Om digitala lås

Kan man koppla Yale Easy till Verisure?

Nej, det är inte möjligt tyvärr, det går bara med Yale Doorman.

Jag är i behov av två stycken Yale Doorman V2N, 1 st mikroenhet som jag vill styra via appen, vad är totala antalet användare jag kan ha på låsen? Är det 20 st? Jag behöver mer än 10 brickor, hur ser den tekniska lösningen ut för att ha fler brickor än 10st?

Yale Doorman är framtagen för hemmabruk med ett fåtal användare, det är inte ett passersystem för ett stort antal användare. Man kan ha upp till 10 st nyckelbrickor per lås och 9 st användare per app.

Är digitala lås och låstillbehör som Yale Doorman, Yale Entr S, Yale Easy, Friday Smart Lock, Glue Smart Kit, Habo Tribe och MyLoq godkända?

If har inte längre några låskrav, vilket innebär att samtliga dörr- och fönsterlås är godkända av If, även digitala.

Är det biometriska ytterdörrlåset Habo Tribe godkänt av Ifs hemförsäkring?

Ja, Habo Tribe är godkänt av försäkringsbolaget If.

Är Yale Doorman ett godkänt lås?

Yale Doorman har testats och certifierats enligt SS 3522 i klass 3 och är därmed godkänt av Svenska Stöldskyddsförening (SSF) under följande förutsättningar:  Låset ska vara i bortasäkrat läge med advanced mode. Kodblockering och automatisk låsning...

Vad betyder det att en produkt är godkänd?

En produkt anses i regel att vara godkänd om den har testats och certifierats av ett testinstitut i enlighet med gällande standarder och normer (till exempel SS eller EN). Observera att många standarder och normer är indelade i olika klasser och att ...

Är Habo Tribe godkänt av samtliga försäkringsbolag (i Sverige)?

Habo Tribe har per idag (september 2018) inte testats och certifierats enligt SS 3522 och är därmed inte godkänt av Stöldskyddsföreningen (SSF). Men försäkringsbolagen gör idag olika bedömningar. Medan vissa försäkringsbolag utgår från de lås som är godkända av Stöldskyddsföreningen, godkänner andra försäkringsbolag (som tex If) alla digitala lås och ytterligare några godkänner endast en viss användning av lås.

Jag vill ha 5 stycken Yale Doorman till samma hus och vill kunna styra dessa via appen. Vad behöver jag?

Hej, Om du vill styra fem dörrar med Yale Doorman lås via Verisure-appen behöver du följande: 5 st Yale Doorman V2N lås 5 st SmartLock Modul (en till varje Yale Doorman) 1 st SmartLock Box En SmartLock Box kan för övrigt styra upp till sex (...

Hur många användare kan man ha i Verisure appen till Yale Doorman?

Man kan skapa upp till 9 st olika användare i Verisure appen. Det som man skulle kunna göra är att man skapa en generell användare som används av flera personer och på så sätt finns inga begränsningar hur många app-användare ett Yale Doorman lås kan ha. Enda nackdelen är att man inte längre kan se vilka användare som har öppnat låset, om man nu vill göra det.

Är alla lås ni säljer godkända?

Hej! Nej, alla lås är inte godkända. Det framgår dock alltid tydligt om ett lås är godkänt eller inte. I vänsternavigationen finns dessutom möjlighet att filtrera endast godkända lås. Anledning till att vi också säljer icke-godkända lås är att det ...

När får ni in Yale entr s igen ?

Hej Kenneth, Tyvärr har vi fortfarande inte fått något datum från Yale / ASSA, så vi vet faktiskt inte. Mvh /Magnus

Yale Easy kodlås till dörr. Ska ha den till ett förråd ute. Funkar den även om den inte är vinterbonad? Alltså förråd ute i svensk vinter med temp under noll? Och vad är skillnad med utåtgående och inåtgående på denna modell? Förstår inte skillnaden.

Insidan är designad för torra och tempererade utrymmen, Vid montage i ett kallförråd kan batterikapaciteten försämras beroende på batterifabrikat. Under normala förhållanden klarar en omgång 4 st AA batterier minst 10 000 öppningar eller minst 12 månader.

Hur säkert är Friday Smart Lock mot en så kallad "låsslunga"?

Samtliga dörrlås, som kan öppnas genom att vrida ett vred eller en knapp på insidan av dörren, kan teoretiskt öppnas med en låsslunga, förutsatt att brevinkastet finns i dörren. Vi rekommenderar därför alltid att installera antingen en vredkåpa eller en säkerhetsbrevlåda.

Kan det bli problem att öppna Yale Doorman låset och komma in i huset om det är strömavbrott?

Yale Doorman drivs av egna batterier så ett strömavbrott påverkar inte låsets funktion. Och även om batterierna skulle ta slut kan man alltid använda ett 9V batteri på utsidan av låset för att öppna låset.

Fungerar det med två stycken Yale Doorman SmartLock Boxar till samma app? Tänkte en till huset och en till garaget som står en bit ifrån. Finns det annars en lösning att integrera ett lås till garaget?

Det går alldeles utmärkt att koppla två stycken Yale Doorman lås till en SmartLock Box. Du behöver i så fall bara en SmartLock Box och sedan en SmartLock Modul till varje Yale Doorman lås (alltså 2 st).

Vi har en säkerhetsdörr med tre låshakar och ett extra lås ovanför det vanliga låset. Vi skulle vilja installera yale doorman. Är det möjligt? Är det i så fall ELEKTROMEKANISKT YTTERDÖRRLÅS YALE DOORMAN MPL TILL SPANJOLETTDÖRRAR som ska användas + en spanjolett? Jag skickar gärna bilder på dörren. Finns möjlighet att anlita er för att utföra montaget? Mvh Sofia

Hej Sofia,Tack för ditt meddelande.Det låter spontant som ni har en spanjolettdörr och det går att installera ett Yale Doorman, dock behöver man både en speciell variant av Yale Doorman MPL (Multi-Point Lock) samt även en speciell spanjolett. Eftersom...

Fick du inte svar på din fråga?