Om inbrottsskydd

Kan jag montera fönsterlås på ett fönster med ej låsbart handtag?
Ja, fönsterlås kan med fördel monteras när man saknar låsbara handtag. (Och även om man har låsbara handtag erbjuder fönsterlås extra säkerhet.)
Vad är skillnaden mellan c-profilerna typ 'U' och 'UF'?
Brytskydd /C-profilerna typ U och UF är väldigt snarlika modeller, men C-profil typ U är för utåtgående dörrar och fönster, där dörrprofilen är minst 36 mm bred. C-profil typ UF är för utåtgående falsade dörrar och fönster, där dörrprofilen är minst...
Kan man koppla mer än en tryckknapp till samma dörrklocka?
Trådlösa dörrklockor från Honeywell har stöd för anslutning av upp till 6 trådlösa tillbehör, trådbundna dörrklockor har stöd för anslutning av upp till 2 trådbundna och 4 trådlösa tryckknappar, beroende på modell.
Kan man koppla mer än en dörrklocka till samma tryckknapp?
Ja, du kan koppla så många Honeywell dörrklockor som du vill till en Honeywell tryckknapp via Honeywell ActivLink-teknologin. På så sätt kan du placera dörrklockenheter på flera olika ställen.
Är barnskyddande handtagsspärren ASSA 850 godkänd?
ASSA 850 är en barnskyddande handtagsspärr som inte är godkänd enligt SS 3620 för låsbara handtag till fönster och balkong- samt dörrhandtag.
Går det att byta koden flera gångerpå nyckelgömma med kombinationslås ABUS 787? Och godkänner försäkringsbolag att nyckel är placerad i sådant skåp?
Ja, man kan byta koden flera gånger. Angående din fråga om försäkringskraven så kan och får vi inte på försäkringsspecifika frågor utan behöver be dig att kontakta din försäkringsrådgivare. Svaret beror sannolikt på vilken nyckel som ska förvaras i den...
Jag har en säkerhetsdörr med tjocklek 58 mm med ett gammalt låshus ASSA 8765 med rak regel, symmetrisk låsstolpe och ett dorndjup på 50 mm. Får man byta det här låshuset mot ett nytt låshus ASSA 2000 med rak regel, symmetrisk låsstolpe och ett dorndjup på 50 mm och komplettera det med en behörssats ASSA Entré d12-B1 Epok 1956, med tanken på att man behöver borra i säkerhetsdörren ett extra håll för den vreden som finns i det?
Principiellt ser jag inga större praktiska problem i att borra ett extra hål i säkerhetsdörren för att kunna byta ett äldre låshus mot ett nyare låshus med vred men jag skulle kontakta leverantören av säkerhetsdörren för att få deras åsikt för säkerhets...
Vilken profil på brytskydd ska man använda på överkantshängda Elit-fönster? (Det är en spalt på ca 1 cm i underkant av fönstret)
Ett överkantshängt fönster kan likställas med ett vanligt utåtgående fönster, därför fungerar principiellt samtliga c-profiller för utåtgående fönster. Skillnaden är hur dessa monteras, och detta beror i huvudsak på måtten på fönsterbåden, fönsterkarmen...
Vi är intresserade av en säkerhetsdörr i form av en pardörr, att installeras innanför våra befintliga entrépardörrar i en lägenhet. Vad kan ni erbjuda? Med vänliga hälsningar, Mats
Vår samarbetspartner kommer att kontakta dig för att hjälpa dig med dina frågor och ge dig ett prisförslag inom kort. Om du har några andra frågor utöver säkerhetsdörrar, tveka inte att kontakta oss igen.
Är inkrypningsskydden från Rikamo certifierade enligt SSF och klassade i klass 2?
Inkrypningsskydden från Rikamo är inte certifierade (och därmed inte heller klassade). Jag letade om det fanns liknande certifierade inkrypningsskydd men så verkar inte fallet. Anledningen är att ett certifierat inkryopningsskydd ska vara ett stålgaller, laminerat glas eller polykarbonatskiva. Inkrypningsskyddet ska täcka hela den oskyddade ytan och vara monterat på insidan av fönstret. Skyddet ska sättas fast i fönsterkarm eller i omgivande väggparti på sådant sätt att det inte kan demonteras utan avsevärd svårighet. Maskvidd på galler får inte överstiga 15 x 30 cm.
Hej, Skall beställa två stycken BEHÖRSSATS ASSA ENTRÉ D12-S1 EPOK 1956 till två groventrér. Har ny entrédörr med monterat ASSA D-12 K1 och Assa Koden på nyckeln är först 7 siffror därefter mellanrum och 3 siffror mellanrum igen och en siffra till (1650050 926 4). Är det hela numret som skall anges eller ska inte sista siffran med, vid beställning av befintlig låsning? Står att koden består av 10 eller 11 siffror på er sida.
Nyckelnumret består dels av den 7-siffriga koden från den blå brickan samt en 3-siffrig säkerhetskod direkt efter den 7-siffriga koden. Därefter kommer ytterligare en kontrollsiffra och därmed blir det totalt 11 siffror. Det är alltså denna kod på 11 siffror som du ska ange.
Vad är det för skillnad på låset ASSA 40B7 och ASSA 40B7 SB-pack?
Den enda skillnaden är själva förpackningen, SB-pack är en förpackning som man är van vid från butiksmiljöer medan den andra levereras i plastpåse. Innehållet är detsamma.
Hej. Jag köpte en låscylinder av er. Er beskrivning av låscylinder säger att det går att använda låscylindern till ytterdörrar. Men jag blir fundersam då det står följande på paketet för låscylindern: "för utrymmen utan krav på godkänd låsning. för invändig låsning av fönster och altandörr" Behöver få svar på min fråga om denna låscylinder är OK att använda på ytterdörrar eller inte. Hälsningar, Attila
Hej Attila, På produktsidan står "ASSA d12 1201 är en ovalcylinder med kopieringsskydd för innerdörrar samt balkong- och altandörrar och fönsterlås." Eller var hittade du beskrivningen som du hänvisar till? Oavsett kan man använda denna låscylinder...
Om det är 4 meter och 5 cm upp till fönster, behöver jag eller behöver jag inte skalskydd för att uppnå Larmklass 2?
Utdrag från Ifs försäkringsvillkor: "Fönster belägna lägre än fyra meter från markplan skyddas med glasdetektorer och, om de är öppningsbara även med magnetkontakter, eller indraget skalskydd genom rörelse- eller linjedetektorer. (Indraget skalskydd accepteras inte i kombination med skyddsklass 3)." Eftersom dina fönster verkar vara högre än 4 meter borde denna villkor inte gäller i ditt fall. Men, kolla gärna med Ifs försäkringsrådgivare för att vara på den säkra sidan.
Sida
Fick du inte svar på din fråga?