Nyligen inköpt en moped och försäkrad den hos If. Är ABUS Granit Victory X-Plus 68 ett lås för moped i fall tjuven skulle vara framme och vidare hänvisning befintlig försäkring? F. ö gemensamt låst garage i bostadsrättsförening. Förstår inte skillnaden mellan hel och halv bult? Det stod något om plats vid gaffeln? Passar inte detta min moped? Är detta billigaste alternativ för smidigt lås i skivbroms (och godkänt då) samt det som krävs för att uppfylla krav i försäkring? Vänligen Göran

Hej Göran,

Här kommer en liten komplettering till vårt tidigare svar.

För moped gäller följande låskrav: För fullt försäkringsskydd ska din moped vara låst med minst ett godkänt lås, antingen ett godkänt motorcykellås i klass B eller högre eller ett godkänt hänglås med kätting i klass 3 eller högre.

Bromsskivelås ABUS Granit Victory X-Plus 68 är ett godkänt mc-lås och uppfyller därmed kraven även för moped. Låset finns mycket riktigt i två utförande, med hel bult eller med halv bult. Varianten med halv bult används om utrymmet mellan bult och gaffel är väldigt trångt. Det finns mall med mått på produktsidan som man kan skriva ut och använda för att ta reda om man behöver varianten med hel eller halv bult, ifall man är osäker.

Om det är det billigaste låset för att få en godkänd låsning kan jag inte svara på, men däremot är det låset som enligt vår bedömning erbjuder bästa kvalitet och funktion för priset.

Med vänlig hälsning,

/Marc

Fick du inte svar på din fråga?