Fönster och altandörrar

Fönster och altandörrar tillhör huset svagaste punkter ur ett inbrottssynpunkt. Inbrotten sker därför ofta genom de fönster och altandörrar som är utan insyn från gatan eller från grannar, oftast på baksidan av huset. Det vanligaste sättet är att inbrottstjuven slår ett litet hål i fönstret för att helt enkelt öppna fönstret inifrån. För ett effektivt skydd i sådana fall rekommenderar vi fönsterlås som även fungerar bra som lås till altandörr.

  • Fönsterlås är ett effektivt komplement till ett låsbart handtag för att förstärka inbrottsskyddet ytterligare, och ett alternativ om ett låsbart handtag inte går att montera (t ex om fönstret låses med haspar eller vred).
  • Fönsterhandtag - Ett låsbart handtag gör det omöjligt för tjuven att enkelt öppna fönstret inifrån.
  • Fönsterhaspar och fönstervred stänger fönstret men inte låser det, och erbjuder därmed endast ett svagt inbrottsskydd.
  • Vädringsbeslag gör att du kan vädra dina fönster och altandörrar både inbrotts- och barnsäker.
  • Inkrypningsskydd änvänds som inbrottsskydd för till exempel källarfönster.
  • Låsbeslag som c-profiler, bakkantsbeslag och bakkantssäkring försvårar inbrottsförsök med kofot eller dylikt, där tjuven bändar upp fönstret. Det är dock också viktigt att ha en stabil fönsterkonstruktion.  

Särskilda krav på fönsters inbrottsspärrar

Kanske bör du ha lås med nyckel till samtliga fönster och galler för alla källarfönster. Vilka krav som ställs i ditt fall avgörs av hur du bor, vilket värde du har försäkrat för samt var i Sverige du bor. Läs gärna mer om försäkringsbolagens krav eller kontakta Ifs kundservice och fråga vad som gäller för dig, telefon 0771-655 655.

Visa som Rutnät Listvy

Artiklar 1-32 av 208

Sida
per sida
Sätt fallande sortering
Visa som Rutnät Listvy

Artiklar 1-32 av 208

Sida
per sida
Sätt fallande sortering