Vattenfelsbrytare WaterFuse® Stuga inklusive installation

WaterFuse® Stuga är en vattenbrytare som är utvecklat för att skydda mot vattenskador i fritidshus. Systemet bygger på att det ska vara lätt att stänga av vattnet när huset lämnas. Produkten erbjuds inklusive installation till fast pris.

Installation

En vattenbrytare installeras på den ingående vattenledningen till fastigheten och installationen bör endast göras av auktoriserad VVS montör. Därför har vi tagit fram ett unikt erbjudande avseende installation av vattenfelsbrytaren till ett fast pris. Vänligen läs villkoren nedan.

7 575,00 kr
 
 • Produkten rekommenderas av If
 • Kompetent kundservice
 • 15 dagars öppet köp
Lagervara, leverans sker normalt inom 2-5 arbetsdagar

Om läckagebrytare

Fukt- och vattenskador  

Fukt- och vattenskador börjar nästan alltid med några få vattendroppar och är ofta svåra att upptäcka i tid, eftersom vattnet snabbt sugs upp av byggnadsmaterial och inredning och i värsta fall upptäcks skadan först när konstruktionen är mättad. 

En läckagebrytare skyddar effektiv mot vattenskador genom att stänger av vattnet och larmar med tydlig akustisk signal vid läckage.

Läs mer om hur du kan skydda dig från vattenskador i vår guide om vattenskador.

Om läckagebrytare

Fukt- och vattenskador

Fukt- och vattenskador börjar nästan alltid med några få vattendroppar och är ofta svåra att upptäcka i tid, eftersom vattnet snabbt sugs upp av byggnadsmaterial och inredning och i värsta fall upptäcks skadan först när konstruktionen är mättad. 

En läckagebrytare skyddar effektiv mot vattenskador genom att stänger av vattnet och larmar med tydlig akustisk signal vid läckage.

Läs mer om hur du kan skydda dig från vattenskador i vår guide om vattenskador.

Produktegenskaper för vattenbrytare WaterFuse® Stuga

I många stugor är den ingående vattenledningar placerad på ett svåråtkomligt ställe i källaren eller krypgrunden, vilket leder till att många inte stänger av vattnet när de lämnar stugan och eftersom det kan gå flera veckor tills man kommer tillbaka till stugan finns en betydande risk för vattenskador. WaterFuse® Stuga skyddar effektivt mot vattenskador i stugorn genom att enkelt kunna stänga av huvudvattenledningen vid ytterdörren när man lämnar stugan. Är diskmaskinen fortfarande på kan man välja fördröjd avstängning.

Med en eller fler vattendetektorer (tillbehör) kan man dessutom skydda stugan ytterligare genom att stänga av vattnet:

 • Vid läckage under diskmaskin eller tvättmasking 
 • Vid såpass låga temperaturer att det finns risk för frysskada 

Systemet har trådlös kommunikation mellan de olika delarna. Extra vattendetektorer och fjärrenheter kan köpas separat. Upp till 16 stycken kan installeras på en centralenhet.

 

Förpackningsinnehåll

I paketet ingår följande komponenter

 • 1 st motordriven ventil som passar till vattenrör med DN 20 / R 20 rör (3/4" tum, invändig gänga 24 mm, utvändig gänga 26 mm)
 • 1 st centralenhet, som kopplas ihop med ventilen
 • 1 st fjärrenhet för installation vid ytterdörren eller annat lämpligt ställe

  

Storleksguide för rördiameter

Måtten gäller för rördelar i mässing och i rostfritt. Listan visar R-mått (samma som DN-mått), äldre tums-beteckning samt invändigt och utvändigt cirka mått i millimeter (mm) på själva gängan. Dessa mätt gäller när man mäter själva gängan. Om man till exempel har en invändig gänga, mät gängan och se motsvarande mm mått, då får man rätt dimension på rördelarna. 

R / DN

    Tum

    Invändig
    gänga 

    Utvändig
    gänga 

R15 / DN15 

      1/2"

       19 mm

      21 mm

R20 / DN20   

      3/4"

       24 mm

      26 mm

 

Montage


Installation
 

En vattenfelsbrytare installeras på den ingående vattenledningen till fastigheten och installationen bör endast utföras av en auktoriserad VVS montör. Läs nedan vilka förutsättningar som måste finnas samt hur installationen inom ramen för vårt erbjudande går till.

 

Hur går installationen till?

I samband med att beställning av en vattenfelsbrytare till villa eller en läckagebrytare till fritidshus inklusive installation kommer vi att kontakta er för att säkerställa att nedanstående förutsättningar finns:

 • Det ska gå att köra fram till er fastighet med bil.
 • Ett eluttag på 220 V ska finnas inom 1,5 meter från installationen.
 • Vattenrören får inte vara monterade i vägg utan ska vara frilagda med minst 2 cm.
 • Vattenrören ska ha en diameter mellan 22-33 mm.
 • Efter vattenmätaren måste det finns 28 cm frilagt rör för att göra plats för vattenfelsbrytaren eller läckagebrytaren.
 • Vattenrören ska vara av koppar, plast eller stål. Äldre galvaniserade rör rekommenderas ej att göra en installation på.

Om samtliga förutsättningar är uppfylda, kommer våra lokala installationspartners att kontakta er för tidsbokning av installationen. Installatören har med sig produkten och installationstillbehör.

Villkor

I priset ingår vald produkt, installationsmaterial på befintliga rör med angivna förutsättningar, transport 50 km, installation av sensor i diskbänkskåp och under diskmaskin (placerad max 1,5 m från diskbänksskåp) samt test av produkten.

Specifikation
Leveranstid Lagervara, leverans sker normalt inom 2-5 arbetsdagar
Godkänd Ja
Certifikat CE
CE märkning Ja
Strömkälla 220V AC
Produktvikt (kg) 3
Hur lång är kabeln som kopplar kulventilen in i elektronikenheten på läckagebrytaren Waterfuse?
​Kabeln som kopplar kulventilen till elektronikenheten är exakt 1,7 meter lång.
Fick du inte svar på din fråga?
Write Your Own Review
Du recenserar:Vattenfelsbrytare WaterFuse® Stuga inklusive installation
Your Rating