Kolmonoxidvarnare FireAngel Wi-Safe2 Sammankopplingsbar

Kolmonoxidvarnare FireAngel är marknadens mest avancerade kolmonoxidvarnare. Kolmonoxidvarnaren ingår i ett komplett system av brand-, temperatur- och kolmonoxidvarnare samt siren och kontrollpanel, som kommunicerar trådlös med varandra. Samtliga FireAngel komponenter har ett inbyggt batteri med en livslängd på hela 10 år.

Vi rekommenderar FireAngel till alla kunder som är i behov av ett brandvarnaresystem bestående av flera komponenter och som inte vill kompromissa gällande kvalitet.

Specialpris 940,00 kr Ordinarie pris 1 175,00 kr
 
 • Produkten rekommenderas av If
 • Kompetent kundservice
 • 15 dagars öppet köp
Lagervara

Om kolmonoxidvarnare

Brandvarnare  

Kolmonoxid (CO) är en mycket giftig gas utan färg, lukt eller smak, som uppstår vid en ofullständning förbränning på grund av syrgasunderskott vid eldning i kamin eller spis inomhus. I Sverige dör ca 200 personer per år pga kolmonoxidförgiftning, och majoriteten orsakas av rökgasförgiftning i samband med eldsvådor inomhus. En kolmonoxidvarnare larmar effektivt redan vid små mängder och rekommenderas till alla utrymme med spis eller kamin.

Lär dig mer om de oika typer av gas- och brandvarnare samt var man ska installera och hur man bör underhålla en brandvarnare med mera i vår guide om brandvarnare.

Om kolmonoxidvarnare

Brandvarnare

Kolmonoxid (CO) är en mycket giftig gas utan färg, lukt eller smak, som uppstår vid en ofullständning förbränning på grund av syrgasunderskott vid eldning i kamin eller spis inomhus. I Sverige dör ca 200 personer per år pga kolmonoxidförgiftning, och majoriteten orsakas av rökgasförgiftning i samband med eldsvådor inomhus. En kolmonoxidvarnare larmar effektivt redan vid små mängder och rekommenderas till alla utrymme med spis eller kamin.

Lär dig mer om de oika typer av gas- och brandvarnare samt var man ska installera och hur man bör underhålla en brandvarnare med mera i vår guide om brandvarnare.

Produktegenskaper för kolmonoxidvarnare FireAngel Wi-Safe2

 • Testad och godkänd enligt CE, EN 50291
 • Sändningsfrekvens 868 MHz
 • Temperaturområde 4 ºC - 38 ºC
 • Luftfuktighet under drift: upp till 90% icke-kondens
 • Strömförbrukning drift: <40 uA 
 • Strömförbrukning alarm: <40 mA
 • Räckvidd: ca 35 meter inomhus, ca 200 meter vid  fri sikt
 • Maximal antal komponenter som kan kopplas ihop: 50 stycken
 • Material: ABS plast certifierat enligt UL94 VO brandtålig
 • Mått (B x H x D): 114 mm x 94.5 x 40 mm

 

Om brandvarnaresystem FireAngel Wi-Safe2

FireAngel Wi-Safe2 är marknadens mest avancerae brandvarnaresystem som lämpar sig till såväl villa, lägenhet, fritidshus samt kontor. Systemet består av ett antal olika komponenter som brandvarnare, temperaturvarnare, kolmonoxidvarnare, kontrollpanel, lågfrekvenssiren samt strobe/vibrationskudde. Upp till 50 stycken FireAngel Wi-Safe2 produkter kan kopplas ihop trådlöst i ett system.

Kommunikationen mellan komponenterna sker på det säkra frekvensbandet 868 Mhz, vilket betyder att den inte störs av övrig elektronisk utrustning som kommunicerar på det öppna frekvensbandet 434 Mhz. Räckvidden mellan komponenterna är cirka 35 meter inomhus och 200 meter vid fri sikt. Observera dock att konstruktionen (tjocka väggar) kan påverka räckvidden. 

Samtliga FireAngel produkter levereras med 5 års garanti mot tillverkningsfel. Batterier omfattas inte av garantin. Garantin gäller från inköpsdatum och garantiansvar är begränsat till värdet av en liknande brandvarnare.

Specifikation
Leveranstid Lagervara
Garanti 2 år
Typ av varnare Kolmonoxidvarnare
Certifikat CE
Godkänd Ja
Certifierad produkt SS-EN 50291 - Kolmonoxidvarnare
Frekvens 868 Mhz
Sammankopplingsbar Ja, trådlös
Pausfunktion Ja
Strömkälla Inbyggt batteri
Batteritid 10 år
Batteristorlek CR2
Färg Vit
Produktvikt (kg) 0.26
Varför är utbytesdatumet ibland kortare än 10 år på varnarna?
Hej! För att få produkterna godkända för den nordiska marknaden så skall utbytesdatum anbringas på brandvarnaren. Utbytesdatumet styrs av vilken månad och år som produkten är tillverkad.FireAngel (FA) brandvarnare har ett inbyggt batteri som aktiveras...
Jag har problem med falsklarm med mina brandvarnare, vad kan jag göra?
Nästan alla falsklarm beror på miljön som brandvarnaren är uppsatta i, till exempel att det finns för mycket damm, smuts, kondens eller liknande i luften. Vi rekommenderar därför alltid att läsa och följa anvisningarna i denna guide om falsklarm först.
Om jag förstår det rätt finns en FireAngel Gateway att köpa till och koppla systemet till hemmanätverket så att man kan få meddelanden om ev brand på mobilen? Säljer ni den?
Vi säljer inte FireAngel Gateway eftersom denna produkt inte har blivit certifierad i Sverige. Jag kan inte svara på exakt vad det beror på utan vet bara att det är så och att inga svenska återförsäljare säljer produkten. Senare under hösten 2021 ska den lanseras en annan Gateway som kommer att fungera med FireAngel och som kommer att vara certifierad, tyvärr har vi inte fler detaljer i dagsläge.
Finns det någon tydlig kontroll, typ en lampa, på att FireAngel brandvarnaren har kontakt med de andra i systemet?
FireAngel brandvarnaresystemet är utrustat med en testfunktion som gör att man enkelt kan testa samtliga varnare i systemet. Detta gör man akustiskt genom att lyssna om alla brandvarnare larmar, och inte optiskt (till exempel med en lampa).
Den har inbyggt batteri med en livslängd på 10 år. Innebär det att kolmonoxidvaranaren är förbrukad efter 10 år eller kan batteriet bytas?
Ja, alla typer av varnare med ett inbyggt batteri är förbrukade och måste ersättas när batteriet tar slut. Detta är en viktig säkerhetsfunktion eftersom man inte ska använda en varnare längre än 10 år då detektorerna och elektroniken fungerar sämre över...
Vad innebär Wi-Safe2?
Wi-Safe2 är eget protokoll för trådlös radiokommunikation mellan samtliga anslutna FireAngel produkter.
Vad är skillnaden mellan olika brandvarnare från FireAngel, Deltronic PX, HX, PHX, PHTX-serien, Houseguard Origo och Firephant?
Samtliga brandvarnare håller mycket hög kvalitet och uppfyller gällande godkännanden som CE-märkning och standarder som EN 14604. Samtidigt finns stora skillnader gällande pris och funktionalitet, nedan en överblick över de viktigaste skillnaderna
Varför bör man skaffa sammankopplingsbara brandvarnare?
Med sammankopplingsbara brandvarnare i hemmet kan man känna sig tryggare. Om du har en större bostad med många rum, stängda dörrar eller en bostad med flera våningar bör du ha sammankopplingsbara brandvarnare. I händelse av brand på nedre våningen skickar en trådlöst brandvarnare en radiosignal till de övriga kopplade brandvarnarna, t ex i sovrum på övervåningen. Larmar en brandvarnare så larmar alla helt enkelt.
Var placerar man en kolmonoxidvarnare?
Kolmonoxid har en densitet som motsvarar varm luft så kolmonoxidvarnaren kan monteras på olika platser. En felaktig placering kan påverka varnarens funktion så läs nedanstående punkter nedan för att veta vad du ska undvika för att din kolmonoxidvarnare...
Hej. Vi har öppet till nock i halva huset och sovrum på övre plan i den andra halvan. Kaminen står på nedre plan. Räcker det om vi har kolmonoxidvarnare på nedre plan eller bör vi även ha på övre plan? Dvs kan vi förvänta oss högre koncentration av CO högre upp i huset där det är öppet?
Vilka andra produkter kan jag koppla ihop med min Brandvarnare FireAngel?
De produkter som finns i FireAngel serien är: Brandvarnare, Temperaturvarnare, Kontrollpanel, Lågfrekvenssirén, Stroboskop och vibrationskudde, Kolmonoxidvarnare och Nätansluten brandvarnare. Klicka Här så kan du se, läsa mer och beställa dem.
Vad är det som gör brandvarnaresystemet FireAngel så bra?
Det är vår samlade bedömning utifrån ett stort antal olika parametrar. Vi ger en vägledning hur vi kom fram till resonnemanget i detta inlägg: https://www.stgeorge.se/sakerhetstankar/item/val-av-brandvarnaresystem-till-bostadsrattsforeningar/
Fick du inte svar på din fråga?
Write Your Own Review
Du recenserar:Kolmonoxidvarnare FireAngel Wi-Safe2 Sammankopplingsbar
Your Rating