Hjärtstartare LIFEPAK® CR2

Den innovativa, lättanvända och kompletta hjärtstartaren LIFEPAK CR 2 är den senaste produkten från Physio-Control. LIFEPAK CR 2 är framtagen för att vara extrem pålitlig och enkel att använda och är den enda defibrillatorn som genomför en analys av hjärtrytmen samtidigt som personen får hjärt-lungräddning. LIFEPAK CR 2 är alltid uppkopplad mot Internet via WIFI eller 3G och därmed kan hjärtstartarens aktuella status kontrolleras via tillhörande app eller webbgränsnitt, samt nya uppdateringar kan installeras på plats.

Specialpris 16 995,00 kr Ordinarie pris 22 495,00 kr
 
 • Produkten rekommenderas av If
 • Kompetent kundservice
 • 15 dagars öppet köp
Lagervara

Om hjärtstartare

Hjärtstartare  

Plötsligt hjärtstopp är den vanligaste dödsorsaken utanför sjukhus och kan drabba vem som helst, när som helst. Den enda behandling som har bevisat livräddande effekt vid hjärtstopp är hjärt-lungräddning (HLR) och en strömstöt från en hjärtstartare (defibrillator). Hjärtstartare har de senaste åren blivit både billigare och enklare att använda och lämpar sig därmed inte bara till arbetsplatser eller offentliga platser utan även till privatpersoner.

I vår guide om hjärtstartare har vi därför sammanställt de viktigaste aspekter vid val av hjärtstartare.

Om hjärtstartare

Hjärtstartare

Plötsligt hjärtstopp är den vanligaste dödsorsaken utanför sjukhus och kan drabba vem som helst, när som helst. Den enda behandling som har bevisat livräddande effekt vid hjärtstopp är hjärt-lungräddning (HLR) och en strömstöt från en hjärtstartare (defibrillator). Hjärtstartare har de senaste åren blivit både billigare och enklare att använda och lämpar sig därmed inte bara till arbetsplatser eller offentliga platser utan även till privatpersoner.

I vår guide om hjärtstartare har vi därför sammanställt de viktigaste aspekter vid val av hjärtstartare.

Demofilm om hjärtstartaren LIFEPAK® CR 2

 

Produktbeskrivning LIFEPAK® CR 2 defibrillator (hjärtstartare)

Enkelt att använda och kompromisslöst kvalitet

Lifepak CR 2 är den absolut mest kvalitativa hjärtstartaren som finns på marknaden. Med hela 8 års garanti och ett batteri samt elektroder som räcker upp till 4 år har Lifepak CR 2 världens längsta garanti. Användningen av andra hjärtstartare kan vara komplex och kräva flertalet förberedande steg samt uppladdning med bortfall av hjärtrytmanalys, medan Lifepak CR 2 är enkel och trygg att använda. Med en enkel design och tydliga röstinstruktioner guidas användaren genom livräddningsprocessen.

Till skillnad mot andra hjärtstartare på marknaden så utför CR 2 en analys av bröstkompressioner och EKG-rytm samtidigt som du utför HLR, vilket minskar pauserna avservärt mellan HLR och defibrillering. Medan hjärtstartaren laddar upp för att ge en till stöt analyserar cprINSIGHT-tekniken automatiskt hjärtrytmen för att avgöra om en defibrillering är nödvändig, om det inte visar sig möjligt för defibrillering så behöver du aldrig avbryta din HLR. När tiden man kan lägga på HLR blir längre ökar även blodcirkulationen i kroppen vilket ger bättre chanser för överlevnad. Om en defibrillering är nödvändig kommer enheten se till att defibrillering genomförs, helt utan att användaren är ansvarig för att bedöma vilken energinivå som behövs. Lifepak CR 2 klassas som marknadens mest tillförlitliga hjärtstartare.

 

Alltid uppkopplat med WIFI eller 3G till LifeLINK central

Lifepak CR 2 är alltid ansluten till LIFELINK central™ och genom AED Program Manager övervakas driften av varje enhet dagligen. Skulle något vara fel skickas en varning till din smartphone via mobilnätet (3G) eller WIFI. Hjärtstartaren skickar automatiska meddelanden till din smartphone varje gång funktionalitet har testats och gett ett positivt resultat. På så vis kan du alltid vara säker på att din Lifepak CR 2 är redo att användas. Genom LIFELINK™ AED Program Manager loggas även var enheten finns och batteriets status så du enkelt och snabbt kan kontrollera status på din hjärtstartare. Du får även en påminnelse när det är dags att byta ut batteriet samt elektroderna. Vid val av 3G så tecknar man ett abonemangsavtal på antingen 4 eller 8 år. Vart 5e år kommer det nya HLR-uppgifter och med WIFI eller 3G uppkoppling behöver du inte skicka in din hjärtstartare för uppdateringar utan du kan enkelt göra dom på plats. Självklart går hjärtstartaren att använda utan WIFI eller 3G, se då bara till att kontrollera din hjärtstartare med jämna mellanrum genom att se att den blinkar grönt och inte rött. Du kan även ta med den till en WIFI täckning och där med kontrollera status och eventuella uppdateringar.

Tillgång till LIFELINK central™ AED Program Manager kräver ett abonnemang, där man kan välja mellan följande tre nivåer:

 • LifeLINK Bas (kostnadsfritt), du ser att hjärtstartaren mår bra, när elektroder och batterier ska byttas samt vart den sitter någonstans.
 • LifeLINK Advance (119 kr/mån), förutom det som ingår i Bas paketet får kunden dagliga mail med uppdateringar om hur hjärtstartaren mår, samt viktiga påminnelser direkt i telefonen, till exempel när det närmar sig elektroder och batteribyte.
 • LifeLINK Premium (149 kr/mån) allt ovan inklusive obegränsat antal uppkopplingar / inloggningar. Det gör att kunden själv eller tredje part kan ta del av all information. Förflyttas Hjärtstartaren kommer dessutom ett SMS och ett mail med information. Även nya uppdateringar sköts direkt via appen!
 

Enkel användning av hjärtstartare LIFEPAK CR 2

Lifepak CR 2 möjliggör en mycket snabb defibrillering när så är nödvändigt. Även oerfarna användare kan snabbt börja rädda liv genom att göra följande två steg:

 1. Öppna defibrillatorns lock och exponera patientens bröstkorg.
 2. Dra i det röda handtaget och placera elektroderna enligt anvisningarna.

 

Produktspecifikation

 • Automatisk drift- och felsökning med lågt underhållsbehov tack vare WIFI och 3G uppkoppling
 • Ett eller tvåspråkig, med 16 olika språk att välja på (Svenska och Engelska förvalda)
 • ClearVoice™ som känner av bakgrundsljudet och justerar volym efter behov
 • cprINSIGHT™ som analyserar efter möjlig defibrillering under pågående HLR
 • HLR-vägledning som gör det enkelt och tydligt, vilket höjer kvalitén på HLR
 • Från 200J upp till 360J för mer effektiva stötar
 • Elektroder och batteri som håller i upp till 4 år
 • Barnknapp för vägledning och behandling av barnhjärtan (samma elektroder används som för vuxen)
 • Medföljande Res-Cue Kit som innehåller handskar, andningsmask, rakhyvel, sax och handspritsservett
 • Väska som tillval för förvaring i extra dammiga och smutsiga miljöer
 • Går att få som halvautomatisk (Rekomenderas endast för professionella användare)
 • Snabbaste defibrilleringen: <7 sekunder att ladda upp.
 • Damm- och stänksäker (IP55)
 • 8 års garanti 
 
 

Svenska HLR rådets krav på hjärtstartare

Hjärtstartaren skall följa Svenska HLR-rådets riktlinjer.
Svar: LIFEPAK CR 2 följer Svenska HLR-rådets riktlinjer till 100%.

Röstinstruktioner och bruksanvisning ska vara på svenska.
Svar: Röstintruktionerna samt bruksanvisningen är på svenska.

Hjärtstartaren och nödvändiga tillbehör, såsom elektroder, skall vara CE-märkta.
Svar: LIFEPAK CR 2 är CE-märkt.

Hjärtstartaren skall ge tydliga instruktioner steg-för-steg och elektroderna skall visa tydliga instruktioner för applicering.
Svar: LIFEPAK CR 2 använder sig av Physio-Control’s ClearVoice teknik som ger användaren klar och tydlig röstinstruktion.
På varje elektroder finns tydlig bild hur de skall appliceras.

Hjärtstartaren skall uppmärksamma användaren på eventuella fel.
Svar: LIFEPAK CR 2 testar sig själv och skulle ett fel upptäckas av apparaten så informeras de registrerade användare / ägare.

I vilken miljö skall hjärtstartaren förvaras i? Behöver apparaten anpassas för att kunna behandla barnhjärtan?
Svar: LIFEPAK CR 2 kan förvaras i de flesta olika miljöer som vi stöter på. Men skall apparaten förvaras en längre stund i minusgrader så rekommenderar vi att ett värmeskåp används. Det är elektroderna som tar stryk av långvarig kyla. Skall man behandla barnhjärtan så rekommenderar vi att våra barnelektroder används. Barnelektroderna reducerar energin med 4ggr. Så är det 200 joules som är inställt i apparaten så får barnet 50 joule. Om man nu måste behandla ett barn och våra barnelektroder inte finns vid apparaten så skall man behandla barnet med vuxenelektroder och vuxenenergi. Det är viktigt att det är minst 2,5 cm mellan elektroderna. Om det ej går så får man koppla Anterior-Posterior.

Vilken garantitid gäller? Support och service? Hjärtstartaren skall kunna uppdateras om nya riktlinjer för behandling ändras.
Svar: LIFEPAK CR 2 har 8 års garanti. Våra defibrillatorer är väldigt enkla att underhålla så underhållet kan kunden själv sköta. Om batteriet behöver bytas så tänds en batterisymbol upp i displayen. Nya elektroder och batterier beställs av oss. När nya riktlinjer kommer så går det självklart uppdatera defibrillatorn så att den följer den nya behandlingsmetoden. Vid större förändringar kan en ny mjukvara behövas och då kommer Physio-Control släppa ett uppgraderingskit så att ni som distributör eller kund enkelt kan uppdatera defibrillatorn på egen hand.

När rekommenderas byte av batteri och elektroder?
Svar: Byte av batteri och elektroder rekommenderas när utgångsdatumet på elektroderna eller när en batterisymbol visas i displayen. Normalt byter man elektroder och batteri efter ca 4 år eller efter användning på patient. På LIFEPAK CR 2 har batteriet en hållbarhet på 4 år och elektroderna 4 år.

Finns det träningsmöjligheter med hjärtstartaren?
Svar: Till LIFEPAK CR 2 finns det särskilda träningsenheter att köpa. Träningsenheterna är identiskt lik den skarpa enheten och man kan på ett enkelt sätt hoppa mellan olika scenarior.

Specifikation
Leveranstid Lagervara
Varumärke Physio-control
Garanti 8 år
Certifikat CE, FDA
Hjärtstartarens funktioner Metronom, Självtest
Elektrodens livslängd (ca) 4 år
Batteritid 4 år
IP klass IP55 - Dammsäkert och Spolsäkert
Färg Vit
Produktvikt (kg) 2.0000
Det finns inga frågor och svar om denna produkt än.
Fick du inte svar på din fråga?
Write Your Own Review
Du recenserar:Hjärtstartare LIFEPAK® CR2
Your Rating