Vill kunna fjärrstyra el-radiatorer på vårt fritidshus utanför Nyköping med 1 YOYOPower huvudenhet + 4 extraenheter. 1) Jag är osäker på vilken controllenhet jag behöver: YoYo Power GSM eller Power 4G? Jag har Telia som operatör och en Samsung 8 mobil med Android. Acceptabel mottagning med 4G vid fritidshuset, men inget internet/Wifi inkopplat under vinterhalvåret. 2) Kan jag ladda ner appen till min mobil? Såg någonstans att Google tagit bort den möjligheten. 3) Det krävs ett SIM-kort till huvudenheten som inte verkar ingå i leveransen. Vilket slags kort måste man skaffa och vad kostar ett sådant?

Hej Per,

  1. För ändamålet kan man välja vilken som helst av YOYOPower GSM Control eller YOYOPower 4G Control. GSM-modellen förutsätter att det finns 2G (GSM)-täckning. 4G-modellen kopplar upp till 4G i första hand och om det inte finns, så kopplar den upp till 2G (GSM). Det går bra att använda en Android-mobil. Telia SIM-kort går också bra att använda förutsatt att Telia har täckning på platsen. YOYOPower använder sig inte av WiFi så det behövs inte.
  2. Det går bra att ladda ner appen från Google Play. Sök efter YOYOPower SMS. https://play.google.com/store/apps/details?id=com.usmai.yoyo.sms. Vi har inte tidigare hört att appen inte skulle gå att ladda ner. Vore intressant för oss att veta var denna information kommer ifrån.
  3. Ja, YOYOPower GSM och YOYOPower 4G kräver ett SIM-kort. Det skall vara av standardstorlek ”Mini” och skall ha fungerande SMS-tjänst. SIM-kortets PIN-kodslås skall vara avstängt. SIM-kortet från valfri mobiloperatör kan användas. Operatören Tre har inget 2G (GSM)-nät. SIM-kort från Tre kan alltså inte användas till YOYOPower GSM men går bra i YOYOPower 4G. Oladdade Comviq kontantkort med avaktiverat PIN-kodslås kan beställas i samband med beställningen.

Med vänlig hälsning,

/Marc

Fick du inte svar på din fråga?