Hjärtstartare HeartSine Samaritan PAD 350P

HeartSine Samaritan Pad 350P är en liten och lättanvänd hjärtstartare speciellt framtagen för offentligt bruk, som med tydliga instruktioner tryggt guidar användaren genom hela händelseförloppet.

Specialpris 13 596,00 kr Ordinarie pris 16 995,00 kr
 
  • Produkten rekommenderas av If
  • Kompetent kundservice
  • 15 dagars öppet köp
Lagervara

Om hjärtstartare

Hjärtstartare  

Plötsligt hjärtstopp är den vanligaste dödsorsaken utanför sjukhus och kan drabba vem som helst, när som helst. Den enda behandling som har bevisat livräddande effekt vid hjärtstopp är hjärt-lungräddning (HLR) och en strömstöt från en hjärtstartare (defibrillator). Hjärtstartare har de senaste åren blivit både billigare och enklare att använda och lämpar sig därmed inte bara till arbetsplatser eller offentliga platser utan även till privatpersoner.

I vår guide om hjärtstartare har vi därför sammanställt de viktigaste aspekter vid val av hjärtstartare.

Om hjärtstartare

Hjärtstartare

Plötsligt hjärtstopp är den vanligaste dödsorsaken utanför sjukhus och kan drabba vem som helst, när som helst. Den enda behandling som har bevisat livräddande effekt vid hjärtstopp är hjärt-lungräddning (HLR) och en strömstöt från en hjärtstartare (defibrillator). Hjärtstartare har de senaste åren blivit både billigare och enklare att använda och lämpar sig därmed inte bara till arbetsplatser eller offentliga platser utan även till privatpersoner.

I vår guide om hjärtstartare har vi därför sammanställt de viktigaste aspekter vid val av hjärtstartare.

Produktbeskrivning HeartSine Samaritan PAD 350P defibrillator (hjärtstartare)

HeartSine Samaritan Pad 350P använder sig av patenterad elektrodteknologi, avancerad och stabil mjukvara och patenterad SCOPE™, en bifasisk teknologi (en bifasisk stöt är en elektrisk ström som leds genom hjärtat först i ena riktningen och sedan i den andra) för att analysera hjärtrytmen och rekommendera elchock vid behov.
HeartSine Samaritan Pad 350P tillverkas inom Europa med Europeiska komponenter. HeartSine Technologies är en av världens största producenter av hjärtstartare med hög kvalitet och pålitlighet.


Elektroder

HeartSine Samaritan Pad 350P använder elektroder som till skillnad från andra är tillverkade med silverlegering. Överledningen mellan elektrodplattan och hjärtstartaren är viktig för korrekt insamlande av data. Silver leder data och reducerar störningar på ett överlägset sätt än traditionella elektrodplattor baserat på aluminiumlegering.

 

Bärbar och lätt

HeartSine Samaritan Pad 350Pär tillverkad med moderna komponenter, väger endast 1,1 kg och är därmed betydligt mindre än andra hjärtstartare.

 

Tålig

HeartSine Samaritan Pad 350P är stöt- och vibrationstålig och har IP-klass 56, vilket är branschens högsta klassificering avseende damm och fukttålighet. Hjärtstartaren har en fabriksgaranti på 8 år.

 

Alltid redo

En statusindikator blinkar för att visa att hjärtstartaren fungerar och är redo att användas. Automatiskt självtest utförs varje vecka. Två komponenter, ett utgångsdatum HeartSine Samaritan Pad 350P enda underhålls komponenter, batteri och elektroder, är kombinerat i en kassett så kallat Pad-Pak™. Den unika kombinationen gör att endast ett utgångsdatum behöver kontrolleras. Kombinationen med batteri och elektroder är den säkraste lösningen på marknaden

 

Låg driftskostnad

Med en standby-tid på minst 4,5 år från tillverkningsdatum är lösningen med Pad-Pak™ betydligt kostnadseffektivare jämfört med hjärtstartare med separata batteri och elektrodplattor.

 

Förpackningsinnehåll

  • 1 st HeartSine Samaritan PAD 350P
  • 1 st Förvaringsväska
  • 1 st Kombinerad batteri/elektrodkassett
  • 1 st Bruksanvisning

 

Svenska HLR rådets krav på hjärtstartare

Hjärtstartaren skall följa Svenska HLR-rådets riktlinjer.
Svar: HeartSine Samaritan PAD 350P följer Svenska HLR-rådets riktlinjer till 100%.

Röstinstruktioner och bruksanvisning ska vara på svenska.
Svar: Röstintruktionerna samt bruksanvisningen är på svenska.

Hjärtstartaren och nödvändiga tillbehör, såsom elektroder, skall vara CE-märkta.
Svar:HeartSine Samaritan PAD 350P är CE-märkt samt godkänd av amerikanska FDA.

Hjärtstartaren skall ge tydliga instruktioner steg-för-steg och elektroderna skall visa tydliga instruktioner för applicering.
Svar:HeartSine Samaritan PAD 350P ger användaren klar och tydlig röstinstruktion. På varje elektroder finns tydlig bild hur de skall appliceras.

Hjärtstartaren skall uppmärksamma användaren på eventuella fel.
Svar:HeartSine Samaritan PAD 350P testar sig själv och skulle ett fel upptäckas av apparaten så tänds en skiftnyckel upp i displayen.

I vilken miljö skall hjärtstartaren förvaras i? Behöver apparaten anpassas för att kunna behandla barnhjärtan?
Svar:HeartSine Samaritan PAD 350P kan förvaras i de flesta olika miljöer som vi stöter på. Men skall apparaten förvaras en längre stund i minusgrader så rekommenderar vi att ett värmeskåp används. Det är elektroderna som tar stryk av långvarig kyla. Skall man behandla barnhjärtan så rekommenderar vi att våra barnelektroder används. Barnelektroderna reducerar energin med 4ggr. Så är det 200 joules som är inställt i apparaten så får barnet 50 joule. Om man nu måste behandla ett barn och våra barnelektroder inte finns vid apparaten så skall man behandla barnet med vuxenelektroder och vuxenenergi. Det är viktigt att det är minst 2,5 cm mellan elektroderna. Om det ej går så får man koppla Anterior-Posterior.

Vilken garantitid gäller? Support och service? Hjärtstartaren skall kunna uppdateras om nya riktlinjer för behandling ändras.
Svar: HeartSine Samaritan PAD 350P har 8 års garanti. Våra defibrillatorer är väldigt enkla att underhålla så underhållet kan kunden själv sköta. Om batteriet behöver bytas så tänds en batterisymbol upp i displayen. Nya elektroder och batterier beställs av oss. När nya riktlinjer kommer så går det självklart uppdatera defibrillatorn så att den följer den nya behandlingsmetoden.

När rekommenderas byte av batteri och elektroder?
Svar: Byte av batteri och elektroder rekommenderas när utgångsdatumet på elektroderna eller när en batterisymbol visas i displayen. Normalt byter man elektroder och batteri efter ca 2,5 år eller efter användning på patient. På HeartSine Samaritan PAD 350P har batteriet en hållbarhet på 4,5 år och elektroderna 4,5 år.

Finns det träningsmöjligheter med hjärtstartaren?
Svar: Till HeartSine Samaritan PAD 350P finns det särskilda träningsenheter att köpa. Träningsenheterna är identiskt lik den skarpa enheten och man kan på ett enkelt sätt hoppa mellan olika scenarior.

 
Specifikation
Leveranstid Lagervara
Varumärke Physio-control
Garanti 8 år
Certifikat CE, FDA
Elektrodens livslängd (ca) 5 år
Batteritid 5 år
IP klass IP56 - Dammsäkert och spolsäker högt tryck
Färg Gul
Produktvikt (kg) 1.1
Det finns inga frågor och svar om denna produkt än.
Fick du inte svar på din fråga?
Write Your Own Review
Du recenserar:Hjärtstartare HeartSine Samaritan PAD 350P
Your Rating