Hjärtstartare LIFEPAK® CR Plus

Hjärtstartaren LIFEPAK CR® Plus defibrillator har utvecklats för att kunna användas av lekmän i kommersiella och offentliga miljöer och ger exakta instruktioner med lugn och tydlig röst om vad som ska göras, ett steg i taget. Till priset av en modern tv så kan nu vem som helst klara av att ge en annan människa den viktigaste hjälpen vid ett hjärtstopp. Endast HLR (hjärt-lungräddning) klarar inte av att starta ett hjärta utan HLR hjälper endast till att syresätta hjärnan. I kombination med en hjärtstartare och HLR inom ett par minuter efter hjärtstopp, så har din kollega eller nära anhöriga 50-70% större chans att överleva. Chansen till överlevnad utan defibrillator minskar med 10% per minut.

Från 14 995 kr Ordinarie pris 17 212,50 kr
- +
 • Produkten rekommenderas av If
 • Kompetent kundservice
 • 15 dagars öppet köp
 • Tillgänglighet: I Lager
 • Leveranstid 3-5 dagar

Demofilm om LIFEPAK® CR Plus

 

Produktbeskrivning LIFEPAK® CR Plus defibrillator (hjärtstartare) samt AED väska

LIFEPAK CR® Plus utvecklats för att kunna användas av lekmän i kommersiella och offentliga miljöer. Hjärtstartaren börjar med att avger en energi på 200 joule, och skulle personen i fråga vara svårdefibrillerad så kommer LIFEPAK CRPlus att höja styrkan eftersom. De flesta patienter går igång på första stöten men sen finns det alltid några som måste ha mer stötar och då måste man höja energin.

I paketet ingår:

 • LIFEPAK CR® Plus defibrillator
 • Väska
 • Batteri
 • QUIK-PAK elektroder
 • AMBU® Res-Cue Mask® Första hjälpen -väska

 

AMBU® Res-Cue Mask® Första hjälpen -väskan är enkel att fästa vid defibrillatorn, och har följande innehåll:

 • Ingångshandskar av vinyl (2 par)
 • Andningsmask med filter och backventil
 • Engångsrakhyvel
 • Antiseptisk våtservett
 • Klädsax
 • Användarmanual
 • Instruktions-DVD
 • Snabbguide

Tekniska specifikationer

 • Höjd: 10,7 cm.
 • Bredd: 20,3 cm.
 • Djup: 24,1 cm, utan handtag.
 • Vikt: 2,0 kg med CHARGE-PAK och elektroder.
 

Underhåll av batterier och elektroder på LIFEPAK® CR Plus

LIFEPAK CRPlus har en tydlig beredskapsdisplay som visar apparatens status med hjälp av 4 symboler, se nedan. Den har också branschunika SafeGuard Power System med dubbla säkerhetsnivåer för extra trygghet. Det bygger på att LIFEPAK CRPlus har en laddningsstav som laddar det interna batteriet som sitter fastmonterad i apparaten. Om batterisymbolen lyser i beredskapsdisplayen så är fortfarande interna batteriet fulladdat och interna batteriet har en kapacitet på ca 30 defibrilleringar. Nästa varning är varningstriangeln och då har man ca 3-4 defibrilleringar kvar i batteriet och då är det bråttom att byta laddningstaven. Så man skall aldrig vänta så länge innan man byter laddningstaven.

Enheten testar sig själv en gång i veckan och skulle något fel hittas av enheten så försvinner OK symbolen i beredskapsdisplayen och en skiftnyckel tänds upp istället. Då skall Physio-Control kontaktas direkt.

Laddningsstaven och elektroderna har en synkroniserad utbytescykel som ger ett effektivt och ett minimalt underhåll.

Physio-Control rekommenderar att innehavaren skall utföra regelbundna kontroller och det innebär visuell kontroll av beredskapsdisplayen och bästföre datumet av elektroderna. Datumet på elektroderna syns om man öppnar tygväskans lock. Skulle batterisymbolen lysa så skall ett nytt batteri-elektrodkit beställas.

Symboler och deras förklaring på LIFEPAK CRPlus:

 • OK – Allt är bra med apparaten och batteriet.
 • Batterisymbolen – Laddningsstavens kapacitet är låg, rekommenderas att bytas ut för att inte riskera interna batteriets kapacitet.
 • Varningstriangeln – Interna batteriets kapacitet är väldigt lågt, ca 3-4 stötar kvar. Man har väntat för länge med att byta laddningsstaven och nu finns risken att apparatens funktion upphör om den används på en patient.
 • Skiftnyckeln – Något fel har dykt upp under apparatens automatiska självtest, kontakta Physio-Control så fort som möjligt.
 
 

Svenska HLR rådets krav på hjärtstartare

Hjärtstartaren skall följa Svenska HLR-rådets riktlinjer.
Svar: LIFEPAK CRplus följer Svenska HLR-rådets riktlinjer till 100%.

Röstinstruktioner och bruksanvisning ska vara på svenska.
Svar: Röstintruktionerna samt bruksanvisningen är på svenska.

Hjärtstartaren och nödvändiga tillbehör, såsom elektroder, skall vara CE-märkta.
Svar: LIFEPAK CRplus är CE-märkt samt godkänd av amerikanska FDA.

Hjärtstartaren skall ge tydliga instruktioner steg-för-steg och elektroderna skall visa tydliga instruktioner för applicering.
Svar: LIFEPAK CRplus använder sig av Physio-Control’s ClearVoice teknik som ger användaren klar och tydlig röstinstruktion.
På varje elektroder finns tydlig bild hur de skall appliceras.

Hjärtstartaren skall uppmärksamma användaren på eventuella fel.
Svar: LIFEPAK CRplus testar sig själv och skulle ett fel upptäckas av apparaten så tänds en skiftnyckel upp i displayen.

I vilken miljö skall hjärtstartaren förvaras i? Behöver apparaten anpassas för att kunna behandla barnhjärtan?
Svar: LIFEPAK CRplus kan förvaras i de flesta olika miljöer som vi stöter på. Men skall apparaten förvaras en längre stund i minusgrader så rekommenderar vi att ett värmeskåp används. Det är elektroderna som tar stryk av långvarig kyla. Skall man behandla barnhjärtan så rekommenderar vi att våra barnelektroder används. Barnelektroderna reducerar energin med 4ggr. Så är det 200 joules som är inställt i apparaten så får barnet 50 joule. Om man nu måste behandla ett barn och våra barnelektroder inte finns vid apparaten så skall man behandla barnet med vuxenelektroder och vuxenenergi. Det är viktigt att det är minst 2,5 cm mellan elektroderna. Om det ej går så får man koppla Anterior-Posterior.

Vilken garantitid gäller? Support och service? Hjärtstartaren skall kunna uppdateras om nya riktlinjer för behandling ändras.
Svar: LIFEPAK CRplus har 8 års garanti. Våra defibrillatorer är väldigt enkla att underhålla så underhållet kan kunden själv sköta. Om batteriet behöver bytas så tänds en batterisymbol upp i displayen. Nya elektroder och batterier beställs av oss. När nya riktlinjer kommer så går det självklart uppdatera defibrillatorn så att den följer den nya behandlingsmetoden. Vid större förändringar kan en ny mjukvara behövas och då kommer Physio-Control släppa ett uppgraderingskit så att ni som distributör eller kund enkelt kan uppdatera defibrillatorn på egen hand.

När rekommenderas byte av batteri och elektroder?
Svar: Byte av batteri och elektroder rekommenderas när utgångsdatumet på elektroderna eller när en batterisymbol visas i displayen. Normalt byter man elektroder och batteri efter ca 2,5 år eller efter användning på patient. På LIFEPAK CRplus har batteriet en hållbarhet på 2,5 år och elektroderna 2,5 år.

Finns det träningsmöjligheter med hjärtstartaren?
Svar: Till LIFEPAK CRplus finns det särskilda träningsenheter att köpa. Träningsenheterna är identiskt lik den skarpa enheten och man kan på ett enkelt sätt hoppa mellan olika scenarior.

Mer information
Lagerstatus Lagervara med omgående leverans
Färg Gul
Batteriets livslängd (ca) 2,5 år
Elektrodens livslängd (ca) 2,5 år
IP klass Nej
Godkännanden CE, FDA
Garanti 8 år
Produktvikt (kg) 2.0000
Bredd (mm) Nej
Djup (mm) Nej
Höjd (mm) Nej
Skriv din egen recension
Du recenserar:Hjärtstartare LIFEPAK® CR Plus
Customer Questions
Det finns inga frågor och svar om denna produkt än.
Fick du svar på din fråga?
Vi hittade andra produkter som du kanske gillar!