av If
  • Kompetent kundservice
  • 15 dagars öppet köp
Lagervara med omgående leverans

Om lithiumsläckare

Brandsläckare  

De vanligaste brandsläckare, som pulversläckare, skumsläckare och koldioxidsläckare, är ineffektiva vid bränder i lithiumbatterier, som idag finns i allt från mobiltelefoner och surfplattor, till batteridrivna verktyg och leksaker samt elcyklar, elmopeder och elbilar.

Lithiumsläckare är en ny typ av brandsläckare för att kunna bekämpa och släcka bränder i lithiumbatterier. Lithiumsläckare innehåller ett släckmedel med namnet AVD (Aqueous Vermiculite Dispersion). AVD är ett vattenbaseret medel som innehåller små vermikulitmineraler, som bildar en keramisk platta som dels kyler ner branden och dels lägger sig som ett tätt skal över brandhärden och därmed kväver elden. 

Lär dig mer om de olika typer av brandsläckare, effektivitetsklassningen av brandsläckare, SS-EN 3 samt färgval och mycket mer i vår guide om brandsläckare.


Produktegenskaper för Housegard Lithium brandsläckare

Housegard Lithium brandsläckare är utvecklad för att bekämpa högriskbränder. De är idealiska för hem, hotellrum, fordon, kollektiva och offentliga transportmedel, flyg, båtar, husvagnar, husbilar och vid särskilda brandprocesser som måste bekämpas i ett tidigt skede, innan de utvecklas till full brand. 

Housegard Lith Ex innehåller det nya släckmedlet AVD (Aqueous Vermiculite Dispersion). AVD är ett vattenbaseret medel som innehåller små vermikulitmineraler, som bildar en keramisk platta som dels kyler ner branden och dels lägger sig som ett tätt skal över brandhärden och därmed kväver elden.

Vermikulit är ett naturligt förekommande mineral (ett Aluminium-Järn-Magnesium silikat) som lämpar sig att släcker bränder i metaller som Magnesium och Aluminium samt i lithium batterier. Vermikulit är helt ofarligt för manniskor, djur och andra levande organismer.

Temperaturområde +5°C / +60 °C

 

Informationsfilm om lithiumbränder och lithiumsläckare


Specifikation
Leveranstid Lagervara med omgående leverans
Godkänd Ja
Certifikat CE
Produkt certifierad enligt SS-EN 3 - Brandsläckare
Släckmedel Vermikulit
Brandklass Lithium
Innehåll 6 liter
Släckeffekt 13A
Höjd (mm) 520
Bredd (mm) 170
Längd (mm) 170
Färg Röd
Produktvikt (kg) 10.3
Vilken färg får en brandsläckare ha?

Brandsläckare ska vara röda på allmänna platser och arbetsplatser. En handbrandsläckare ska generellt vara röd, vilket även är den färg som tillåts i standarden för utformning av handbrandsläckare (SS-EN 3-7:2004+A1:2007). Detta för att man lätt skall...

Fick du inte svar på din fråga?
Write Your Own Review
Du recenserar:Lithium / AVD brandsläckare 6 liter Housegard