Låsbart handtag till fönster / altandörr ASSA Code Handle 7811

Elektromekaniskt säkerhetshandtag för invändig låsning av altandörrar och fönster. 7811-handtaget har långskylt som passar till fönsterdörr förberedd för cylinderlåsning eller täcker gammal håltagning.

Från 1 399,20 kr Ordinarie pris 1 749 kr
- +
 • Produkten rekommenderas av If
 • Kompetent kundservice
 • 15 dagars öppet köp
 • Tillgänglighet: I Lager
 • Leveranstid 3-5 dagar

Om låsbara handtag

Låsbara handtag till fönster och fönsterdörrar  

Inbrott sker ofta genom fönster och altandörrar utan insyn från gatan eller från grannar, oftast på baksidan av huset. Det vanligaste sättet är att inbrottstjuven slår ett litet hål i fönstret / altandörren för att helt enkelt öppna fönstret / altandörren med handtaget inifrån.

Ett låsbart handtag är därför ett effektivt inbrottsskydd, som kan kompletteras med ett fönsterlås om man vill förstärka inbrottsskyddet ytterligare. Det finns tre olika typer av låsbara handtag:

 • Låsbara handtag med låscylinder, som ofta kan fås med befintlig låsning som dina hus- eller lägenhetsnycklar, dvs du slipper ytterligare uppsättningar nycklar, som alltför ofta "göms" under fönsterbrädan eller på gardinstången.
 • Låsbara handtag med nummerlås.
 • Låsbara handtag med elektronisk låsning.
Vi rekommenderar därför att utrusta samtliga fönster och altandörrar med godkända låsbara handtag enligt SS 3620 klass B. Vanliga handtag utan låscylinder ger ingen godkänd låsning, om fönstret / altandörren inte kompletteras med ett godkänt fönsterlås enligt SS 3522 klass 3. 

Observera att försäkringsbolagen kan ha särskilda krav på inbrottsskydd av fönster och altandörrar. Kraven kan omfatta låsbara hantag och fönsterlås med nyckel för samtliga fönster / altandörrar, inkrypningsskydd med mera, och beror i hög grad på hur mycket dina värdesaker är försäkrat för, men också var och på vilket sätt du bor. Läs mer om eventuella krav från försäkringsbolag.

 

ASSA Code Handle Fix 7811

Slipp nycklar till både altandörren och fönsterlås. Säkerhetshandtaget Code Handle öppnas och låses med en kod i stället. Det är enklare, och ger dessutom en extra säkerhet. Code Handle uppfyller mekaniska krav enligt Svensk Standard 3620 klass B - läs mer om certifieringen nedan.

Ett säkerhetsproblem med traditionella låsbara säkerhetshandtag är att man lätt låter nyckeln sitta kvar i låset, eller att nyckeln ligger på fönsterbänken bredvid. Förtretligt är det också när du inte hittar nyckeln när du skall låsa eller låsa upp. Dessa problem är ur världen med Code Handle. Låsmekanismen manövreras med en inbyggd knappsats. För att låsa upp trycker du in en 6-siffrig kod. Vid varje knapptryckning blinkar en grön indikering. För att låsa trycker man på knappen med hänglåssymbolen och då visas en röd indikering. Koden kan enkelt ändras när man så önskar.

 Låset står i olåst eller låst läge under obegränsad tid utan att batteriernas livslängd påverkas. De två batterierna räcker för cirka 100.000 upplåsningar/låsningar. 

 EGENSKAPER OCH FUNKTION

 • Låsmekanismen manövreras med inbyggd knappsats med fem knappar. Fyra knappar för att mata in en sex-siffrig kod för upplåsning samt en knapp för låsning.
 • Grön lysdiod blinkar vid knapptryckning för upplåsning och röd lysdiod blinkar vid knapptryckning för låsning
 • Levereras med fabrikskod som enkelt kan ändras av användaren
 • Koden är kvar vid spänningsbortfall/ batteribyte
 • Drivs av två CR2, litiumbatterier som ger cirka 100.000 operationer
 • Röd lysdiod indikerar låg batterispänning vid cirka 500 återstående operationer
 • Material, Zinklegering, matt- eller blankförkromat
 • Höger- och vänstersvängt 
 • Välj ytbehandling: krom (blankpolerad), vit eller matt krom
 • Välj riktning dvs om handtaget skall vara svängt mot höger eller vänster

  

Montera själv eller anlita fackman?

Produkten är relativt enkel att installera, förutsatt att du är en van hemmasnickare och att du har en komplett uppsättning verktyg hemma.

 MONTAGE

 • Monteras med envägsskruv
 • Standardavstånd mellan skruvhål - c/c 43 mm

Vänligen observera att en felaktig installation kan medföra skador på produkten och att du därmed kan förlora din reklamations- och garantirätt enligt §5 och §6 av våra köpvillkor. Om du installerar produkten själv, sker det alltid på egen risk. Läs mer om våra rekommendationer om du kan montera produkten själv eller om du ska anlita en fackman.

 

Mer information
Tillverkningsland
Godkänd Nej
Cylindertyp Nej
Handtagets svängning Nej
Returfjäder Nej
Ytbehandling Nej
Låsstolpens symmetri (Sym / Osym) Nej
Inåt / Utåt Nej
Hängning Nej
Tryckespinne (D X L) Nej
Höjd (mm) 55
Bredd (mm) Nej
Längd (mm) Nej
Djup (mm) Nej
Färg Nej
Produktvikt (kg) 0.3
Skriv din egen recension
Du recenserar:Låsbart handtag till fönster / altandörr ASSA Code Handle 7811
Customer Questions
Batterierna i mina ASSA Code Handle är slut. Vilka batterier behöver jag?

Hej, Till ASSA Code Handle behöver man lithiumbatteri av typ CR2. Mvh, /Magnus

Vilka batterier behöver jag till ASSA Code Handle?

Du behöver en lithiumbatteri av typ CR2.

Fick du svar på din fråga?
Vi hittade andra produkter som du kanske gillar!