Det smarta lås BG 2000 har ett handtag på insidan som alltid är aktivt och det går inte att stänga av. Detta medför att det är otroligt osäkert att installera på dörrar där man har en integrerad brevlåda på dörren. Det tar då bara sekunder att stoppa in en ståltråd genom brevlådan med en ring på och haka i handtaget så är man inne i huset/lägenheten. Hur kan ni godkänna detta lås som säkert när handtaget på insidan inte går att avaktivera (som på Yale Doorman exempelvis). Ni bör då skriva att ni inte godkänner detta som säkert lås när man har en integrerad brevlåda!.

Du har naturligtvis helt rätt att det teoretiskt skulle vara möjligt att öppna låset från insidan genom ett brevinkast i dörren, men:

  • Först och framförallt har inte alla dörrar ett brevinkast​ och i dessa fall är det uppenbarligen inget problem.
  • Många dörrar är utrustade med ett extra lås (till exempel ett tillhållarlås) för extra säkerhet när man är borta längre perioder.
  • Det finns ett handtagsknopp som tillbehör som gör det mycket svårare (eller till och med omöjligt) att öppna låset genom brevinkastet.

​De individuella förutsättningar skiljer sig enormt från dörr till dörr, vilket är anledning att det finns hundratals olika lås (-varianter) på marknaden och medan det smarta låset BG 2000 är ett fantastiskt och säkert alternativ för många passar låset inte för alla.


Fick du inte svar på din fråga?