Om cykel-/mc-säkerhet

Vad betyder det om ett lås är "godkänt"?

En produkt anses i regel att vara godkänd om den har testats och certifierats av ett testinstitut i enlighet med gällande standarder och normer, till exempel enligt SS 3522 för dörrlås och SS 3620 för fönsterlås. Att en produkt har testats och certifierats innebär dock inte per automatik att produkten är godkänd av försäkringsbolagen, och samtidigt kan produkter som inte har testats och certifierats vara godkända av försäkringsbolagen.

Vad betyder det att en produkt är godkänd?

En produkt anses i regel att vara godkänd om den har testats och certifierats av ett testinstitut i enlighet med gällande standarder och normer (till exempel SS eller EN). Observera att många standarder och normer är indelade i olika klasser och att ...

Hej! Om jag fått en hövding i present och har en hemförsäkring hos er, gäller en ny hjälm vid olycka eller om den blåser upp vid ej olycka?

Vid trafikolycka eller stöld av Hövding gäller grundförsäkringen. Om hjälmen utlöser sig av misstag eller på annat sätt blir skadad av en olyckshändelse ersätter vi hjälmen via Otursskyddet i Ifs boendeförsäkringar (Hem/Villa Extra och Stor Hem/Villa).

Min ABUS nyckel har gått sönder, men jag har en ABUS Key Card kvar. Hur går jag tillväga för att kunna använda låset igen?

Hej, Det enda du behöver göra är att beställa en eller flera extra ABUS nycklar i webbutiken. Vi kontaktar dig därefter med instruktioner. Mvh /Magnus

Fick du inte svar på din fråga?